Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης: Η τοξικότητα και οι υποσχέσεις είναι το κοινό νήμα Τσίπρα - Κασσελάκη

Όσα είπε ο πρωθυπουργός στη Σταματίνα Τσιμτσιλή

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ευρωεκλογές 2024: Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σταματίνα Τσιμτσιλή για το διακύβευμα της 9ης Ιουνίου, το 41% και τον Στέφανο Κασσελάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε σήμερα (3.6) συνέντευξη στην εκπομπή «Happy Day» και τη Σταματίνα Τσιμτσιλή. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο διακύβευμα των εκλογών και πρόσθεσε ότι το κοινό νήμα που συνδέει τον Αλέξη Τσίπρα και τον Στέφανο κασσελάκη είναι η τοξικότητα και οι υποσχέσεις

«Οι Ευρωεκλογές έχουν τη δική τους ξεχωριστή σημασία, διότι μας αφορούν όλους όσα θα συμβούν στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια», είπε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Εκλέγουμε 21 Έλληνες ευρωβουλευτές, πρώτα και πάνω από όλα ανθρώπους που φοράνε τη φανέλα της "Εθνικής Ελλάδος" και μετά την κομματική. Με στενοχωρεί που σε εθνικές πολιτικές δεν μπορούμε να βρούμε κοινό βηματισμό, όπως για παράδειγμα συνέβη με το ζήτημα της ακρίβειας και τις πολυεθνικές. Τώρα θέτουμε την ατζέντα για το μέλλον της Ευρώπης, για αυτό στείλαμε τώρα την επιστολή στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν».

Μητσοτάκης: Ακόμη κι αν μου γίνει πρόταση για την Κομισιόν, θα αρνηθώ

Ο πρωθυπουργός απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο διαδοχής της Φον ντερ Λάιεν στην προεδρία της Κομισιόν, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «ακόμα και να μου γίνει πρόταση, θα αρνηθώ».

«Καταφέραμε στις διπλές εκλογές να αυξήσουμε το ποσοστό μας, το 41% δεν είναι ποσοστό αλαζονείας, μας το έδωσαν οι πολίτες δεν το υφαρπάξαμε. Δεν αποτελεί λευκή επιταγή, θα κρίνουν οι τηλεθεατές αν η κατηγορία αυτή στέκει», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στη συνέχεια ρωτήθηκε για τον Στέφανο Κασσελάκη και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ: «Δικαίωμα του καθενός να πολιτεύεται όπως θέλει, δουλεία μου να κρίνω το πρόγραμμά του, το οποίο κοστίζει 45,8 δισ. την 4ετια, θα γυρνούσαμε σε καθεστώς επιτήρησης. Οι πολίτες δεν θέλουν μαθητευόμενο μάγο που τάζει όπως στο παρελθόν. Το πόθεν έσχες δεν θα έπρεπε να είναι αντικείμενο συζήτησης, κάθε αρχηγός οφείλει να το καταθέτει, το δικό μου είναι γνωστό και ελέγχεται εξονυχιστικά εδώ και 20 χρονιά. Η σύζυγος μου κυνηγήθηκε λυσσαλέα για το πόθεν έσχες, υπέστη φορολογικό έλεγχο. Το πώς θα καταθέσει ο Στέφανος Κασσελάκης το πόθεν έσχες του σε μια δημοσία ομιλία θα το δούμε». 

Σε άλλο σημείο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν βασικός πολιτικός μας αντίπαλος. Δώσαμε σκληρές μάχες, οι πολίτες επέλεξαν εμένα. Ο Κασσελάκης είναι μεν καινούργιος, έχουν όμως κοινό νήμα τοξικότητας και υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα. Είναι το κοινό νήμα που τους συνδέει».

Μητσοτάκης: Με ενόχλησε η συστηματική επίθεση στη σύζυγό μου

Σε ερώτηση σχετικά με το ποιο από τα fake news που έχει ακούσει τον ενόχλησε περισσότερο, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Νομίζω ότι αυτό που με ενόχλησε περισσότερο ήταν η συστηματική επίθεση στη σύζυγό μου, που ήταν απολύτως ενορχηστρωμένη, εκδηλώθηκε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Η σύζυγός μου έχει μηνύσει και βουλευτές της αντιπολίτευσης που επιμένουν στη λασπολογία σε βάρος της. Τη στηρίζω απόλυτα και της είπα ότι θα πάω και μάρτυρας στο δικαστήριο. Είναι πάρα πολύ άδικο, ανέντιμο, πρόστυχο θα έλεγα να κυνηγάς οικογένειες, ειδικά γυναίκες και παιδιά. Λυπάμαι που δυστυχώς αυτή η συζήτηση συνεχίζεται ακάθεκτη και από τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που αποκαλούμε πολακισμό ως μία αφόρητη έφεση στην τοξικότητα με fake news, με κατηγορίες ανυπόστατες, με έντονο μισογυνισμό, συνεχίζεται».

Για τη σύζυγό του, ο πρωθυπουργός τόνισε: «Περάσαμε δύσκολα και είχε επιπτώσεις και στην ίδια. Η Μαρέβα είναι σκληρή γυναίκα, αλλά όλοι οι άνθρωποι έχουν τις αντοχές τους. Είναι μια πολύ επιτυχημένη επαγγελματίας, έχει κερδίσει χρήματα, προέρχεται από μια πολύ ευκατάστατη οικογένεια, δεν έχει να απολογηθεί για κάτι. Έβαλε την καριέρα της σε δεύτερη μοίρα. Άλλαξε καριέρα, βρήκε μια καινούργια επαγγελματική διαδρομή για να κάνει κάτι για το οποίο ήταν σίγουρη ότι δεν θα μου δημιουργούσε εμένα ποτέ πρόβλημα. Όχι και να την κατηγορούν και να την πυροβολούν όπως έγινε συστηματικά από το 2016 και δυστυχώς συνεχίζεται και τώρα με αμείωτη ένταση».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι με τη σύζυγό του γνωρίζουν πως από τη στιγμή που θα βγουν από το σπίτι τους δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ δημόσιας και ιδιωτικής ζωής. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι κάνουν μαζί αθλητικές δραστηριότητες, ποδήλατο, παίζουν τένις, περπατάνε, αρέσει και στους δυο το βουνό. Σύμφωνα με τον ίδιο, η σύζυγός του είναι η φωνή που τον κρατάει γειωμένο, με τον τρόπο της θα προσπαθήσει πάντα να βοηθήσει χωρίς να διεκδικήσει καμία προβολή. «Είμαστε πάρα πολύ καλά, χαιρόμαστε τα παιδιά μας που μεγαλώνουν και προχωράνε στη ζωή τους, κοιτάμε πάντα μπροστά το μέλλον με αισιοδοξία», επεσήμανε και σημείωσε πως πολύ άνετη σχέση με τα παιδιά, μιλούν για τα προσωπικά τους και για τα οικογενειακά και για τα πολιτικά. Είναι και τα τρία στο εξωτερικό, αλλά τα δύο ήδη έχουν ψηφίσει με επιστολική ψήφο.

Η συζήτηση έκλεισε με αναφορά στη διεύρυνση του επιδόματος μητρότητας και σε άλλες προβλέψεις για τη στήριξη της μητρότητας.