Πολιτικη & Οικονομια

Φειδίας Παναγιώτου: Θα γίνω ο καλύτερος ευρωβουλευτής

Έστησε πάρτι στην Πλατεία Ελευθερίας της Κύπρου - Οι δηλώσεις της μητέρας του

Newsroom
9’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Φειδίας Παναγιώτου: Η πρώτη δήλωση και το πάρτι του νεαρού ευρωβουλευτή - «Θα βάλω στόχο να γίνω ο καλύτερος» είπε μεταξύ άλλων

Πάρτι στην Πλατεία Ελευθερίας ετοιμάζει ο ανεξάρτητος υποψήφιος της Κύπρου Φειδίας Παναγιώτου, ο οποίος όπως δείχνουν τα ανεπίσημα αποτελέσματα τερματίζει 3ος και καταλαμβάνει μία από τις έξι έδρες της Κύπρου στην Ευρωβουλή.

«Δεν περιμέναμε αυτό το αποτέλεσμα, ανέφερε η μητέρα του Φειδία Παναγιώτου, εμφανώς συγκινημένη. Όπως ανέφερε η κ. Ειρήνη, «είναι επίτευγμα του ιδίου. Ξεπέρασε πάρα πολύ τις προσδοκίες μας. Ο Φειδίας χρειάζεται πολύ ξεκούραση και θα αρχίσει δουλειά. Είμαι σίγουρη πως θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους».

Νωρίτερα σε ανάρτηση του στην πλατφόρμα Χ, ο Φειδίας Παναγιώτου ανέφερε ότι «καταφέραμε να κάμουμε ένα θαύμα», ενώ παραδέχτηκει ότι στην αρχή της εκστρατείας πίστευε ότι οι πιθανότητες να εκλεγεί «ήταν ελάχιστες».

Απαντώντας στην ρητορική ερώτηση του γιατί συνέχισε είπε: «Άμα πιστεύεις ότι κάτι είναι αρκετά σημαντικό, πρέπει να το κάμεις, ακόμα κι αν όλες οι πιθανότητες είναι εναντίον σου». Θεωρεί σημαντικό το γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά που εκλέγεται κάποιος «εντελώς ανεξάρτητος, έχοντας σαν μόνο του όπλο τα social media».

«Τούτο σημαίνει πως ίσως ήρθε ο καιρός, ο κόσμος να αλλάξει κεφάλαιο στο βιβλίο της δημοκρατίας».

Δείτε όσα ανέφερε στην πρώτη του αντίδραση μετά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών:

Ποιος είναι ο 24χρονος Youtuber Φειδίας Παναγιώτου που μπαίνει στην Ευρωβουλή 

 Ο Φειδίας Παναγιώτου έγινε διάσηµος ξεκινώντας ένα challenge με στόσο να αγκαλιάσει τον Έλον Μασκ, κάτι που τελικά κατάφερε. 

Πριν από δύο ημέρες, ο Φειδίας Παναγιώτου κλήθηκε να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις για τις Ευρωεκλογές στον Ant1 Κύπρου, με τον δικό του τρόπο. 

Ο Φειδίας Παναγιώτου αριθμεί περίπου 2,6 εκατομμύρια συνδρομητές στο κανάλι του στο YouTube από τότε που άρχισε να δημοσιεύει το 2019. Επίσης, προκάλεσε αντιδράσεις πέρυσι προσπαθώντας να ταξιδέψει σε όλη την Ινδία και την Ιαπωνία χωρίς να πληρώσει, ζητώντας μετρητά. Φορώντας τρεις γραβάτες, κοστούμι και σορτσάκι, ο Παναγιώτου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του τον Ιανουάριο, ομολογώντας ότι δεν είχε ιδέα για την πολιτική ή την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά ισχυριζόμενος ότι ήταν πρόθυμος να μάθει.

«Είμαι 23 ετών και δεν έχω ψηφίσει ποτέ στη ζωή μου, και είπα στον εαυτό μου ένα βράδυ ότι αν δεν ψηφίσω ποτέ και δεν ενδιαφερθώ ποτέ, οι ίδιοι σπασίκλες θα είναι πάντα στην εξουσία, και είπα “αρκετά!”», ανακοίνωσε ο Φειδίας Παναγιώτου