Πολιτικη & Οικονομια

Αναβρασμός στον ΣΥΡΙΖΑ με τις δηλώσεις του Θανάση Οικονόμου για το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη

Για «συντροφικά μαχαιρώματα και το φιάσκο συνεχίζεται» κάνει λόγο η ΝΔ

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης έδωσε στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες του
Αναβρασμός στον ΣΥΡΙΖΑ με τις δηλώσεις του Θανάση Οικονόμου για το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη © ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Πόθεν έσχες Κασσελάκη: Αναβρασμός στον ΣΥΡΙΖΑ - Για «συντροφικά μαχαιρώματα και το φιάσκο συνεχίζεται» κάνει λόγο η ΝΔ

Αναβρασμός επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ , μετά τις χθεσινοβραδινές δηλώσεις του Θανάση Οικονόμου, στενού συνεργάτη του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, στο Action24, ο οποίος έκανε λόγο για «σκιές και συνδιαλλαγές» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη διάρκεια του ελέγχου του πόθεν έσχες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην βουλευτής, Θανάσης Οικονόμου, βρέθηκε καλεσμένος σε εκπομπή του Action24, η οποία επικεντρώθηκε γύρω από το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη και το μονοσέλιδο excel που παρουσίασε με τα περιουσιακά στοιχεία του.

Πολιτική σύγκρουση Κακλαμάνη, Οικονόμου & Γλαβίνα για το πόθεν έσχες Κασσελάκη | ACTION 24

Στην ίδια εκπομπή ήταν καλεσμένος και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτας Κακλαμάνης λέγοντας για τους μετέχοντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής: «Ο κ. Βαρεμένος ήταν, με πρόεδρο την κα Χριστοδουλοπούλου. Μπορείτε λοιπόν να τους ερωτήσετε αν έκαναν έλεγχο και τι βρήκαν στον έλεγχο και κλείνω το θέμα αυτό. Σας λέω και ονόματα, ο κ. Βαρεμένος και η κα Χριστοδουλοπούλου». Τον λόγο πήρε ο Θανάσης Οικονόμου, απαντώντας στον κ. Κακλαμάνη: «Μα, η κυρία που λέτε, απολογείται γιατί διόρισε την κόρη της. Τι ακριβώς μου λέτε; Αυτό έγινε. Την κόρη της και για αυτό δεν έβαλε την επόμενη φορά υποψήφια».

Οι υπαινιγμοί του Θανάση Οικονόμου

Ο κ. Οικονόμου συνέχισε λέγοντας πως «υπάρχουν σκιές σε αυτούς τους ελέγχους. Ακούστε κ. Κακλαμάνη. Προφανώς υπάρχουν σκιές σε αυτές τις Επιτροπές».

Εκείνη τη στιγμή, ο παρουσιαστής της εκπομπής, Σεραφείμ Κοτρώτσος, ζήτησε από τον κ. Οικονόμου να διευκρινίσει αν «υπάρχουν σκιές στους ελέγχους που έγιναν τότε από την κυβερνητική πλειοψηφία και τα πρόσωπα που εκπροσωπούσαν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην συγκεκριμένη επιτροπή». Ο κ. Οικονόμου του απάντησε: «Σας το λέω με σαφήνεια, γιατί υπήρξανε κάποιες, ας το πω, εντός εισαγωγικών συναλλαγές».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d1s1gazlwqd5)

«Δηλαδή λέτε ότι ο κ. Βαρεμένος και η κα Χριστοδουλοπούλου τα “έπιασαν”, για να βγάλουνε λάδι τον κ. Μητσοτάκη;», αναρωτήθηκε ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο Θανάσης Οικονόμου του απάντησε: «Σας λέω επί προχείρω ότι η κα Χριστοδουλοπούλου δεν ξαναέβαλε υποψήφια την επόμενη σεζόν, γιατί διορίστηκε η κόρη της στη Βουλή και πλειάδα άλλων βουλευτών που συμμετείχαν στις επιτροπές και πιθανόν, πιθανολογώ, εικάζω ότι μπορεί να συμμετείχαν, για να αρχειοθετηθούν αυτές οι υποθέσεις».

«Τι είναι αυτά που λέτε κ. Οικονόμου, δηλαδή φτάνω στο σημείο να υπερασπίζομαι εγώ τον Βαρεμένο; Ξέρετε ποιος ήταν Πρόεδρος της Βουλής εκείνη την εποχή; Ο Νίκος Βούτσης και μου λέτε ότι κάτω από την Προεδρία του Νίκου Βούτση έγιναν αυτά τα πράγματα; Και δεν ντρέπεστε να τα λέτε αυτά για το κόμμα σας;», απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ.

Η αντίδραση της Βούλας Κεχαγιά

Άμεση ήταν η αντίδραση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλας Κεχαγιά, μετά τα όσα ακούστηκαν από τον Θανάση Οικονόμου. Η κ. Κεχαγιά ανέφερε: «Δεν εγείρουμε ζήτημα για τα τελευταία Πόθεν Έσχες του κ. Μητσοτάκη».

Νίκος Ρωμανός για το πόθεν έσχες Κασσελάκη: Θα προτείναμε να βρει ο ΣΥΡΙΖΑ καλό λογιστή και καλούς δικηγόρους

«Καλά πήγε το ζήτημα του πόθεν έσχες, που ο ίδιος επέλεξε να ανοίξει λίγα εικοσιτετράωρα πριν τις εκλογές, για τον κ. Κασσελάκη: Μπαράζ ανακοινώσεων διαχείρισης πανικού, ψέμα πάνω στο ψέμα, άδειασμα του προέδρου από την εκπρόσωπο, συντροφικά μαχαιρώματα και το φιάσκο συνεχίζεται», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός και πρόσθεσε:

«Εμείς απλά θα προτείναμε:

1. Να βρουν έναν καλό λογιστή να τους εξηγήσει τη διαφορά μεταξύ αρχικής δήλωσης πόθεν έσχες και ετήσιας δήλωσης πόθεν έσχες. Να τους βοηθήσει με τη χρήση των πλατφορμών και με ό,τι άλλο χρειάζονται, προκειμένου να καταθέσουν επιτέλους ένα κανονικό πόθεν έσχες.

2. Να βρουν καλούς δικηγόρους τους οποίους θα χρειαστούν μετά τα πολλά ζητήματα που ανέκυψαν από την ημέρα παρουσίασης αυτού του ιδιότυπου excel από τον κ. Κασσελάκη στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.

3. Να βρουν κάποιον που να τους νοιάζεται, ώστε να τους εξηγήσει ότι η στρατηγική του να καλύπτουν κάθε τους ψέμα με νέο ψέμα είναι ατελέσφορη και δεν κερδίζουν απολύτως τίποτα με τα fake news και τις συκοφαντίες. Εξάλλου, αυτή την στρατηγική την έχουν δοκιμάσει με τα γνωστά αποτελέσματα όλα τα προηγούμενα χρόνια. Φτάνοντας στο σημείο, στην τελευταία τους ανακοίνωση, να ξεπεράσουν κάθε όριο γελοιότητας και να σκαρφίζονται νέα σενάρια συνωμοσίας».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.