Πολιτικη & Οικονομια

Η Ελλάδα στηρίζει πλήρως το σχέδιο Μπάιντεν για τη Γάζα - Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

Οδικό χάρτη τριών φάσεων για την κατάπαυση του πυρός παρουσίασε ο Αμερικανός πρόεδρος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα στηρίζει πλήρως το σχέδιο Μπάιντεν για τη Γάζα - «Η ανθρωπιστική τραγωδία πρέπει να σταματήσει τώρα», τονίζει σε ανακοίνωσή του.
Την υποστήριξή του στο ειρηνευτικό σχέδιο του προέδρου Μπάιντεν για τη Γάζα εκφράζει το ΥΠΕΞ © Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα στηρίζει πλήρως το σχέδιο Μπάιντεν για τη Γάζα - «Η ανθρωπιστική τραγωδία πρέπει να σταματήσει τώρα», τονίζει σε ανακοίνωσή του. 

Το υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στο ειρηνευτικό σχέδιο του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν για τη Γάζα.

ΥΠΕΞ: Στηρίζει πλήρως το σχέδιο Μπάιντεν για τη Γάζα

Σε ανάρτησή του στο X, το ελληνικό ΥΠΕΞ αναφέρει: «Η Ελλάδα στηρίζει πλήρως το σχέδιο του Αμερικανού Προέδρου Μπάιντεν για κατάπαυση του πυρός, απελευθέρωση όλων των ομήρων, απρόσκοπτη ανθρωπιστική πρόσβαση, αποχώρηση των στρατιωτών των IDF και ανοικοδόμηση της Γάζας».

«Η ανθρωπιστική τραγωδία πρέπει να σταματήσει τώρα. Οι προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας θα πρέπει να επικεντρωθούν στην προοπτική μίας διαρκούς ειρήνης στη Μέση Ανατολή», προσθέτει το υπουργείο.

Γάζα: Πιέσεις για κατάπαυση του πυρός σε Ισραήλ και Χαμάς από ΗΠΑ

Πιέσεις να αποδεχτούν τις συμφωνίες κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, όπου οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς και τις χερσαίες επιχειρήσεις ασκούν οι ΗΠΑ. Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Άντονι Μπλίνκεν, άσκησε ξανά πίεση χθες (2.06) στη Χαμάς να αποδεχθεί την ισραηλινή πρόταση. 

«Ο (αμερικανός) υπουργός Εξωτερικών επαίνεσε τη βούληση του Ισραήλ να συναφθεί συμφωνία και τόνισε πως πλέον είναι η Χαμάς αυτή που έχει καθήκον να την αποδεχθεί», τόνισε στην ανακοίνωση Τύπου την οποία δημοσιοποίησε ο Μάθιου Μίλερ, εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, έπειτα από συνδιάλεξη του κ. Μπλίνκεν με τον αμερικανό υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ.

Οι δυο υπουργοί συζήτησαν την «πρόταση για την επίτευξη πλήρους και απόλυτης κατάπαυσης του πυρός» στη Λωρίδα της Γάζας που θα συνοδευόταν από απελευθέρωση ομήρων, πρόσθεσε ο κ. Μίλερ.

Ο κ. Μπλίνκεν είχε επίσης τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον υπουργό άνευ χαρτοφυλακίου της κυβέρνησης πολέμου του Ισραήλ, τον κεντρώο πολιτικό και πρώην αρχηγό του ισραηλινού γενικού επιτελείου Μπένι Γκαντς, στον οποίο τόνισε πως η πρόταση εξυπηρετεί τα πιο «μακροπρόθεσμα συμφέροντα (εθνικής) ασφαλείας του Ισραήλ», σύμφωνα με χωριστό δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τον κ. Μίλερ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.