Πολιτικη & Οικονομια

Αντιπαράθεση on air για Παππά - Σακελλαρίδη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν γεννήθηκε με υποκλαπείσες έδρες»

«Δεν έχετε κανένα ηθικό έρεισμα να κρατάτε τις έδρες τώρα», είπε ο Νίκος Παππάς

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γαβριήλ Σακελλαρίδης και Νίκος Παππάς
Ευρωεκλογές 2024: Αντιπαράθεση on air για Ν. Παππά και Γ. Σακελλαρίδη © OPEN

Ευρωεκλογές 2024: Αντιπαράθεση on air για Ν. Παππά και Γ. Σακελλαρίδη - Το σχόλιο για τη Νέα Αριστερά και οι έδρες

On air αντιπαράθεση είχαν ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης και ο Νίκος Παππάς για τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών και τα ποσοστά που συγκέντρωσαν ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά. Το κόμμα της Κουμουνδούρου εκλέγει 4 ευρωβουλευτές, ενώ η Νέα Αριστερά δεν κατάφερε να συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 3% και να έχει εκπρόσωπό της στην Ευρωβουλή. 

Ευρωεκλογές 2024: Αντιπαράθεση on air για Ν. Παππά και Γ. Σακελλαρίδη

«Ήταν μία δύσκολη μάχη και εμείς ως Νέα Αριστερά δώσαμε τη μάχη σε μικρό χρονικό διάστημα και δεν καταφέραμε να κάνουμε διακριτό το πολιτικό μας στίγμα και την πολιτική μας ταυτότητα, μέσα σε ένα πολιτικό σκηνικό αρκετά πολωμένο», είπε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης κατά την παρουσία του στο OPEN, με τον Νίκο Παππά να παίρνει τον λόγο και να τον ρωτά αν πιστεύει τελικά ότι η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μία λάθος επιλογή.  

«Πολιτική, εμείς και οι περισσότεροι από εμάς που ασχολούμαστε με την πολιτική, δεν κάνουμε με βάση τις δημοσκοπήσεις. Ξέρουμε πολύ καλά ότι υπάρχουν μειοψηφικές θέσεις μέσα στην κοινωνία, το γεγονός ότι οι θέσεις μας είναι μειοψηφικές όπως φαίνεται και στο exit poll, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αλλάξουμε πολιτικές θέσεις, αλλά θα πρέπει να λάβουμε το μήνυμα στο επίπεδο της πολιτικής επικοινωνίας και της στρατηγικής» απάντησε ο κ. Σακελλαρίδης στον κ. Παππά, με τους τόνους να ανεβαίνουν όταν ο Νίκος Παππάς ρώτησε τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη αν βλέποντας τα αποτελέσματα αισθάνεται πως η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μία δικαιωμένη επιλογή, με τον τελευταίο να σχολιάζει: «Ζητήματα πολιτικής συνείδησης δεν μπαίνουν στο ζύγι της κάλπης και των δημοσκοπήσεων» και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά επίσης: «Πολιτική συνείδηση να είχατε και να παραδίδατε τις έδρες, καταλάβατε;».

Η διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ και οι έδρες της Νέας Αριστεράς

«Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να πολιτευτεί με αυτό τον τρόπο που πολιτεύεται, υπό τον κ. Κασσελάκη, είναι ζήτημα πολιτικής ασυνέπειας του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ. Το γεγονός ότι ο κόσμος επιλέγει τον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη σε σχέση με τη Νέα Αριστερά δεν είναι κάτι που εμάς μας υποχρεώνει να αποδεχτούμε ότι αυτό είναι σωστό. Μπορείς να υπάρξεις σε μειοψηφία χωρίς να αποδέχεσαι ότι αυτός είναι ο μονόδρομος» συνέχισε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Λίγο αργότερα, ο Νίκος Παππάς πρόσθεσε σχετικά με το ζήτημα των εδρών: «Εγώ από τα πολιτικά μου γεννοφάσκια υπηρέτησα αυτό το κόμμα το οποίο δεν γεννήθηκε με υποκλαπείσες έδρες. Πήρατε τις έδρες και φύγατε και έχετε πάρει κάτω από 3% και δεν έχετε κανένα ηθικό έρεισμα να κρατάτε τις έδρες τώρα».

«Θα μπορούσαμε να πούμε ότι μεγάλωσε στη συνέχεια με τέτοιες πρακτικές, γιατί άμα το βάζουμε σε αυτή τη διάσταση, στην πορεία του όταν δεν ήμουν στο ΣΥΡΙΖΑ μεγάλωσε με τέτοιες έδρες, αλλά τότε δεν τις λέγατε υποκλαπείσες», κατέληξε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d1vn6nrhapap)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.