Πολιτικη & Οικονομια

Ποιο θα είναι το καλύτερο αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές;

Δέκα διαφορετικές απαντήσεις, δέκα διαφορετικά αποτελέσματα

Μάνος Βουλαρίνος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ευρωεκλογές 2024: Ο Μάνος Βουλαρίνος γράφει ποιο θα είναι το καλύτερο αποτέλεσμα ανάλογα με το κόμμα και τη χώρα.

Εννοείται πως στην ερώτηση του τίτλου δεν υπάρχει μια απάντηση. Μάλιστα ο αριθμός των απαντήσεων όχι μόνο ξεπερνά τον αριθμό των κομμάτων, όχι μόνο ξεπερνά τον αριθμό των υποψηφίων (που προτιμούν δική τους εκλογή από την επιτυχία του κόμματός τους) αλλά πιθανόν να ξεπερνά και τον αριθμό των κατοίκων αυτής της χώρας αφού για πολλούς μπορεί να υπάρχουν περισσότερα του ενός καλά αποτελέσματα. Ας πούμε, το να πάει καλά ο Στέφανος με τα κολλητά ρούχα είναι πάρα πολύ καλό για τη δουλειά μου αλλά επειδή ζω στην Ελλάδα το να καταποντιστεί ένας τύπος σαν τον Στέφανο με τα κολλητά ρούχα θα μου χαρίσει την ανακούφιση ότι η χώρα δεν είναι έτοιμη να υποκύψει στον κρετινισμό του τραμπισμού.

Το καλύτερο αποτέλεσμα για τον Μητσοτάκη: να έχει η Νέα Δημοκρατία ποσοστό πάνω από 30% και να πάνε αξιοπρεπώς ο Στέφανος με τα κολλητά ρούχα και ο σύντροφος Ανδρουλάκης. Όχι πάρα πολύ καλά αλλά ίσα-ίσα για να μην πάρουν πόδι από τα κόμματα τους. Είναι κομβικής σημασίας για την άνετη επικράτηση στις επόμενες βουλευτικές, εκεί που ψηφίζουμε για πρωθυπουργό, να έχει για αντιπάλους δυο πολιτικούς που τους έχει για πρωινό επειδή ελάχιστοι τους θεωρούν κατάλληλους για τη θέση του πρωθυπουργού κι ακόμα λιγότεροι θα τους διάλεγαν στη θέση του Μητσοτάκη.

Το καλύτερο αποτέλεσμα για τον Στέφανο με τα κολλητά ρούχα: η δεύτερη θέση και οτιδήποτε πιο πάνω από την επίδοση των τελευταίων βουλευτικών εκλογών. Διαφορετικά κινδυνεύει να χάσει το κόμμα και μαζί την ασπίδα που προσφέρει η θέση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα νομικά θέματα που μπορεί να προκύψουν από την συμμετοχή σε εταιρεία του εξωτερικού, την καθυστέρηση κατάθεσης προσωρινής δήλωσης πόθεν έσχες και γενικώς τη θολούρα των περιουσιακών του στοιχείων.

Το καλύτερο αποτέλεσμα για τον σύντροφο Ανδρουλάκη: η δεύτερη θέση ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Το καλύτερο αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ: το χαμηλό ποσοστό που θα του δώσει την ευκαιρία να απαλλαγεί από τον σύντροφο Ανδρουλάκη

Το καλύτερο αποτέλεσμα για τον Κυριάκο Βελόπουλο: η ολοκλήρωση της ρωσικής εισβολής στον Ουκρανία με επικράτηση των στρατευμάτων του Πούτιν.

Το καλύτερο αποτέλεσμα για το ΚΚΕ: Το ΚΚΕ δεν μπαίνει στην λούμπα της αστικής δημοκρατίας και οποιοδήποτε αποτέλεσμα δεν σημαίνει τίποτα για αυτούς που περιμένουν να διαμορφωθούν οι ιστορικές συνθήκες που θα επιτρέψουν το ξέσπασμα της σοσιαλιστικής επανάστασης. Οποιοδήποτε ποσοστό εξασφαλίζει χρηματοδότηση του κόμματος είναι καλό. Και φυσικά δεν βλάπτει και μια ολοκλήρωση της ρωσικής εισβολής στον Ουκρανία με επικράτηση των στρατευμάτων του Πούτιν.

Το καλύτερο αποτέλεσμα για τη Νέα Αριστερά: Ο καταποντισμός του ΣΥΡΙΖΑ και του Στέφανου με τα κολλητά ρούχα. Χωρίς αυτό κανένα δικό τους αποτέλεσμα δεν έχει σημασία.

Το καλύτερο αποτέλεσμα για τους Δημοκράτες του Λοβέρδου: οποιοδήποτε ποσοστό επιβεβαιώσει ότι είναι κατάλληλοι για κυτίο παραπόνων κυβερνητικών ψηφοφόρων που θέλουν να δείξουν τη δυσαρέσκεια τους.

Το καλύτερο αποτέλεσμα για τη Νίκη (το κόμμα), την κόρη Νίκου Κωνσταντόπουλου και τον Άνθρωπο Παγόνι: Ποιος νοιάζεται;

Το καλύτερο αποτέλεσμα για τη χώρα: χαμηλά ποσοστά για ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που θα οδηγήσουν στην αντικατάσταση των πιο εύκολων αντιπάλων που μπορεί να έχει πρωθυπουργός προκειμένου να αποκτήσουμε επιτέλους αντιπολίτευση. Και αν οι πιθανότητες να υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ έστω και ένας σοβαρός άνθρωπος που να έχει τη δυνατότητα να κάνει σοβαρή αντιπολίτευση είναι μηδαμινές (αν ήταν σοβαρός άνθρωπος δεν θα ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ) μπορεί να υπάρξει κάποιος πασόκος που να έχει μυαλό και να καταλαβαίνει ότι το κοινό στο οποίο απευθύνεται το ΠΑΣΟΚ ταυτίζεται σε μεγάλο βαθμό με το κοινό στο οποίο απευθύνεται ο Μητσοτάκης.

Το καλύτερο αποτέλεσμα για τη χώρα των ονείρων: Νέα Δημοκρατία πάνω από 30% αλλά με πρώτους τους υποψήφιους που δεν είναι οι εκλεκτοί του κόμματος, δεν είναι ήδη ευρωβουλευτές, δεν είναι σελέμπριτιζ αλλά έχουν μια ιδέα για τα μεγάλα ζητήματα της εποχής και ξέρουν να μιλούν τουλάχιστον μια ξένη γλώσσα. Πολύ ψηλά η ΟΑΚΚΕ δηλαδή οι μοναδικοί αριστεροί που όταν τους ακούς δεν μοιάζουν εντελώς εκτός τόπου και χρόνου ή απεσταλμένοι της Ρωσίας, του Ιράν και της Τουρκίας. Καταποντισμός όλων των ακραίων και καλό αποτέλεσμα για τους Δημοκράτες οι οποίοι μαζί με το απαλλαγμένο από τον σύντροφο Ανδρουλάκη ΠΑΣΟΚ μπορεί να βοηθήσουν να αποκτήσει η χώρα αντιπολίτευση που να πείθει ότι αν χρειαστεί μπορεί και να κυβερνήσει χωρίς να μετατρέψει τη χώρα σε σκετσάκι των Μόντι των Πάιθον παιγμένο από πανελίστες κουτσομπολίστικης εκπομπής. Και μπράβο τους.