Πολιτικη & Οικονομια

Κουτσούμπας κατά Κασσελάκη: Τι διάολο αριστερός είναι αυτός;

«Το σίγουρο είναι ότι δεν μιλάμε για Αριστέρα» σχολίασε ο ΓΓ του ΚΚΕ για τον ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά του Στέφανου Κασσελάκη για την «ιερή συμμαχία του ΝΑΤΟ»

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στράφηκε κατά του Στέφανου Κασσελάκη σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα (6.6) στο Mega. Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ έκανε λόγο για «μια πορεία ιδεολογικού, πολιτικού εκφυλισμού συνολικά αυτού του μορφώματος του ΣΥΡΙΖΑ όπως το γνωρίσαμε, που ξεκίνησε και πριν από την ηγεσία Κασσελάκη αλλά και μετά την εκλογή του έχει επιταχυνθεί το φαινόμενο».

Δημήτρης Κουτσούμπας κατά Κασσελάκη και ΚΚΕ: «Δεν μιλάμε για αριστερά»

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στάθηκε και στον χαρακτηρισμό «ιερή» που απέδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης για τη συμμαχία του ΝΑΤΟ, σημειώνοντας: «τι διάολο αριστερός είναι;». Συγκεκριμένα, ο Δημήτρη Κουτσούμπας σχολίασε: «Το σίγουρο είναι ότι δεν μιλάμε για αριστερά, ό,τι καταλάβαινε ή αισθανόταν κάποιος ως αριστέρα με αλλαγές έξω από τον καπιταλισμό, για τον σοσιαλισμό, έξω από αντιλαϊκές συμμαχίες όπως το ΝΑΤΟ. Η αριστερά ήταν αγώνας, πάλη, συμμετοχή στις διεργασίες, δεν ήταν lifestyle, η επίδειξη πλούτου, η επίδειξη της οικογενειακής ή προσωπικής ή άλλης ζωής, πού διασκεδάζω, πού τρώω. Ήταν αγώνας δίπλα στους εργάτες, στα εργοστάσια, στους αγρότες, τους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους που υποφέρουν από τους υπέρογκους φόρους, ήταν δίπλα σε αυτούς που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους από τα κοράκια. Αυτό σήμερα είναι μόνο το ΚΚΕ, δεν το βρίσκει κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ ή σε κόμματα γύρω από την αμαρτωλή σοσιαλδημοκρατία».

«Να λέει ότι είναι ιερή αμυντική συμμαχία το ΝΑΤΟ; Τι διάολο αριστερός είναι αυτός; Να μιλάει για δικαίωμα αυτοάμυνας του Ισραήλ; Να πω ότι την πρώτη - δεύτερη ημέρα δεν καταλάβαινε, αλλά τώρα να μιλάει έτσι όταν το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ονόμασε τον Νετανιάχου ως εγκληματία πολέμου και διώκεται καθώς έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης», είπε ο κ. Κουτσούμπας. 

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Γ.Γ. του ΚΚΕ αναφέρθηκε στην επίσκεψη Κασσελάκη στην Παλαιστίνη. «Πήγε όπως κάνουν όλα τα τυχοδιωκτικά κόμματα πριν τις εκλογές για να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα, επειδή ο κόσμος του λέει "θα σας τιμωρήσω", λέει ας πάω μια βόλτα από τη Ραμάλα και όλα καλά και όλα ωραία. Δεν είναι έτσι. Ο λαός καταλαβαίνει την κοροϊδία, ποιος είναι συνεπής στις θέσεις και ποιος στηρίζει. Όταν το ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν είχε δυσκολίες έφερνε τον Αραφάτ στη Βουλή».