Πολιτικη & Οικονομια

Γεωργιάδης: Ο νόμος για την ισότητα στον γάμο μάς κόστισε, μας το κρατάγανε

«Αν με ρωτάτε: ωφέλησε ή έβλαψε προεκλογικά; Προφανώς, έβλαψε» είπε ο υπουργός Υγείας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ευρωεκλογές 2024 - Άδωνις Γεωργιάδης: Τι κόστισε στη Νέα Δημοκρατία ένα καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κλήθηκε να αποτιμήσει το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών για τη Νέα Δημοκρατία κατά τη διάρκεια της σημερινής του συνέντευξης στο Action24. Ο υπουργός Υγείας ρωτήθηκε για το τι ήταν αυτό που δεν έφερε ένα ποσοστό άνω του 30%, όπως στις Ευρωεκλογές του 2019. 

«Διάφορα πράγματα μας έχουν κοστίσει. Νομίζω ότι ο νόμος για την ισότητα στον γάμο σίγουρα μας κόστισε, δεν υπάρχει αμφιβολία. Μας το κρατάγανε πολλοί ψηφοφόροι. Και μας το κρατάγανε είτε με αποχή, μη πηγαίνοντας να ψηφίσουν, που είναι η καλύτερη εκδοχή γιατί δεν μετακινήθηκαν, αλλά πολλοί ψήφισαν και δεξιότερα της ΝΔ, μην κοροϊδευόμαστε. Ο πέραν της ΝΔ δεξιά χώρος είναι ο μεγαλύτερος που ήταν ποτέ», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Μάλιστα, σε ερώτηση για το αν ήταν λάθος το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια απάντησε: «Το λάθος στην πολιτική είναι πιο διευρυμένη έννοια. Αν με ρωτάτε: Εφόσον ο πρωθυπουργός πίστευε ότι υπηρετεί κάποιες αξίες, έπρεπε να το κάνει; Αν το πιστεύεις αυτό στην πολιτική πρέπει να το κάνεις, ασχέτως πολιτικού κόστους. Αν με ρωτάτε: ωφέλησε ή έβλαψε προεκλογικά; Προφανώς, έβλαψε».

Ευρωεκλογές 2024: Έχασε μία έδρα η ΝΔ - Εκτός Ευρωκοινοβουλίου Σπυράκη και Κυμπουρόπουλος

Η ΝΔ κατέκτησε 7 έδρες στις Ευρωεκλογές, δηλαδή μία λιγότερη από τις Ευρωεκλογές του 2019. Πρώτος σε σταυρούς αναδείχθηκε ο Γιώργος Αυτιάς, ενώ στην Ευρωβουλή μπαίνει και η Ελεονώρα Μελέτη. 

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο οποίος το 2019 είχε πετύχει το απόλυτο ρεκόρ σταυρών στην Ελλάδα αποσπώντας 577.114 ψήφους, δεν κατάφερε να επανεκλεγεί. Αυτή τη φορά, τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών 2024 δεν του έδωσαν τη δυνατότητα για μια νέα θητεία, καθώς έμεινε στη 8η θέση της σταυροδοσίας της ΝΔ.

Εκτός Ευρωβουλής μένει από τη ΝΔ και η Μαρία Σπυράκη, η οποία εάν και κατέλαβε 109.579 ψήφους δεν έφτασε κοντά στο να εξασφαλίσει μια νέα θητεία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.