- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Στη γέφυρα του Ισθμού για αυτοψία ο Χρ. Σταϊκούρας: «Η αποκατάσταση της ζημιάς θα πάρει μήνες»
Όσα δήλωσε o υπουργός Υποδομών και Μεταφορών μετά το ατύχημα
Στη γέφυρα του Ισθμού για αυτοψία ο Χρ. Σταϊκούρας: «Η αποκατάσταση της ζημιάς θα πάρει μήνες», δήλωσε o υπουργός Υποδομών και Μεταφορών
Αυτοψία στη γέφυρα στην περιοχή του Ισθμού της Κορίνθου, όπου συνέβη χθες το ατύχημα με την ανατροπή και ανάφλεξη βυτιοφόρου οχήματος, πραγματοποίησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος στη συνέχεια προχώρησε σε δηλώσεις.
Χρ. Σταϊκούρας: Η αποκατάσταση της ζημιάς θα πάρει μήνες
«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών βρέθηκε στο πεδίο, υπό τον συντονισμό του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, Νίκου Ταχιάου, αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων. Ταυτόχρονα, στο πεδίο - από την πρώτη στιγμή - βρέθηκε και ο ιδιωτικός τομέας, ο οποίος διαρκώς ενισχύει τα μηχανήματα, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο η καθαίρεση της γέφυρας και μέσα στην εβδομάδα, να αποκατασταθεί η οδική κυκλοφορία από την Αθήνα μέχρι την Κόρινθο.
Ταυτόχρονα, εργαζόμαστε από κοινού με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από χθες το βράδυ, ώστε να περιορίσουμε όσο είναι εφικτό τις δυσμενείς συνέπειες στις μετακινήσεις των πολιτών. Προφανώς υπάρχει και θα υπάρξει ταλαιπωρία. Επιδιώκουμε το καλύτερο δυνατό. Με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη έχουμε αναλάβει πρωτοβουλίες και υλοποιούμε συγκεκριμένες κινήσεις.
Δρομολογείται η μη δυνατότητα μετακινήσεων των φορτηγών για συγκεκριμένες ώρες σήμερα και αύριο στο οδικό δίκτυο, εδώ που βρισκόμαστε, ενώ, επίσης, δεν καταβάλλονται και διόδια τόσο στον Ισθμό όσο και στην Ελευσίνα.
Είμαστε εδώ. Είμαστε το πεδίο για να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, μαζί με τον ιδιωτικό τομέα. Μετά την κατεδάφιση πρέπει να υπάρξει αποκατάσταση του οδοστρώματος και είναι σαφές ότι η αποκατάσταση θα πάρει περισσότερες ημέρες.
Μέσα στην εβδομάδα θα είμαστε έτοιμοι και στη συνέχεια πρέπει να σχεδιάσουμε πώς θα αποκατασταθεί η γέφυρα το επόμενο χρονικό διάστημα. Θα πάρει μήνες αυτή η διαδικασία και θα αναζητήσουμε τη λύση η οποία θα διευκολύνει την κοινωνία στην καθημερινότητά της».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι θα παρέχει στους δικαιούχους
«Με ευθύνη της κυβέρνησης, έχουν χαθεί πόροι δισεκατομμυρίων για τον πρωτογενή τομέα» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Η Αθήνα δεν αντέχει άλλες χαμένες χρονιές» σημειώνει η «Αθήνα Ψηλά»
Στόχος η πλήρης εξόφληση των διακρατικών δανείων του Μνημονίου έως το 2031
Οι ημερομηνίες πληρωμής των τριών δόσεων
Επενδύσεις 420 εκατ. ευρώ και νέοι κανόνες στον σιδηρόδρομο με αυστηρότερες ρήτρες
Στην Ιερουσαλήμ ο πρωθυπουργός για την τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ
Υπεγράφη συμφωνία ανάμεσα σε Hellenic Train και Alstom
Τα ονόματα που θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του κόμματος
Αφορά την προκήρυξη 1Κ/2024
Ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα η πιλοτική εγκατάσταση καμερών
«Δεν είναι ασφαλής ένας δρόμος που στη μία του άκρη είναι παρκαρισμένα τρακτέρ», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Έως 5 Ιανουαρίου 2026 οι αιτήσεις
«Η ιστορία αυτή δεν μπορεί να διαγραφεί ούτε να παραχαραχθεί», σημειώνει ο ευρωβουλευτής
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα Ιεροσόλυμα
«Οι ενεργειακές συμφωνίες αναβαθμίζουν τη θέση της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή ενεργειακή αρχιτεκτονική»
Έξι νέοι ΓΓ στα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Μετανάστευσης
Πότε εκπνέει η προθεσμία πληρωμής
Οι οικονομολόγοι στηρίζουν τη στρατηγική απομείωσης του χρέους, ζητούν όμως διαρκή ανάλυση κόστους–οφέλους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.