Πολιτικη & Οικονομια

Κινητικότητα στο Μαξίμου με φόντο τα σενάρια ανασχηματισμού

Ζυγίζει τις αλλαγές ο πρωθυπουργός - Πιθανώς μέχρι την Παρασκευή το νέο Υπουργικό Συμβουλιο

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κινητικότητα στο Μαξίμου μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών με «αέρα» Ανασχηματισμού
Κινητικότητα στο Μαξίμου μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών με «αέρα» Ανασχηματισμού © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ανασχηματισμός: Κινητικότητα στο Μαξίμου από τον πρωθυπουργό - Πιθανώς μέχρι την Παρασκευή το νέο Υπουργικό Συμβουλιο

Φουντώνουν τα σενάρια ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό άμεσα, πιθανώς και τα επόμενα 24ωρα.

Στο μικροσκόπιο των συσκέψεων που είχε ο πρωθυπουργός σήμερα λίγες ώρες μετά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών με τους στενούς συνεργάτες του βρέθηκε η πρώτη ανάλυση των αιτιών που οδήγησαν περίπου ένα εκατομμύριο πολίτες να μην ψηφίσουν χθες τη Νέα Δημοκρατία σε σχέση με τις περυσινες εθνικές εκλογές.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d1wi0jmu0xy9)

Οι νέες εξελίξεις στο κυβερνών κόμμα, κάνουν τον πρωθυπουργό να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την επόμενη ημέρα λίαν συντόμως.

Οι προθέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται να διερευνηθούν αύριο το απόγευμα κατά την πρώτη μετεκλογική συνέντευξη που θα παραχωρήσει στον Alpha, όπως επίσης να τεθούν τα ερωτήματα για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Κινητικότητα στο Μαξίμου μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών με «αέρα» ανασχηματισμού

Ο πρωθυπουργός δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του, αλλά τα σενάρια για ανασχηματισμό άμεσα έχουν ήδη «φουντώσει».

«Το κόμμα μας δεν έφτασε στον στόχο που είχαμε θέσει, ούτε με ενδιαφέρουν επιχειρήματα όπως ότι η διαφορά από το δεύτερο, είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία των ευρωεκλογών. Από αύριο στρεφόμαστε με μεγαλύτερη ένταση στα προβλήματα, για περισσότερη δουλειά και λιγότερες αδυναμίες, για μεγαλύτερη προσπάθεια και για μικρότερες αστοχίες. Έχουμε τρία χρόνια μπροστά μας χωρίς εκλογές», ανέφερε σήμερα σε δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας το στίγμα των επόμενων κινήσεων, με τις πληροφορίες να θέλουν τον ανασχηματισμό να ανακοινώνεται την Τετάρτη ή την Πέμπτη.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d1wh1jhlmwoh)

Σύμφωνα με πληροφορίες, αλλαγές αναμένονται σε κομβικά υπουργεία που σχετίζονται με την καθημερινότητα των πολιτών, τις επενδύσεις και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα δεν αναμένεται να περιοριστούν σε επίπεδο υφυπουργών μόνο. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες ενδέχεται να γίνουν αλλαγές σε έως και 10 υπουργικά χαρτοφυλάκια.

Παράλληλα, αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο κυβερνητικό σχήμα θα μπουν και νέα πρόσωπα - εκπλήξεις.

Αναλυτές σημειώνουν με νόημα ότι το Υπουργικό Συμβούλιο είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει την Παρασκευή και πιθανότατα αυτό να γίνει υπό τη νέα του σύνθεση.

Αύριο, Τρίτη (11/6) τους νέους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που εξελέγησαν στις χθεσινές ευρωεκλογές θα συναντήσει στις 10:00 το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη συνάντηση να λαμβάνει χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Δεν μπορεί να κοροϊδέψει κανένα με τον ανασχηματισμό

Στον ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν τα εξής με τα σενάρια του Ανασχηματισμού να «φουντώνουν».

«Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να δείξει ότι πράγματι έλαβε το μήνυμα από την κοινωνία, τότε δεν έχει παρά να υιοθετήσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για την ακρίβεια και το φορολογικό.

Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κάνει απλή «διαχείριση ήττας», έχοντας χάσει 13 μονάδες σε σχέση με τις εθνικές εκλογές και πέντε σε σχέση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές, τότε οφείλει, αφού διαβεβαιώνει ότι θα «στραφεί με μεγαλύτερη ένταση στα προβλήματα», να θεσπίσει τώρα τον μηδενικό ΦΠΑ για συγκεκριμένο διάστημα σε συγκεκριμένα βασικά αγαθά, να μειώσει συνολικά τον ΦΠΑ στο μέσο όρο της Ευρώπης, να κοιτάξει με προσοχή τις φορολογικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Θα προσθέταμε ότι πρέπει να χτυπήσει την αισχροκέρδεια και να προχωρήσει στην πραγματική φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών, αλλά θα ήταν σαν να παραβλέπαμε ότι έχει δείξει πόσο άτολμος είναι όταν πρέπει να συγκρουστεί με τα συμφέροντα που τον στηρίζουν.

Και κάτι τελευταίο: ας μην κοροϊδεύει και τον ίδιο του τον εαυτό ότι «ανακατεύοντας την τράπουλα» με τον φημολογούμενο ανασχηματισμό θα καταφέρει να κοροϊδέψει τους πολίτες ότι «κάτι κάνει» για τα προβλήματά τους».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.