Πολιτικη & Οικονομια

Σακελλαροπούλου για την εκλογή της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Διεθνής αναγνώριση του σταθεροποιητικού ρόλου της χώρας

Η ελληνική υποψηφιότητα συγκέντρωσε 182 ψήφους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η δήλωση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για την εκλογή της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ
Η δήλωση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για την εκλογή της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ © ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ/EUROKINISSI

Η δήλωση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για την εκλογή της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ - Η ελληνική υποψηφιότητα συγκέντρωσε 182 ψήφους

Σε διεθνή αναγνώριση του σταθεροποιητικού ρόλου της Ελλάδας, καθώς και της προσήλωσής της στην ειρηνική επίλυση των διαφορών και στον πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναφέρεται η Πρόεδρος της Δημοκρατιας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με αφορμή την εκλογή της χώρας μας ως μη μόνιμου μέλους στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Πιο συγκεκριμένα, στη δήλωσή της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναφέρει:

«Η εκλογή της Ελλάδας ως μη μόνιμου μέλους στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την περίοδο 2025-26 αποτελεί διεθνή αναγνώριση του σταθεροποιητικού ρόλου της, καθώς και της προσήλωσής της στην ειρηνική επίλυση των διαφορών και στον πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στη σημερινή, εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για τη διεθνή ασφάλεια, η πατρίδα μας θα συνεχίσει να πορεύεται με γνώμονα το διεθνές δίκαιο και τις αρχές του Καταστατικού Χάρτη των ΗΕ».

ΟΗΕ: Η Ελλάδα εξελέγη μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας 

Η Ελλάδα είναι μια από τις πέντε χώρες που εξελέγησαν πριν από λίγο ως μη μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών καθώς ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στην Γενική Συνέλευση.

Η ελληνική υποψηφιότητα συγκέντρωσε 182 ψήφους στην ψηφοφορία από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού των πέντε μη μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας για την περίοδο 2025-26. Οι άλλες 4 χώρες που εξελέγησαν είναι η Δανία, το Πακιστάν, ο Παναμάς και η Σομαλία. 

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές της ΕΡΤ είναι μεγάλη τιμή για την Ελλάδα, όμως είναι και παράλληλα μια μεγάλη ευθύνη καθώς απαιτείται η τήρηση λεπτών ισορροπιών, συστηματικός προγραμματισμός, εγρήγορση και ανακλαστικά για την διαμόρφωση εθνικών θέσεων σε συνδυασμό με τις ευρωπαϊκές θέσεις αλλά και τους συσχετισμούς στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Κυρ. Μητσοτάκης: Η εκλογή στο Συμβούλιο Ασφαλείας είναι μια μεγάλη ευθύνη για τη χώρα μας

Mε αφορμή τη σημερινή εκλογή της χώρας μας στο Συμβούλιο Ασφαλείας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι είναι μια μεγάλη ευθύνη για τη χώρα μας, η οποία υπηρετεί πολιτική αρχών. «Δεν μπορούν να ικανοποιούν τους πάντες οι αποφάσεις μας, έχουμε τις συμμαχίες μας και με αίσθηση υπευθυνότητας και σταθερότητας η Ελλάδα έχει πολλά να προσφέρει». «Το Κυπριακό» -είπε-«ενδεχομένως μπορεί να στηριχθεί από την εκλογή μας στο Συμβούλιο Ασφαλείας, και σημείωσε ότι στηρίζουμε την κ.Ολγκίν και την επανέναρξη των συνομιλιών».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.