Πολιτικη & Οικονομια

Γιαννακοπούλου: Τι θα κάνουμε; Θα καθόμαστε και θα συζητάμε μέχρι το 2025;

Τι είπε για το ζήτημα της άμεσης εκλογής ηγεσίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιαννακοπούλου: Τι θα κάνουμε; Θα καθόμαστε και θα συζητάμε μέχρι το 2025;
© ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΥΤΡΑ/EUROKINISSI

Nάντια Γιαννακοπούλου: Τι θα κάνουμε; Θα καθόμαστε και θα συζητάμε μέχρι το 2025;

Την θέση της ότι μετά το εκλογικό αποτέλεσμα τίθεται ζήτημα και για το πρόσωπο του προέδρου εξέφρασε η Νάντια Γιαννακοπούλου η οποία επανήλθε στο θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, μιλώντας στο Action24.

Γιαννακοπούλου: Να συγκληθούν τα όργανα

«Τα πράγματα πρέπει να τα δούμε αποδραματοποιημένα κι όπως είναι. Με μεγάλη υπευθυνότητα. Αυτή είναι η έγνοια μου. Υπάρχει ένα εκλογικό αποτέλεσμα που καλώς ή κακώς είναι πολύ κάτω από τους στόχους που είχαμε θέσει. Αυτό που βγήκα και είπα από την πρώτη μέρα, εκφράζοντας την αγωνία των ψηφοφόρων μας, που έχουν ελπίδα και προσδοκία στο ΠΑΣΟΚ. Δεν πρέπει να συγκληθούν τα όργανα; Να δούμε τι έγινε. Τι δεν πήγε καλά», ανέφερε αρχικά και συνέχισε: «Πρέπει να συγκληθούν τα όργανα και να κάνουμε την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Πρώτα να δούμε τι έγινε λάθος. Τα θέματα της φυσιογνωμίας, των πολιτικών επιλογών και της στρατηγικής. Μέσα σε όλα αυτά, θα το πω ευθαρσώς, τίθεται και το ζήτημα του πρόεδρου. Οι πολιτικές εκφράζονται από πρόσωπα, τα οποία έχουν ευθύνες. Ο πρόεδρος δεν υπάρχει μόνο για να παίρνει το χειροκρότημα, όταν τα πράγματα πάνε κάλα. Υπάρχει και για να αναλαμβάνει την ευθύνη, όταν δεν πηγαίνουν καλά. Πόσο μάλλον όταν η ευθύνη των πολιτικών επιλογών είναι αποκλειστικά δική του. Πρέπει να τα συζητήσουμε όλα. Είναι χρέος μας απέναντι στον κόσμο μας, ο οποίος θέλει να δώσει το ΠΑΣΟΚ ως κυβερνητικό κόμμα. Δεν είμαστε κόμμα διαμαρτυρίας».

Τι είπε για το ζήτημα της άμεσης εκλογής ηγεσίας

Για την απόρριψη της πρότασης για άμεση εκλογή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, η κ. Γιαννακοπούλου είπε: «Τι θα κάνουμε; Θα καθόμαστε και θα συζητάμε το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών για 1,5 χρόνο; Να μη δούμε τι πρέπει να αλλάξουμε και τι πρέπει να διορθώσουμε; Βλέπω ότι τα πράγματα σε οριακό σημείο. Ο κόσμος έχει προσδοκία από μας. Θέλει να δει το ΠΑΣΟΚ να παίζει το ρόλο του πρωταγωνιστή. Είχαμε την ευκαιρία με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ ήταν δεύτερο κόμμα, αλλά από το Φλεβάρη και μετά, για λόγους που πρέπει να συζητήσουμε στα όργανα, ήρθε τρίτο. Η χώρα χρειάζεται μία ισχυρή αντιπολιτευτική φωνή απέναντι στη ΝΔ».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.