Πολιτικη & Οικονομια

Στ. Κασσελάκης: Εκνευρισμένος αποχώρησε από ραδιοφωνική συνέντευξη

Τι ειπώθηκε για τις φωτιές στη Ρόδο και έκανε έξαλλο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Εκνευρισμένος o Στέφανος Κασσελάκης αποχώρησε από ραδιοφωνική συνέντευξη όταν η κουβέντα πήγε στις πυρκαγιές της Ρόδου

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης ήταν καλεσμένος το πρωί της Παρασκευή στην εκπομπή «Πρωινό Xpress», της Ρένας Παυλάκη. Όταν όμως η δημοσιογράφος άρχισε να του απαντάει στα όσα ισχυρίζονταν ότι συμβαίνουν στη Ρόδο, επισημαίνοντας του ότι αυτά που λέει δεν είναι ακριβή, εκείνος εξοργίστηκε.

Τι είπε ο Στ. Κασσελάκης για τις πυρκαγιές στη Ρόδο

Ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε ότι μετά τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές, δεν υπήρξε κάποια κρατική παρέμβαση ώστε να γίνει άμεσα μια καμπάνια για τη τουριστική προβολή της Ρόδου, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι το άφησε για την επόμενη χρονιά, τη φετινή. Τότε, η κ.Παυλάκη απάντησε ότι έξι μόλις ημέρες μετά, η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προχώρησε σε τέτοια καμπάνια.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, δεν είχε τι να απαντήσει, ζητώντας επιτακτικά να του δείξουν την καμπάνια. Έκλεισε με ένα «τέλος πάντων» το σκέλος αυτής συζήτησης, συμπληρώνοντας πως «εμείς θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι».

Κασσελάκης: Είναι μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη, επειδή ξεκάθαρα δεν επικοινωνούμε

Όμως, δεν πήγαν καλύτερα τα πράγματα στη συνέχεια. Η κουβέντα πήγε στο μεγάλο θέμα του μεταφορικού ισοζυγίου για τους νησιώτες, για το οποίο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι αποδίδεται με καθυστέρηση στους δικαιούχους. Από τη μεριά της δημοσιογράφου, υπήρξε η επισήμανση ότι η κυβέρνηση Τσίπρα ήταν εκείνη που κατήργησε τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά.

«Πέντε χρόνια κυβερνάει ο Μητσοτάκης και μου λέτε για τον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη;» ήταν η απάντηση Κασσελάκη. Και τότε ο εκνευρισμός του άρχισε να μεγαλώνει. «Είναι μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη, επειδή ξεκάθαρα δεν επικοινωνούμε», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και επέμεινε σε επιθέσεις κατά της δημοσιογράφου, την οποία κατηγόρησε για «προπαγάνδα». Η απάντηση της ήταν πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, χθες στο νησί, ήταν με 30 ανθρώπους, με τον Κασσελάκη να την προκαλεί να πάει όπου θέλει μαζί του, «ακόμα και στο γήπεδο για τον Ολυμπιακό, που κόλωσε να έρθει ο πρωθυπουργός και θα δούμε ποιος είναι λαϊκός και ποιος όχι».

«Επειδή έχω να πάω στο αεροπλάνο, πρέπει να φύγω»

«Επειδή έχω να πάω στο αεροπλάνο, πρέπει να φύγω», είπε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Στην επισήμανση ότι προβαίνει σε προσωπικές επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων, είπε ότι αυτό δεν ισχύει και ότι στηρίζει τους δημοσιογράφους και τα τοπικά μέσα.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης έδειξε πρωτοφανή για πολιτικό πρόσωπο επιθετικότητα και αγένεια στην προσπάθειά του να καλύψει το πολιτικό του έλλειμμα και την άγνοιά του για τα τοπικά ζητήματα. Επεδίωξε να έχει ένα μονόλογο με γενικότητες αφορισμούς και συνθηματολογία, κενή περιεχομένου, εμποδίζοντας τη δημοσιογράφο να του απευθύνει ερωτήσεις και να πάρει απαντήσεις για το πρόγραμμα του κόμματος ενόψει Ευρωεκλογών», αναφέρει ο σταθμός στο site του.

Συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη έλεγαν πως η εν λόγω δημοσιογράφος εργάζεται και στην Περιφέρεια κάτι το οποίο φάνηκε, όπως σημείωναν, από τον τρόπο με τον οποίο απευθυνόταν στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημείωναν, επίσης, πως ο κ. Κασσελάκης δεν αποχώρησε από το στούντιο αλλά έφυγε την προγραμματισμένη ώρα για την οποία νωρίτερα είχε ενημερώσει τα στελέχη του ραδιοφωνικού σταθμού καθώς θα έπρεπε να μεταβεί αμέσως στο αεροδρόμιο για να πάρει την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.