Πολιτικη & Οικονομια

Γαλάτω Αλεξανδράκη: Η άγνωστη κτηνοτρόφος που συγκέντρωσε 51.267 σταυρούς και πάει Ευρωβουλή

«Είμαι σοκαρισμένη γιατί δεν το περίμενα. Μπήκα για να βοηθήσω» είπε η ευρωβουλεύτρια

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Γαλάτω Αλεξανδράκη: Η άγνωστη κτηνοτρόφος που εξελέγη ευρωβουλεύτρια - «Είμαι σοκαρισμένη γιατί δεν το περίμενα. Μπήκα για να βοηθήσω»

Γαλάτω Αλεξανδράκη, ένα όνομα που μέχρι πρότινος δε γνωρίζαμε αλλά οι Ευρωεκλογές την ανέδειξαν κορυφαία επιλογή των ψηφοφόρων. Η ηλικιωμένη γυναίκα που εξελέγη ευρωβουλευτής με με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου δηλώνει χαρούμενη για την εκλογή της λέγοντας πάντως πως δε γνωρίζει πώς έγινε αυτό.

Με καταγωγή από ένα μικρό χωριό του Εβρου, η κ. Αλεξανδράκη που δεν έχει εκτεθεί στα κοινά, είναι συνταξιούχος αγρότισσα- κτηνοτρόφος και έχει μαζί με τον γιο της ένα κρεοπωλείο στην Αλεξανδρούπολη.

Γαλάτω Αλεξανδράκη: Η κτηνοτρόφος από τον Έβρο που εξελέγη ευρωβουλεύτρια

Το πώς κατάφερε να συγκεντρώσει χωρίς καμία προεκλογική καμπάνια 51.267 σταυρούς παραμένει άγνωστοι - αν και κάποιο το σχετίζουν με το γεγονός πως το επίθετό της αρχίζει απο «Α» και αυτό συνέβαλε θετικά στην εκλογή της.

«Είμαι χαρούμενη. Και μπορώ να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που με ψήφισε. Αυτά, δεν έχω να πω τίποτα άλλο. Είμαι σοκαρισμένη γιατί δεν το περίμενα. Μπήκα για να βοηθήσω και πώς έγινε αυτό… Τους λέω ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Να είναι όλοι καλά», ανέφερε η ίδια σε δηλώσεις της.