Πολιτικη & Οικονομια

Τι ώρα θα έχουμε την Κυριακή την πρώτη εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών

Τι αλλάζει για τους ετεροδημότες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χέρι ρίχνει τον φάκελο με το ψηφοδέλτιο στην κάλπη
Ευρωεκλογές 2024: Τι ώρα η πρώτη εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα © EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ευρωεκλογές 2024: Τι ώρα η πρώτη εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα - Τι αλλάζει για τους ετεροδημότες

Στοιχεία για τη βραδιά των Ευρωεκλογών 2024 έδωσε στη δημοσιότητα ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Νάσος Μπαλέρμπας, κάνοντας γνωστό πότε περίπου θα έχουμε την πρώτη εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα. 

Ο Γ.Γ. του ΥΠΕΣ σημείωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι την πρώτη εκτίμηση θα έχουμε στις 21:00 το βράδυ, ωστόσο, ίσως για μικρότερα κόμματα να χρειαστεί παραπάνω ώρα για να υπάρχει οριστικό αποτέλεσμα για το αν εκλέγουν ή όχι ευρωβουλευτή.

Ευρωεκλογές 2024: Λήγει σήμερα η προθεσμία για το ραντεβού παράδοσης του φακέλου της Επιστολικής Ψήφου

Ο κ. Μπαλέρμπας αναφέρθηκε ακόμη και στην Επιστολική Ψήφο, σημειώνοντας ότι λήγει σήμερα η ημερομηνία για ραντεβού παράδοσης του φακέλου από τους εκλογείς στις προκαθορισμένες εταιρείες ταχυμεταφορών, ενώ μπορεί οι φάκελοι να παραδοθούν και αύριο, μέσω άλλων εταιρειών που τυχόν επιλέξουν οι ψηφοφόροι. Αυτό βέβαια αφορά όσους έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν με επιστολική ψήφος εντός της ελληνικής επικράτειας, καθώς για τους απόδημους έχει παρέλθει από καιρό η διορία.

Όπως είπε ο Γ.Γ. του ΥΠΕΣ, σε κάθε περίπτωση, όσοι ψηφοφόροι εντός ελληνικής επικράτειας δεν ψηφίσουν μέσω επιστολής, θα μπορέσουν να ψηφίσουν διά ζώσης σε εκλογικό τμήμα την Κυριακή, αναφέροντας ότι μετά τις 17:00 του Σαββάτου, όσοι δεν έχουν επιστρέψει την απαντητική επιστολή στο Υπουργείο Εσωτερικών, θα λάβουν ένα μήνυμα από το ΥΠΕΣ ότι θα εκδοθεί ειδικός εκλογικός αργότερα το Σάββατο και ότι βάσει αυτού, από τις 11:00 το πρωί της Κυριακής θα μπορούν να ψηφίσουν με φυσική παρουσία σε εκλογικά τμήματα της περιοχής όπου διαμένουν.

Ο ΓΓ του ΥΠΕΣ ανέφερε πως έως τώρα έχουν επιστραφεί 138.000 φάκελοι με επιστολικές ψήφους, εκ των οποίων 35.370 είναι από το εξωτερικό, από το σύνολο των περίπου 50.000 Ελλήνων του εξωτερικού που έχουν παραλάβει φακέλους για συμμετοχή με επιστολική ψήφο στις Ευρωεκλογές.

Ευρωεκλογές 2024 - Τι αλλάζει για τους ετεροδημότες 

Ερωτηθείς εάν όλοι θα ψηφίσουν στα ίδια εκλογικά τμήματα με εκείνα των Αυτοδιοικητικών Εκλογών του περασμένου φθινοπώρου, ο ΓΓ του ΥΠΕΣ είπε ότι «θα λειτουργήσουν περίπου 18.430 εκλογικά τμήματα. Οι ετεροδημότες δεν θα ψηφίσουν σε ειδικά τμήματα, αλλά έχουν διανεμηθεί στα κανονικά τμήματα, αφού όλη η επικράτεια είναι μια εκλογική περιφέρεια στις Ευρωεκλογές.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d1q4wfaqica9)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.