Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης στον Ant1: Οι Ευρωεκλογές θα καθορίσουν πόσο δυνατή θα είναι η φωνή της Ελλάδας στην Ευρώπη

«Οι ευρωεκλογές είναι μια ευκαιρία να κριθούμε για αυτά που έχουμε κάνει» σημείωσε ο πρωθυπουργός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η συνέντευξη στον Ant1 για τις Ευρωεκλογές © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η συνέντευξη στον Ant1 για τις Ευρωεκλογές, την ακρίβεια και τα ελληνοτουρκικά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε το πρωί της Παρασκευής (31.5) συνέντευξη στον Ant1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», με αφορμή τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίους και έστειλε το μήνυμά του: «είναι πολύ σημαντικό η Ελλάδα να προσέλθει στην ευρωπαϊκή διαπραγμάτευση όσο το δυνατόν πιο ισχυρή». 

«Είναι μια εθνική κάλπη. Όσο πιο δυνατή είναι η ΝΔ το βράδυ της 9ης Ιουνίου, τόσο πιο εύκολα θα περάσουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και στο εσωτερικό» πρόσθεσε. «Οι ευρωεκλογές είναι μια ευκαιρία να κριθούμε για αυτά που έχουμε κάνει» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Γρήγορα η συζήτηση οδηγήθηκε στην ακρίβεια. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι «η ακρίβεια είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο. Στην Ελλάδα το πρόβλημα είναι εντονότερο λόγω της 10ετούς κρίσης που προηγήθηκε. Τον τελευταίο μήνα υπάρχει μια βελτίωση. Αυτό που διεκδικούμε είναι η διαφάνεια στις τιμές».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε μείωση του ΦΠΑ και ανέφερε ότι «στοιχίζει πολλά στα δημόσια ταμεία. Όσοι ζητούν από την κυβέρνηση να τον μειώσουν, θα ήταν καλό να μας δώσουν αντίμετρα», ενώ υπογράμμισε ότι οι υποσχέσεις του Στέφανου Κασσελάκη στοιχίζουν 43 δισ. ευρώ. «Δώσαμε μεγάλη στήριξη στην κοινωνία την εποχή του κοροναϊού. Τώρα επανερχόμαστε στην εποχή της δημοσιονομικής κανονικότητας. Όποιος ξεφύγει από τους ευρωπαϊκούς δημοσιονομικούς κανόνες, θα μπει σε επιτήρηση. Κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, για να στηρίξουμε τους συνταξιούχους. Δεν μπορούμε να αυξήσουμε τις συντάξεις περισσότερο αυτή τη στιγμή. Τα επιδόματα αποδεικνύουν ότι η κοινωνική μας πολιτική απευθύνεται στους ασθενέστερους». 

Σε ό,τι αφορά την αύξηση του κόστους ζωής, ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα, για να την αντιμετωπίσει, όπως είναι μέτρα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές. «Παίρνουμε μέτρα, για να αυξήσουμε τη φορολογική συμμόρφωση και να μειώσουμε τη φορολογία» υπογράμμισε.

Συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1

Live | Συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 και στους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου.

Posted by Kyriakos Mitsotakis on Thursday, May 30, 2024

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.