Πολιτικη & Οικονομια

Πηγές ΝΔ: Νέα ψέματα Κασσελάκη για το πόθεν έσχες

«Ο ίδιος όφειλε να υποβάλει αρχική δήλωση σε 90 μέρες από την ανάληψη των καθηκόντων του» αναφέρουν χαρακτηστικά

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πηγές ΝΔ: Νέα ψέματα Κασσελάκη για το πόθεν έσχες

Για νέα ψέματα που είπε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης «λίγες ώρες μετά την παρουσίαση του μονοσέλδιου excel» μιλούν κυβερνητικές πηγές, που επισημαίνουν ότι είναι ψέματα ότι δεν λειτουργεί η πλατφόρμα για την υποβολή του πόθεν έσχες.

«Ψέμα. Αυτό δεν ισχύει στην περίπτωσή του. Ο ίδιος όφειλε να υποβάλει αρχική δήλωση σε 90 μέρες από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Η υπάρχουσα πλατφόρμα είναι ανοιχτή και δέχεται κανονικά αρχικές αιτήσεις. Θα μπορούσε από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του το 2023 να την έχει υποβάλει ηλεκτρονικά αφού, παρά τους ισχυρισμούς του, η πλατφόρμα pothen.gr ήταν και παραμένει ανοικτή για να την υποβάλει ακόμη και σήμερα», επισημαίνουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι το δεύτερο ψέμα είναι αυτό που εν συνεχεία είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «ανοίξτε την πλατφόρμα και θα τα καταθέσω άμεσα», ενώ ταυτόχρονα ισχυρίστηκε ότι του λείπουν έγγραφα από την IRS (την αμερικανική φορολογική αρχή). Πως γίνεται να ισχύουν και τα δύο;»