Πολιτικη & Οικονομια

Podcast Συναντήσεις με τον Μάκη Προβατά | Μια συζήτηση με τον Ιωάννη Βαρδακαστάνη

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μιλάει για τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει το επόμενο Ευρωκοινοβούλιο

prov2.jpg
Μάκης Προβατάς
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Ιωάννης Βαρδακαστάνης, υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, μιλάει με τον Μάκη Προβατά στο podcast Συναντήσεις, για τη θέση των ατόμων με αναπηρία στην Ελλάδα και την Ευρώπη, το δημογραφικό, την οικονομία και τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει το επόμενο Ευρωκοινοβούλιο.

Συναντήσεις με τον Μάκη Προβατά | Μια συζήτηση με τον Ιωάννη Βαρδακαστάνη

Ιωάννης Βαρδακαστάνης - βιογραφικό

Ο Ιωάννης Βαρδακαστάνης γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1957. Σε όλη του τη ζωή υπήρξε αγωνιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενεργός σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ) εκπροσωπώντας την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία – ΕΣΑμεΑ στην Ομάδα III (από το 2010). Είναι Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης και Οικονομικής και Κοινωνικής Συνοχής (ECO), ένα από τα έξι εξειδικευμένα τμήματα της ΕΟΚΕ. Επίσης, είναι Πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, που είναι η τριτοβάθμια οργάνωση των ατόμων με αναπηρία, χρονίων παθήσεων και των οικογενειών τους και Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ για την Αναπηρία (EDF), που είναι η πανευρωπαϊκή οργάνωση του αναπηρικού κινήματος. Επίσης υπήρξε Πρόεδρος μέχρι τον Φεβρουάριο του 2024 της Παγκόσμιας Οργάνωσης για την Αναπηρία IDA.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ