Πολιτικη & Οικονομια

Η κίνηση Ανδρουλάκη που εξόργισε τον Νίκο Παπανδρέου

Έντονη αντιπαράθεση σε κλειστή συνάντηση με τους εκλεγμένους ευρωβουλευτές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Παπανδρέου
Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Παπανδρέου © EUROKINISSI

ΠΑΣΟΚ: Η κίνηση Ανδρουλάκη που εξόργισε τον Νίκο Παπανδρέου

Έντονο φραστικό επεισόδιο είχαν ο Νίκος Ανδρουλάκης με τον Νίκο Παπανδρέου σε κλειστή σύσκεψη της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δημοσιογράφος Ιορδάνης Χασαπόπουλος στην εκπομπή "Live News" του Mega, σε συνάντηση που έγινε ανάμεσα στον Νίκο Ανδρουλάκη και τους εκλεγμένους ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του κόμματος προέταξε ως επικεφαλής της ευρωοομάδας τον δεύτερο σε ψήφους, Γιάννη Μανιάτη και όχι τον κ. Παπανδρέου, όπως αναμενόταν.

Σε αυτή, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ορίσει ως επικεφαλής της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ τον πρώην υπουργό, Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος εξελέγη πρώτη φορά ευρωβουλευτής.

Παπανδρέου: Ηταν προαποφασισμένο

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε έντονο ύφος, ο Νίκος Παπανδρέου ζήτησε τον λόγο από τον Νίκο Ανδρουλάκη. Το αντεπιχείρημα που ακούστηκε ήταν ότι και στα άλλα κόμματα, τον επικεφαλής της εκάστοτε ευρωομάδας τον ορίζει ο πρόεδρος του κόμματος και δεν καθορίζεται από τον αριθμό των ψήφων που πήρε.

«Και ο Κυμπουρόπουλος είχε έρθει πρώτος το 2019, αλλά επικεφαλής ανέλαβε ο Μεϊμαράκης, όπως και ο Αυτιάς τώρα και ο Παπαδημούλης παλαιότερα από τον ΣΥΡΙΖΑ » φέρεται να είπε ο κ. Ανδρουλάκης. «Αυτό είναι το επιχείρημα;» αντέδρασε ο κ. Παπανδρέου, και, απευθυνόμενος στον κ. Μανιάτη, τον κάλεσε να πάρει θέση. «Εσύ δεν έχεις φωνή;».

Ο τρίτος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, κατά πληροφορίες συμφώνησε με τον Νίκο Παπανδρέου. «Έχει δίκιο ο Νίκος. Και αν βάλουμε το θέμα σε ψηφοφορία, θα εκλεγεί».

«Δεν χρειάζεται ψηφοφορία» απάντησε ο Ν. Παπανδρέου, ο οποίος παράλληλα φέρεται ενοχλημένος και από το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν τον είχε πάρει καν τηλέφωνο για να τον συγχαρεί.

«Βλέπω ότι είναι προαποφασισμένο. Οπότε, αφού το θέλει τόσο πολύ ο πρόεδρος, ας γίνει ό,τι θέλει. Εμένα δεν με νοιάζουν οι καρέκλες, αλλά να προσφέρω στην πατρίδα μου. Η διαπραγμάτευση για τα χαρτοφυλάκια στην ΕΕ θέλει εμπειρία. Εγώ θα την κάνω και ας πάρει ο Γιάννης τη θέση μου» φέρεται να είπε ο Νίκος Παπανδρέου.

Λίγο νωρίτερα, ο Ν. Παπανδρέου, με άρθρο του στο protothema, είχε τονίσει ότι την ευθύνη για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών «έχει η ηγεσία de facto και είναι αυτή η οποία απορρίφθηκε από το πολιτικό σώμα», ζητώντας προσφυγή στη βάση του κόμματος.

«Το λόγο πρέπει να έχουν άμεσα οι φίλοι και τα μέλη, η αληθινή βάση του ΠΑΣΟΚ» τόνισε ο Νίκος Παπανδρέου, προσθέτοντας τη φωνή του σε εκείνη του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, που άνοιξε θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.

Yπενθυμίζεται ότι οι σχέσεις των δύο δεν ήταν οι καλύτερες εδώ και καιρό. Ήδη από τις αρχές Μαΐου ο Νίκος Παπανδρέου είχε δηλώσει στον ραδιοφωνικό σταθμό Status FM 107,7: «Αν βγούμε τρίτοι, έχουμε θέμα», χωρίς ωστόσο να αναφερθεί ανοικτά σε ζήτημα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.