Πολιτικη & Οικονομια

Δημοσκόπηση MARC: Στις 16,4 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ

Ενδείξεις για μεγάλη αποχή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκλογές 2023
© EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Δημοσκόπηση MARC: Στις 16,4 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ ενόψει ευρωεκλογών

Ανεβαίνει - σχεδόν 4,5 μονάδες - μέσα στις τελευταίες ημέρες το ποσοστό εκείνων που δεν θεωρούν σημαντικές τις ευρωεκλογές, προϊδεάζοντας για αυξημένη αποχή. Αυτό προκύπτει από την δημοσκόπηση της Marc για τον ANT1, στην οποία για άλλη μία φορά καταγράφεται σημαντικό προβάδισμα της Ν.Δ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι δεύτερος. 

Δημοσκόπηση Marc: Εκτίμηση ψήφου

Όσον αφορά στην εκτίμηση αποτελέσματος που αναφέρεται στη δημοσκόπηση, η έρευνα της Marc για τον ΑΝΤ1, δείχνει ότι με 33% η Νέα Δημοκρατία “περνά” τον στόχο που είχε θέσει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο ΣΥΡΙΖΑ, με 16,6% είναι δεύτερος και τρίτο το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 11,7%. Η Ελληνική Λύση λαμβάνει το 8,4% και το ΚΚΕ το 7,8%.

Δημοσκόπηση Marc: Πρόθεση ψήφου

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, το προβάδισμα της ΝΔ, παραμένει ισχυρό, με το ποσοστό της να είναι υπερδιπλάσιο του ΣΥΡΙΖΑ που δείχνει να κερδίζει τη μάχη με το ΠΑΣΟΚ για την δεύτερη θέση όσον αφορά την πρόθεση ψήφου.

Πιο συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει το 29,8% των ερωτηθέντων, με τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι δεύτερος με 14,8%. Το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ με 9,8% λαμβάνει την τρίτη θέση. Έκπληξη αποτελεί το ποσοστό πρόθεσης ψήφου της Ελληνικής Λύσης, που συγκεντρώνει το 7,3% και αφήνει πέμπτο το ΚΚΕ με 7%. Η “Πλεύση Ελευθερίας” συγκεντρώνει το 3,8% και στο όριο βρίσκεται η “Νίκη” με 2,9%.

Προς μεγάλη αποχή

Μεγάλη ανησυχία, έχει προκαλέσει το ενδεχόμενο αυξημένης αποχής από τη διαδικασία κάτι που προκύπτει τόσο από την πεποίθηση του κόσμου που έχει αυξηθεί σχετικά με το ότι οι ευρωεκλογές δεν είναι τόσο σημαντικές με το 19,5% να το πιστεύει αυτό, αυξημένο κατά 4,3% από την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Tάσεις αποσυσπείρωσης

Το ενδιαφέρον της μέτρησης είναι ότι σχεδόν όλα τα κόμματα - πλην (οριακά) του ΣΥΡΙΖΑ,  του ΚΚΕ και της «Φωνής Λογικής» παρουσιάζουν τάσεις αποσυσπείρωσης τις τελευταίες ημέρες, όπως και το γεγονός ότι πάνω από ένας στους τρεις αναποφάσιστους ψήφισε  ΝΔ τον περασμένο Ιούνιο - πράγμα που σημαίνει ότι το κυβερνών κόμμα διαθέτει τις μεγαλύτερες εκλογικές «δεξαμενές» στην τελική  ευθεία προς τις κάλπες. Παράλληλα, οι ψηφοφόροι της ΝΔ έχουν και την μεγαλύτερη βεβαιότητα για την ψήφο τους. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.