Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης: Έχει σημασία να ξεπεράσουμε τον πήχη του 33% - Θέλουμε να πατήσουμε γκάζι

«Η ΝΔ το μόνο κόμμα που έχει θέσει συγκεκριμένο στόχο για τις Ευρωεκλογές»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης για Ευρωεκλογές: Να ξεπεράσουμε τον πήχη του 33% © ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το στόχο του 33% στις Ευρωεκλογές, τις μεταρρυθμίσεις και τον «Πολακισμό» Κασσελάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ την τελευταία ημέρα της προεκλογικής εκστρατείας για τις Ευρωεκλογές της Κυριακής. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την επιθυμία η ΝΔ να ξεπεράσει το 33% των προηγούμενων Ευρωεκλογών, προκειμένου να πατηθεί - όπως είπε - το «γκάζι των μεταρρυθμίσεων». 

«Εύχομαι να μην συμβεί η μεγάλη αποχή που λένε κάποιοι και οι πολίτες να αντιληφθούν τη σημασία των ευρωεκλογών. Αντιλαμβάνομαι την κούραση των πολιτών, είναι η τρίτη πανελλαδικής εμβέλειας εκστρατεία σε έναν χρόνο, αχρείαστα γιατί είχαμε την κάλπη της απλής αναλογικής. Υπάρχει μια γενικότερη κούραση. Κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε να εξηγήσουμε γιατί είναι σημαντική η συμμετοχή για το μέλλον της Ελλάδας. Κάνω έκκληση: αξίζει τον κόπο η συμμετοχή σε αυτή την κάλπη. Πολλές σημαντικές αποφάσεις θα ληφθούν στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια. Δεν θα ήθελα το βράδυ των εκλογών να συζητάμε και να λέμε ότι είμαστε όλοι χαμένοι επειδή είχαμε μεγάλη αποχή. Θα έχουμε μεγαλύτερη αποχή, αυτό συμβαίνει πάντα στις ευρωεκλογές. Δεν νομίζω ότι η τοξικότητα βοηθάει να φέρουμε κόσμο στις κάλπες», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στους «Αταίριαστους». 

Μητσοτάκης: Η ΝΔ το μόνο κόμμα που έχει θέσει συγκεκριμένο στόχο για τις Ευρωεκλογές

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι το προεκλογικό σύνθημα της ΝΔ είναι «σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη. Ψηφίζουμε για ευρωβουλευτές για να είναι πιο δυνατή η φωνή της Ελλάδας. Να έχουμε ένα νέο Ταμείο Ανάκαμψης, αν θα έχουμε ευρωπαϊκό ταμείο για την άμυνα. Τι θα γίνει με τους αγρότες, πώς θα αντιμετωπίσουμε ζητήματα ανταγωνιστικότητας. Είναι κάλπη που θα βγουν συμπεράσματα. Το μόνο κόμμα που έχει θέσει συγκεκριμένο στόχο είναι η ΝΔ. Έχουμε πει ότι θέλουμε να πιάσουμε ή να ξεπεράσουμε το ποσοστό των προηγούμενων ευρωεκλογών. Μόνο η ΝΔ θέλει να πατήσει γκάζι στις μεταρρυθμίσεις, όλοι οι άλλοι λένε πατήστε φρένο. Δεν θέλω να δώσω σε κανένα τη δυνατότητα να αμφισβητήσει ότι η κυβέρνηση έχει νομιμοποίηση να κάνει μεταρρυθμίσεις. Εμείς κάνουμε εκκενώσεις καταλήψεων, δεν θέλω να ακούσω ότι δεν έχετε νομιμοποίηση γι αυτές τις επιχειρήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ αν δείτε τις ομιλίες δεν μιλάει για την Ευρώπη». 

Μητσοτάκης: Πίστευα ότι είχαμε τελειώσει με τον Πολακισμό, αλλά ο μαθητής Κασσελάκης έχει ξεπεράσει τον δάσκαλο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «ο λαϊκισμός στην Ευρώπη σηκώνει κεφάλι. Ειδικά στην Ελλάδα η αντιπολίτευση τόσο σε επίπεδο παροχών με λεφτόδεντρα και δυστυχώς ως προς το ύφος και το ήθος του πολιτικού λόγου. Πίστευα ότι είχαμε τελειώσει με τον Πολακισμό αλλά ο μαθητής, ο κ. Κασσελάκης, έχει ξεπεράσει τον δάσκαλο. Αν δείτε την ομιλία στο Σύνταγμα θα δείτε ότι είναι γεμάτη ύβρεις κατά όλων». Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «Πράσινο ΣΥΡΙΖΑ» το ΠΑΣΟΚ. 

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «το μεγάλο στοίχημα είναι η αύξηση των μισθών και η μείωση της ανεργίας. Ο κατώτατος μισθός έχει αυξηθεί κατά 28%, οι συμπολίτες που δουλεύουν με αυτόν είναι λιγότερο. Οι επιχειρηματίες του τουρισμού πληρώνουν καλύτερα καθώς έχει υποχωρήσει η ανεργία. Πάμε με άλλα λόγια στη σωστή κατεύθυνση Έχουμε δουλειά να κάνουμε γιατί η απόδοση της οικονομίας απαιτεί και άλλα βήματα όπως η επιτάχυνση στην απονομή της δικαιοσύνης και η οργάνωση των χρήσεων γης. Όταν ψηφίσαμε όμως τον νέο δικαστικό χάρτη όπου ενοποιήσαμε ειρηνοδίκες με πρωτοδίκες υπήρξαν αντιδράσεις τοπικές και πιστεύω ότι αυτό σύντομα θα δείξει αποτελέσματα Δεν μας αρκεί να μειωθεί ο πληθωρισμός αλλά θέλουμε μείωση τιμών. Τον τελευταίο μήνα βλέπουμε μειώσεις τιμών στο σούπερ μάρκετ και γι αυτό έστειλα την επιστολή στην πρόεδρο της Κομισιόν». 

Σχετικά με τα δημοσιεύματα για το ενδεχόμενο να αναλάβει κορυφαίο αξίωμα στην ΕΕ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «Εγώ δεν πάω πουθενά. Το έχω πει με έμφαση ότι δεν θα συμβεί αυτό, πιστεύετε ότι θα αλλάξω άποψη; Καμία πρόταση δεν έχει γίνει, αυτές είναι φήμες που μπορεί να διακινούνται για διαφορετικούς λόγους. Εκπροσωπώ την Ελλάδα στην Ευρώπη και όχι την Ευρώπη στην Ελλάδα. Κάθε κράτος δίνει τη στήριξη του με προϋποθέσεις. Έτσι γίνονται οι διεργασίες στην Ευρώπη, με διαπραγματεύσεις. Δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά και άλλες μικρές αγορές». 

Συνέντευξη στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ

Live | Συνέντευξη στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο.

Posted by Kyriakos Mitsotakis on Thursday, June 6, 2024

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.