Πολιτικη & Οικονομια

Ανδρουλάκης για παρουσίαση του Πόθεν Έσχες Κασσελάκη: «Ούτε ο Σεφερλής να το είχε σκηνοθετήσει»

Διαξιφισμοί μεταξύ των προέδρων ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Νίκος Ανδρουλάκης για Στέφανο Κασσελάκη: «Ούτε ο Σεφερλής να το είχε σκηνοθετήσει»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, βρέθηκε καλεσμένος στo Fay’s Time κι απάντησε για τα πυρά που δέχθηκε από τον Στέφανο Κασσελάκη κατά την ομιλία του στο Ηράκλειο Κρήτης και στα πλαίσια της προεκλογικής του εκστρατείας.
 
Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε αρχικά: «Όσο ασχολούμαστε με τον κ. Κασσελάκη, κερδίζει ο Μητσοτάκης» και συνέχισε λίγο παρακάτω: «Στη Θεσσαλονίκη ούτε ο Σεφερλής να το είχε σκηνοθετήσει να έχεις το Πόθεν Έσχες των εκατομμυρίων, των φορολογικών παραδείσων και τις off shore εταιρίες κι από κάτω να κουνιούνται σημαίες της Αριστεράς. Αυτά είναι αδιανόητα πράγματα. Αυτό που θέλω να πω στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι απέναντι στη ΝΔ χρειάζεται μία σοβαρή και προοδευτική αντιπολίτευση κι όχι αυτό το σόου.»

Nίκος Ανδρουλάκης: Δεν τους συμφέρει η συζήτηση για την Ευρώπη, για αυτό και δεν την κάνουν

Xθες έξαλλου ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε εκ νέου ότι η ψήφος στις ευρωεκλογές αντανακλά σε ευρωπαϊκούς συσχετισμούς και σχολίασε ως προς την απουσία των ευρωπαϊκών θεμάτων από τον δημόσιο λόγο των κ.κ. Μητσοτάκη και Κασσελάκη. «Βολεύει τον κ. Μητσοτάκη να λέει ότι ψηφίζοντας αυτόν ενισχύει τη Φον ντερ Λάιεν που δεν έκανε τίποτα και είχε μία απολύτως αποτυχημένη θητεία; Συμφέρει τον κ. Κασσελάκη να λέει να τον ψηφίσουν για να στηριχθεί η GUE (σημ. η Ευρωπαϊκή Αριστερά) με τους σαράντα ευρωβουλευτές με τις εμμονές κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κοινών εργαλείων άμυνας και ασφάλειας, που τόσο έχει ανάγκη η πατρίδα μας απέναντι στην Τουρκία;  Δεν τους συμφέρει αυτή η συζήτηση, για αυτό και δεν την κάνουν» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ερωτηθείς για την ιδιότυπη δήλωση περιουσιακής κατάστασης του κ. Κασσελάκη, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε: «Ο κ. Κασσελάκης έχει ένα ταλέντο. Εμφανίζει τις υποχρεώσεις του ως παραχωρήσεις. Πάει στρατό, στήνεται ένα σόου δεκαπέντε ημερών λες και είναι παραχώρηση. Υποχρέωσή του ήταν να πάει. Για το πόθεν έσχες στήνει ένα άλλο σόου χθες στη Θεσσαλονίκη με ένα excel, ξανά λες και είναι παραχώρηση, και μας έκανε δώρο να μας ανακοινώσει κάτι που έπρεπε να έχει ανακοινώσει μήνες πριν».

Καταλόγισε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως βοηθάει έτσι τον κ. Μητσοτάκη, «γιατί» όπως είπε, «πέντε μέρες πριν την κάλπη δεν συζητάμε για τα τεράστια ζητήματα της κοινωνίας, τη στεγαστική κρίση, το ενεργειακό κόστος, την ακρίβεια». «Προσπαθώ να δει ο ελληνικός λαός ότι είμαι και είμαστε χρήσιμοι. Για αυτό ο χρόνος μου προσανατολίζεται στη χρησιμότητα και όχι στην επικοινωνία. Πιστεύω ότι, όταν ο πολίτης καταλάβει ότι είμαι και είμαστε οι πιο χρήσιμοι, και εγώ θα γίνω πρωθυπουργός και η δημοκρατική παράταξη θα ξανακυβερνήσει» πρόσθεσε.