Πολιτικη & Οικονομια

Κυριάκος Μητσοτάκης: Με τη σημερινή σύνθεση το Υπουργικό της Παρασκευής

Απέκλεισε πρόωρες εκλογές και μίλησε για τις επόμενες κινήσεις του

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η συνέντευξη στον Alpha
Φωτογραφία Αρχείου © EUROKINISSI

Κυριάκος Μητσοτάκης στον Alpha: Ο πρωθυπουργός απέκλεισε πρόωρες εκλογές, απάντησε ότι το Υπουργικό της Παρασκευής θα συνεδριασει με τη σημερινή σύνθεση 

«Το Υπουργικό Συμβούλιο της Παρασκευής θα συνεδριάσει με τη σημερινή σύνθεση» ήταν η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ερώτηση για το «καυτό» θέμα ενδεχόμενου ανασχηματισμού, κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha το απόγευμα της Τρίτης (11/6). Παράλληλα, ο πρωθυπουργός απεκλεισε πρόωρες εκλογές.

Στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε μετά τις ευρωεκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε σε ερωτήσεις για τις αιτίες που οδήγησαν τη ΝΔ στο 28,3%, καθώς και στις επόμενες κινήσεις του ως «απάντηση» στο μήνυμα των πολιτών.

Επισήμανε ότι το 41% δεν υπάρχει πια, κι αυτό μπορεί να είναι ανακουφιστικό, ενώ σημείωσε: «Είμαι ταυτόχρονα προβληματισμένος και μαζί ανακουφισμένος».

Η συνέντευξη του πρωθυπουργού μετά τις Ευρωεκλογές
Η συνέντευξη του πρωθυπουργού μετά τις Ευρωεκλογές στον Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ © ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Η συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Alpha

«Ήταν μια δύσκολη προεκλογική εκστρατεία, κουραστική, πιστεύω ότι έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες μου στα στελέχη μας στον κομματικό μας μηχανισμό για τον αγώνα που έκαναν. Σίγουρα το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περιμέναμε και αυτό με κάνει ταυτόχρονα να είμαι προβληματισμένος και με ένα παράξενο τρόπο ανακουφισμένος. Είναι γιατί πιστεύω πάντα στην σοφία του ελληνικού λαού.

Αν ο λαός ήθελε με τον τρόπο του να μας στείλει ένα μήνυμα νομίζω ότι είναι καλύτερα που το έστειλε τώρα γιατί έχουμε 3 χρόνια μπροστά μας.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Με τη σημερινή σύνθεση το Υπουργικό της Παρασκευής 

«Χρέος μου είναι να αποκωδικοποιήσω σωστά τα μηνύματα των εκλογών και να προβώ σε εκείνες τις διορθωτικές κινήσεις οι οποίες θα δείξουν στους πολίτες ότι λάβαμε υπόψη το μήνυμα τους» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha TV.

«Ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας που μας εμπιστεύτηκαν το 2023 δεν μας ψήφισαν. Ως επι τo πλείστον δεν πήγαν κάπου αλλού. Έκατσαν σπίτι τους. Μας είπαν με τον τρόπο τους "σας εμπιστευόμαστε αλλά γίνεται καλύτεροι" πρόσθεσε.

«Με την ίδια σύνθεση με την σημερινή θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο την Παρασκευή» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Υπήρχαν όμως και πολλοί πολίτες που ήθελαν να μας στείλουν ένα μήνυμα

«Υπήρχαν πολίτες που δεν τους πείσαμε για το πόσο σημαντικές ήταν οι αυτές οι κάλπες και δεν καταφέραμε να δώσουμε περιεχόμενο στην ευρωπαϊκή διάσταση των εκλογών. Υπήρχαν όμως και πολλοί πολίτες που ήθελαν να μας στείλουν ένα μήνυμα. Είχα εισπράξει τα μηνύματα και πριν την κάλπη, μιλούσα για παράδειγμα για την ακρίβεια, για το πώς η ανάπτυξη θα φτάσει σε όλους, για τις παθογένειες του βαθέως κράτους που έχουμε προτάξει ως απόλυτη προτεραιότητα για την δεύτερη τετραετία»

«Αντιλαμβάνομαι γιατί κάποιοι πολίτες επέλεξαν μέσα από την φωνή τους ή την σιωπή τους να μας στείλουν αυτό το μήνυμα" είπε ο πρωθυπουργός. Ταυτόχρονα όμως αποδοκιμάστηκε σύσσωμη η αντιπολίτευση και ειδικά η αντιπολίτευση των λεφτόδεντρων. Και αυτό είναι μια ένδειξη ωριμότητας της κοινωνίας, ότι αποκήρυξε τις εύκολες λύσεις. Ξεράθηκαν τα λεφτόδεντρα για ακόμη μια φορά».

Μητσοτάκης: Μόνο σημειακές διορθώσεις αν χρειάζεται στη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών

«Ήταν στο πρόγραμμά μας η φορολογική συμμόρφωση» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. «Ίσως χρησιμοποιήσαμε κάποιες φορές λάθος γλώσσα - για τη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών» είπε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας ότι αν χρειαστεί θα γίνουν μόνο σημειακές διορθώσεις στον νόμο αν υπάρχουν κατάφορες αδικίες.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.