Πολιτικη & Οικονομια

Πλατφόρμα «MyCoast»: Στις 1.900 οι καταγγελίες για παρανομίες σε παραλίες - Δείτε τις «πρωταθλήτριες»

Πότε θα ξεκινήσουν οι έλεγχοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πλατφόρμα «MyCoast»: Στις 1.900 οι καταγγελίες για παρανομίες σε παραλίες
Πλατφόρμα «MyCoast»: Στις 1.900 οι καταγγελίες για παρανομίες σε παραλίες © Marina T/ Unsplash

Πλατφόρμα «MyCoast»: 1.900 καταγγελίες για παρανομίες σε παραλίες - Πότε θα ξεκινήσουν οι έλεγχοι

Οι καταγγελίες στην πλατφόρμα «myCoast» ανήλθαν ήδη στις 1.900 αναφορικά με τις παραβιάσεις στις παραλίες της χώρας όπως καταπατήσεις και παράνομα ομπρελοκαθίσματα. Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ο μεγαλύτερος αριθμός των καταγγελιών αφορά στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στην Xαλκιδική.

Ο έλεγχος των καταγγελιών θα ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των ηλεκτρονικών δημοπρασιών. Η σχετική προθεσμία παρατάθηκε έως τις 28 Ιουνίου προκειμένου να ολοκληρωθούν σταδιακά και οι υπόλοιπες εκκρεμείς δημοπρασίες.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, έχει αναρτηθεί και ολοκληρωθεί το 80% των προγραμματισμένων δημοπρασιών. Οι δε απευθείας συμβάσεις όμορων επιχειρήσεων, ξενοδοχείων που λαμβάνουν απευθείας μίσθωση χωρίς δημοπρασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 10ημέρου.

«MyCoast»: Μέσα στο καλοκαίρι οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν

Μέχρι σήμερα έχουν αναρτηθεί στην πλατφόρμα 959 δημοπρασίες, με το συνολικό αριθμό να αναμένεται να ξεπεράσει τις 1.200 για φέτος. Από τις 959 δημοπρασίες, οι 735 έχουν ολοκληρωθεί με κατακύρωση της παραλίας σε εκείνες τις επιχειρήσεις που κατέβαλλαν το υψηλότερο τίμημα, ενώ οι υπόλοιπες κρίθηκαν άγονες και προγραμματίζεται η εκ νέου δημοπράτηση τους το επόμενο διάστημα.

Μέσω της εφαρμογής «MyCoast» οι πολίτες όχι μόνο μπορούν να ελέγχουν αν στις παραλίες, στις οποίες βρίσκονται, τηρείται η νομιμότητα των όρων παραχώρησης αλλά και να υποβάλλουν καταγγελία σε περιπτώσεις υπέρβασης των παραχωρήσεων ή αυθαίρετης κατάληψης.

Μέσα στο καλοκαίρι οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν, θα είναι στοχευμένοι κυρίως σε σημεία στα οποία υπάρχουν αλλεπάλληλες καταγγελίες πολιτών, είτε επώνυμες είτε ανώνυμες, και θα επιβάλλονται τα αντίστοιχα πρόστιμα.

Πηγή: ΕΡΤ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.