Πολιτικη & Οικονομια

Κασσελάκης: Δεν μπορείς να ρωτάς του πόθεν έσχες ενός ιδιώτη πριν μπει στην πολιτική και να μην ρωτάς ενός κόμματος

Η συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Open

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης ©ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/EUROKINISSI

Στέφανος Κασσελάκης: Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο Open

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης έδωσε εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, καθώς βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την κάλπη των Ευρωεκλογών στις 9 Ιουνίου.

Κασσελάκης: Δεν μπορείς να ρωτάς του πόθεν έσχες ενός ιδιώτη πριν μπει στην πολιτική και να μην ρωτάς ενός κόμματος

«Μήνες ολόκληρους ασκεί πρέσινγκ ο Μητσοτάκης γιατί δεν έχει επιχειρήματα για τα προβλήματα του κόσμου» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όταν ρωτήθηκε για το πόθεν έσχες του. Δεν έχουν να πουν κάτι άλλο, πρόσθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ερωτηθείς πώς θα παρουσιάσει την περιουσιακή του κατάσταση, είπε ότι «κοντός ψαλμός αλληλούια, ας περιμένουμε για να δείτε ακριβώς πώς θα το κάνουμε και τι θα πρέπει ο λαός να ρωτήσει από τη ΝΔ, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πάρει ούτε ευρώ παράνομα. Στη συνέχεια, είπε: Δεν μπορείς να ρωτάς του πόθεν έσχες ενός ιδιώτη πριν μπει στην πολιτική και να μην ρωτάς ενός κόμματος με το υψηλότερο χρέος στην Ευρώπη και με διαφήμιση στην Google μεγαλύτερη από κάθε κόμμα στη Γερμανία. Και κατέληξε: Ο λαός να ρωτήσει πώς πληρώνεται ο κ. Γκρίνμπεργκ.

«Ο κ. Μητσοτάκης με τα 40-κάτι ακίνητα γιατί δεν δανείζει στο κόμμα που έχει χρέη;» είπε, στη συνέχεια. Μερικοί από εμάς έχουμε δουλέψει, τα κέρδη που έχω βγάλει για τους επενδυτές είναι δημόσια έγγραφα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, υπογράμμισε.

Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν έδωσε στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες τόσο καιρό, είπε ότι είναι δικό του μυστικό τι επικοινωνιακή στρατηγική έχει.

«Ξέρω πάρα πολύ καλά πώς λειτουργεί το σύστημα» είπε και πρόσθεσε: «Δεν έχω να κρύψω τίποτα, έχω δουλέψει, έχω ιδρώσει, είμαι επιτυχημένος σε πολύ ανταγωνιστικό πεδίο, τα έχω κάνει όλα με το σπαθί μου και επιτέλους η χώρα να ρωτάει τους πολιτικούς και όχι έναν ιδιώτη. Το πόθεν έσχες είναι για να δούμε πώς αλλάζει ο πλούτος των πολιτικών μέσα στη σταδιοδρομία τους, συνέχισε και σημείωσε ότι θα απαντήσει σε όλα. «Και επιτέλους να ξέρουμε πώς έχει στηθεί αυτή η προπαγάνδα από τη ΝΔ, που βλέπουμε στα ΜΜΕ» είπε και πρόσθεσε ότι πολλά ονλάιν Μέσα έχουν συγκεκριμένη γραμμή.

Για την ακρίβεια

Έχουμε μέτρα για την ακρίβεια και στο ΦΠΑ και στο πλαφόν για την ενέργεια, η αγορά ενέργειας υπολείπεται σε ρυθμίσεις, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς λέμε ότι οι τράπεζες και το ρεύμα έχουν τέτοια αισχροκέρδεια που εμείς θέλουμε επιπλέον εισφορά στα υπερκέρδη τους, συνέχισε και είπε ότι ο πρωθυπουργός λέει ότι αυτό θα χρεωκοπήσει τη χώρα, «αλλά χρεωκοπούν τα νοικοκυριά της χώρας». Επιλέγει τις τράπεζες και τα υπερκέρδη τους αντί να επιλέξει μια τόνωση με τα μέτρα ακρίβειας, ισχυρίστηκε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση παραδέχεται πως υπάρχουν ολιγοπώλια. Στην Ισπανία απέδωσε η μείωση ΦΠΑ, είπε, έχει αποδώσει και στην Κύπρο και την Ιρλανδία, «γιατί δεν το δοκιμάζουν;» κι εδώ, ρώτησε.

Δεν είναι δυνατόν η χώρα να έχει τις πιο κερδοφόρες τράπεζες στην Ευρώπη και τη χαμηλότερη αγοραστική αγορά στην Ευρώπη, σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης και είπε ότι στον ΕΝΦΙΑ θα γίνει αναδιανομή και το γενικό λογιστήριο του κράτους έχει συμφωνήσει με τα νούμερα.

Για τις ευρωεκλογές

«Είμαστε πιο γειωμένοι, εμείς θα είμαστε ανεξάρτητοι και καθαροί και θα πάμε μπροστά και θα έχουμε ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα την Κυριακή, δεν θα είμαστε σε διεργασίες με άλλα κόμματα της κεντροαριστεράς. Ο κόσμος έχει ανάγκη από έναν πολιτικό ηγέτη που θα λέει την αλήθεια με το όνομά της», τόνισε.

«Ο Έλληνας πολίτης χάνει το σπίτι του αυτήν τη στιγμή» με απόφαση της ΝΔ, είπε και συνέχισε: επιτέλους την αλήθεια στον Έλληνα πολίτη. «Είμαι απολύτως σαφής: ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο αυτοδύναμος φορέας όλης της κεντροαριστεράς με ένα πρόγραμμα σύγχρονης αριστεράς» είπε.

Για τα Τέμπη

Στη συνέχεια, ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για το «μπάζωμα» και τη «μονταζιέρα» για τα Τέμπη και είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρύβεται πίσω από ερωτήσεις και από το σύστημα προπαγάνδας. «Είναι καιρός ο λαός να στείλει μήνυμα ενάντια στην αλαζονεία του 41%, ο Μητσοτάκης να μας πει ξεκάθαρα αν γνώριζε για το μπάζωμα» είπε.

Όταν γίνω πρωθυπουργός, είπε, πρώτη προτεραιότητα θα είναι να καταργήσουμε τα προνόμια των βουλευτών και τις ασυλίες, όπως και τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Αν η κυβέρνηση θεωρεί ότι τα μνημόνια είναι επιζήμια, να πάει στα Σκόπια και να αλλάξει τη Συμφωνία, είπε ο Στέφανος Κασσελάκης και πρόσθεσε ότι η ευθύνη ενός πρωθυπουργού είναι να φέρνει επωφελείς για τη χώρα συμφωνίες. Ο πρωθυπουργός, είπε, φταίει για την καθυστέρηση. Η αδελφή και ο πατέρας του ήταν υπέρ μιας τέτοιας συμφωνίας, αλλά δεν μπόρεσαν να τη φέρουν, ισχυρίστηκε. Αν θεωρεί ότι είναι επιζήμια συμφωνία, να πάει να την αλλάξει, είπε και πρόσθεσε ότι η ΝΔ είπε ψέμματα στον ελληνικό λαό, γιατί δεν έκανε τίποτα ως κυβέρνηση. «Αν είχε εφαρμόσει τη συμφωνία θα είχαν δεθεί περισσότερο οι σχέσεις των δύο λαών» είπε και ζήτησε να απολογηθεί ο πρωθυπουργός για «την καθυστέρησή του».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ενθουσιασμένος «για την επίθεση που θα μου κάνει η ΝΔ» και ότι είναι σίγουρος ότι ο προοδευτικός κόσμος θα σταθεί στο πλευρό του. Εκτίμησε, δε, ότι ένα ποσοστό πάνω από 20% είναι απολύτως εφικτό.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.