Πολιτικη & Οικονομια

Ανδρουλάκης από Πάτρα: Θα είμαστε η ευχάριστη έκπληξη για όλους τους δημοκράτες και δυσάρεστη για τον κ. Μητσοτάκη

«Η Πάτρα είναι πόλη άρρηκτα συνδεδεμένη με τον ιδρυτή της παράταξης μας Ανδρέα Παπανδρέου» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ευρωεκλογές 2024-Ανδρουλάκης: Η περιοδεία στην Πάτρα - «Η Πάτρα είναι πόλη άρρηκτα συνδεδεμένη με τον ιδρυτή της παράταξης μας Ανδρέα Παπανδρέου» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Στην Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο συνέχισε την περιοδεία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης ενόψει Ευρωεκλογών.

Η προεκλογική ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη από την Πάτρα

«Η Πάτρα είναι πόλη άρρηκτα συνδεδεμένη με τον ιδρυτή της παράταξης μας Ανδρέα Παπανδρέου», τόνισε αρχικά ο Νίκος Ανδρουλάκης και κάλεσε σε «καθημερινό αγώνα» τους πατρινούς ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

«Η παράταξή μας όμως έχει συνδεθεί και με τις μεγάλες αλλαγές στην Ευρώπη. Ο Ανδρέας Παπανδρέου αγωνίστηκε για τα μεσογειακά προγράμμα, κατάφερε να κάνει τον πρόδρομο του ταμείου συνοχής που χρηματοδότησε πολλά έργα στη χώρας μας» σημείωσε.

«Με την κυβέρνηση Σημίτη εντάξαμε την Κύπρο στην ΕΕ με άλυτο το Κυπριακό. Είμαστε η παράταξη που έβαλε τη χώρα στη ζώνη του ευρώ, μία μεγάλη επιτυχία για την οποία μας ασκούσε κριτική η ΝΔ».

«Έχουμε όμως χρέος να μην κοιτάμε μόνο στο παρελθόν. Βγαίνουμε μπροστά με ένα σύχγρονο πολιτικό ήθος, η χώρα έχει ανάγκη από μια ισχυρή προγραμματική αξιόπιστη παράταξη για τις προκλήσεις του σήμερα» ανέφερε.
«Σήμερα από την Πάτρα ένα ακόμα μήνυμα νίκης, μας περιφρονούν αλλά έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε και στο τέλος να μένουμε όρθιοι νικητές και αυτό θα συμβεί και την επόμενη Κυριακή» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε:

«Πρώτο λόγος να μας στηρίξουν, μία αξιόπιστη αντιπολίτευση και όχι το lifestyle, μάνα εξ ουρανού για τον κ. Μητσοτάκη. Δεύτερον, όλες οι ήττες της κυβέρνησης προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ».

«Χρέος μας να αγωνιστούμε, να στείλουμε ένα καθαρό μήνυμα απέναντι στα φαινόμενα διαφθοράς και συγκάλυψης» σημείωσε.

«Πόσες έδρες πρέπει να έχει διαφορά ο κ. Μητσοτάκης για να κυβερνήσει σωστά τον ελληνικό λαό. Αξίζει να μας εκβιάζει με 121 έδρες διαφορά από τον δεύτερο. Ντροπή, απαντήστε με αποδοκιμασία» είπε.

«Όμως μας είπε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης ότι θέλει να τον στηρίξει ο λαός για να υπερηφανεύεται ότι είναι το πρώτο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη. Τον λαό όμως τον ενδιαφέρει η υγεία, η παιδεία και όχι η φτηνή ματαιοδοξία ενός πρωθυπουργού που αντί να λύνει δημιουργεί προβλήματα» υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Στις 9 Ιουνίου διεκδικούμε την Ευρώπη της αλληλεγγύης, που όλα τα κράτη μπορούν να συνδιαμορφώσουν και όχι απλά να εκτελούν τις αποφάσεις των μεγάλων κρατών. Θέλουμε την Ευρώπη της αλληλεγγύης» σημείωσε.

«Χιλιάδες εργαζόμενοι που βλέπουν μία ανάπτυξη που δεν αφορά αυτούς, αλλά μόνο τους ισχυρούς. Μία ευρώπη που θέλει ευρωστραυτό, κοινή άμυνα και κοινή εξωτερική πολιτική απέναντι σε αναθεωρητές όπως ο Πούτιν και ο Ερντογάν» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Τι βιώνουμε σήμερα; μία εποχή απόκλισης. Εμείς είχαμε χτίσει την εποχή της σύγκλισης με την ΕΕ, οι δείκτες ήταν στο μέσο όρο και παραπάνω, ενώ τώρα σε όλους τους δείκτες εμείς και η Βουλγαρία στις τελευταίες θέσεις» τόνισε.

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε το ντιμπέιτ για να μην φανεί ότι ανήκει στις δυνάμεις που επέβαλαν λιτότητα

«Ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε να κάνουμε ντιμπέιτ γιατί πολύ απλά δεν θέλει να φανεί στον ελληνικό λαό τι σημαίνει να ψηφίσουν ΝΔ και ΕΛΚ, γιατί θα θυμίσουμε ποιες δυνάμεις επέβαλαν λιτότητα στην Ευρώπη», ενώ για τον Στέφανο Κασσελάκη ανέφερε ότι «για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ το καταλαβαίνω, δεν γνωρίζει τα θέματα και ήθελε να το αποφύγει».

«Σήμερα που καλπάζει η ακροδεξιά σε όλη την ευρώπη τι κάνει το ΕΛΚ, τους ανοίγει την πόρτα. Εμείς (οι σοσιαλιστές) λέμε κάτι απλό πως δεν θα συνεργαστούμε με την ακροδεξιά στον ευρωκοινοβούλιο. Στις 9 Ιουνίου να τελειώσει το άλλοθι του 41%. Δεν μπορεί να κρυφετί πλέον η ΝΔ».

«Οι αποφάσεις της κυβέρνησης συνέκλιναν στο ξήλωμα του κοινωνικού κράτους, της υγείας και της παιδείας στο όνομα των ιδιωτικών συμφερόντων» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε, «αγωνιστείτε γιατί την άλλη Κυριακή θα εθα είμαστε η ευχάριστη έκπληξη για όλους τους δημοκράτες και δυσάρεστη έκπληξη για τον κ. Μητσοτάκη».

Ανδρουλάκης: Μήνυμα νίκης από την Πάτρα

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκλεισε την ομιλία του στην Πάτρα καλώντας τους υποψήφιους ευρωβουλευτές στην εξέδρα, οι οποίοι όπως τόνισε «κοσμούν» το ψηφοδέλτιο του Κινήματος.

«Η Πάτρα έστειλε μήνυμα νίκης σε όλη την Ελλάδα» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης ολοκληρώνοντας την παρουσία του στη αχαϊκή πρωτεύουσα.