Πολιτικη & Οικονομια

Ευρωεκλογές 2024: Πρώτο κόμμα τα «Αδέλφια της Ιταλίας» - Οι ευχαριστίες της Τζόρτζια Μελόνι

Ξεπέρασε το αποτέλεσμα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
η Τζόρτζια Μελόνι
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους της © ΕΡΑ/GIUSEPPE LAMI

«Σας ευχαριστώ. Τα Αδέλφια της Ιταλίας είναι και πάλι πρώτο κόμμα και ξεπερνούν το αποτέλεσμα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών», έγραψε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι αναφέρθηκε, με σύντομη ανάρτηση στο Χ, στο εκλογικό αποτέλεσμα στις χθεσινές ευρωεκλογές του κόμματός της, «Αδέλφια της Ιταλίας»  το οποίο, σύμφωνα με σειρά προβολών επί πραγματικών ψήφων, φέρεται να κυμαίνεται από το 27,7% μέχρι 28,5%.

Τζόρτζια Μελόνι: Τα Αδέλφια της Ιταλίας είναι πρώτο κόμμα

«Ευχαριστώ! Τα Αδέλφια της Ιταλίας είναι και πάλι πρώτο κόμμα και ξεπερνούν το αποτέλεσμα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών», έγραψε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

Ευρωεκλογές 2024 - Ιταλία: Πάνω από το 20% οι Δημοκρατικοί

Περνώντας στη αντιπολίτευση, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα φέρεται να εξασφαλίζει από το 21% μέχρι το 25% των ψήφων. Το Κίνημα Πέντε Αστέρων κυμαίνεται από 10% μέχρι 14% και η συμμαχία οικολόγων και αριστεράς από 5% μέχρι 7%.

Τέλος, η κεντρώα συμμαχία Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης λαμβάνει από 3,5% μέχρι 5,5% και το μετριοπαθές κόμμα Δράση από 2,5% μέχρι 4,5%, σύμφωνα με τα exit poll.

Αν τα ποσοστά αυτά επιβεβαιωθούν και από την καταμέτρηση των ψήφων, είναι σαφές ότι θα πρόκειται για σαφή νίκη της Τζόρτζια Μελόνι και της συντηρητικής συμμαχίας στο σύνολό της.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.