Πολιτικη & Οικονομια

Ευρωεκλογές 2024: Πόσους σταυρούς πήραν τα δημοφιλή πρόσωπα της κάλπης

Δείτε τη σταυροδοσία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αγγελική Ηλιάδη, Ελεονώρα Μελέτη, Μάριος Αθανασίου
Ευρωεκλογές 2024: Πόσους σταυρούς πήραν οι celebrities της κάλπης © EUROKINISSI / Instagram

Ευρωεκλογές 2024: Πόσους σταυρούς πήραν οι celebrities της κάλπης - Δείτε τη σταυροδοσία

Ο Γιώργος Αυτιάς και η Ελεονώρα Μελέτη είναι τα δύο τηλεοπτικά πρόσωπα που κέρδισαν τις ψήφους των πολιτών και εκλέχθηκαν ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο δημοσιογράφος και η παρουσιάστρια είναι ανάμεσα στα 7 πρόσωπα που εξέλεξε η Νέα Δημοκρατία και στους 21 νέους εκπροσώπους μας στην Ευρωβουλή. Επιπλέον, ο αποσυρθείς μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς και ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ3, Σάκης Αρναούτογλου εκλέγονται με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα και ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για τις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο. Ο Νίκος Αναδιώτης, ηθοποιός και μοντέλο, θα είναι πλέον ο μοναδικός ευρωβουλευτής για το κόμμα «Νίκη». 

Ας δούμε αναλυτικά, όμως, πώς τα πήγαν στη σταυροδοσία: Ο Γιώργος Αυτιάς είναι ο πρώτος των πρώτων στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, αφού κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερους ψήφους από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και την Ελίζα Βόζεμπεργκ (οι οποίοι επανεκλέγονται) και να βρεθεί στην κορυφή με 307.741 ψήφους. Η Ελεονώρα Μελέτη τερμάτισε 5η για τη ΝΔ με 172.026 ψήφους. 

Ο Νίκος Παππάς είναι ο τρίτος από τους τέσσερις ευρωβουλευτές που εκλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς κέρδισε 126.744 ψήφους. Ο Σάκης Αρναούτογλου είναι ο 3ος ευρωβουλευτής που εκλέγει το ΠΑΣΟΚ μετά τον Νίκο Παπανδρέου και τον Γιάννη Μανιάτη με 91.150 ψήφους. Ο Νίκος Αναδιώτης ήρθε πρώτος στο κόμμα του, «Νίκη», με 41.646 ψήφους. 

Ευρωεκλογές 2024: Πόσες ψήφους πήραν οι celebrities της κάλπης

Η σταυροδοσία του συνόλου των υποψήφιων ευρωβουλευτών για τις Ευρωεκλογές 2024 έχει ήδη αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΕΣ. Εκεί, μπορούμε να δούμε αναλυτικά τις ψήφους που συγκέντρωσαν οι celebrities ή άλλα δημοφιλή πρόσωπα, που δοκίμασαν τις δυνάμεις τους στην εκλογική διαδικασία. 

Η Νόνη Δούνια πρώην βουλεύτρια της ΝΔ και μοντέλο ήταν υποψήφια με το κόμμα της Πειραιώς στις Ευρωεκλογές και κέρδισε 83.148. Με το ίδιο κόμμα ήταν υποψήφια και η Βούλα Πατουλίδου συλλέγοντας 98.441.

Η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου και ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου τα πήγαν καλά στις Ευρωεκλογές, καταλαμβάνοντας την 5η και 6η θέση με 93.923 και 87.629 ψήφους αντίστοιχα, ωστόσο το κόμμα της Κουμουνδούρου κέρδισε μόνον 4 έδρες. Ο Νάσος Παπαργυρόπουλος έλαβε 29.085 ψήφους. 

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ και έλαβε 57.341, ενώ ο Γιώργος Καλλιακμάνης 44.649 ψήφους. 

Η Ελένη Γερασιμίδου ήταν υποψήφια με το ΚΚΕ και ήρθε 3η με 54.749 ψήφους, όμως, ο Περισσός εξέλεξε μόνον 2 ευρωβουλευτές.

Στη Νίκη, τρίτος σε ψήφους ήρθε ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης, καθώς τον ψήφισαν 19.913 πολίτες. 

Ο Κλέων Γρηγοριάδης πήρε 30.090 ψήφους για το ΜέΡΑ25. 

Στο ΛΑΟΣ του Φίλιππου Καμπούρη, δεύτερη σε ψήφους ήρθε η μαγείρισσα Βέφα Αλεξιάδου με 1.354 ψήφους, ενώ η Εύη Βατίδου πήρε 956 ψήφους. Την ακολούθησε η Αγγελική Ηλιάδη με 811 ψήφους. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.