Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης: «Δεν φτάσαμε στον στόχο που είχαμε θέσει - Η ΝΔ είναι κυρίαρχη στη χώρα»

Τι είπε ο πρωθυπουργός για την αποχή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης
Ευρωεκλογές 2024: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το εκλογικό αποτέλεσμα © ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Ευρωεκλογές 2024: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το εκλογικό αποτέλεσμα - Το μήνυμα για την εποχή και την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε πριν από λίγα λεπτά την πρώτη του δήλωση μετά το εκλογικό αποτέλεσμα για τη Νέα Δημοκρατία στις Ευρωεκλογές 2024.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο ποσοστό που φαίνεται να καταγράφει η Νέα Δημοκρατία και σημείωσε: «Οι ευρωβουλευτές μας θα δώσουν αγώνα για αυτό που τους περιμένει. Δεν θα κρύψω την αλήθεια, το κόμμα δεν έφτασε στον στόχο που είχαμε θέσει για τις Ευρωεκλογές. Γνωρίζαμε ότι αυτή η εκλογή θα ήταν πολύ δύσκολη». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ιστορική αποχή που καταγράφεται: «Προεκλογικά και παρά τις δικές μου προσπάθειες έλειψε ο ουσιαστικός προβληματισμός για τη θέση της Ευρώπης και τη συμμετοχή μας σε αυτή. Υπήρξαν πολίτες που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν. Σέβομαι την επιλογή τους είτε γιατί εκφράστηκε με αποχή ή με επιλογή μικρότερων σχημάτων, ακούω τη φωνή τους και την επιλογή τους. Στην Ελλάδα η ΝΔ παραμένει κυρίαρχη και ένα από τα μεγαλύτερα κεντροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη. Από τώρα ξεκινά η πορεία μιας νέας διαδρομής προς το 2027, με μεγαλύτερη έμφαση στα προβλήματα, με περισσότερη προσπάθεια για λιγότερες αστοχίες. Η Ελλάδα του 2027 θα είναι πολλή καλύτερη από τη σημερινή». 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d1vpn9umd0a9)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.