Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης για Ολυμπιακό: Το πραγματικό πρόσωπο της Ελλάδας το δείξαμε χθες

Γιατί ο πρωθυπουργός θα πήγαινε μπουζούκια με τον Κασσελάκη

Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μητσοτάκης για Ολυμπιακό: Δείξαμε το πραγματικό πρόσωπο της Ελλάδας - Η συνέντευξή του στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών

Λίγο πριν ξεκινήσει την περιοδεία του στη Δυτική Ελλάδα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών. Εννέα ημέρες πριν τις ευρωεκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τον Ολυμπιακό, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών,  το πολιτικό του μέλλον αλλά και με ποιους πολιτικούς αρχηγούς θα έκανε πράγματα εκτός πολιτικής.

Αρχικά ο κ. Μητσοτάκης για την νίκη του Ολυμπιακού στον τελικό του Conference League είπε ότι «έχω μεγάλη χαρά για τρεις λόγους: ως Ολυμπιακός για τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας, ως φίλαθλος για τη μεγάλη επιτυχία του ελληνικού ποδοσφαίρου 20 χρόνια μετά το 2004, ως πρωθυπουργός γιατί διοργανώσαμε άρτια μια κορυφαία γιορτή του ποδοσφαίρου χωρίς κανένα παρατράγουδο και αυτή είναι η εικόνα που πρέπει να κυριαρχήσει και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

»Το πραγματικό πρόσωπο της Ελλάδας το δείξαμε χθες και με τον Ολυμπιακό και με τη διοργάνωση. Θυμηθείτε ότι η διοργάνωση του final 4 της Euroleague ήταν υποδέεστερη. Όταν έχεις έναν σκόρερ σαν τον Ελ Κααμπί τον κρατάς στο παιχνίδι ακόμα και όταν δεν παίζει καλά αλλά Αν έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιον θα ήταν τον Ρέτσο που έπαιζε σχεδόν με διάσειση».

Πού είδε το παιχνίδι του Ολυμπιακού ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Ήμουν στο σπίτι με φίλους και είχα κανένα δυο Παναθηναϊκούς και εγώ είχα κάνει την πρόβλεψή μου γιατί μου θύμιζε 2004 το μομέντουμ. Όταν έχεις έναν σκόρερ σαν τον Ελ Καμπί τον κρατάς στο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός έχει και μια ομάδα νέων που έφτασε στην κορυφής της Ευρώπης που σημαίνει ότι κάτι καλό γίνεται εκεί», είπε και πρόσθεσε: «Ξεχωρίζω τον Ρέτσο γιατί έκανε ένα φοβερό ματς και έπαιζε με διάσειση αλλά αν έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιον αυτόν θα ξεχωρίσω».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ακρίβεια και τις ευρωεκλογές

Όσον αφορά το ζήτημα της παράτασης του μειωμένου ΦΠΑ στον καφέ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «θα κάνουμε τα δέοντα με το ζήτημα του ΦΠΑ στον καφέ αφού λάβουμε υπόψη την αυξημένη τιμή της πρώτης ύλης» υπενθυμίζοντας ότι «μειώσαμε τον ΦΠΑ στον καφέ αλλά δεν είδαμε καμία φοβερή μείωση στις τιμές. Αν μειώσουμε τον ΦΠΑ θα έχουμε αύξηση τιμών και απώλεια εσόδων».

Όπως πρόσθεσε «στο σπίτι συζητάμε για την ακρίβεια. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε έναν επίμονο πληθωρισμό τροφίμων και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Πιστεύω ότι έχουμε στηρίξει από την εποχή της πανδημίας την ελληνική οικογένεια. Επιμένω στο να υπάρχει ευρωπαϊκή απάντηση στην τιμολόγηση από τις πολυεθνικές» σχολίαζοντας ότι «είναι παράταιρο να μην στηρίζει η αριστερά την μάχη με τα μονοπώλια. Όταν κάτι είναι αντικειμένικά σωστό πρέπει να μπορούμε να χτίζουμε ένα εθνικό μέτωπο».

«Δεν μπορεί μονίμως η αντιπολίτευση να είναι απέναντι σε ό,τι προτείνει η κυβέρνηση. Δεν είναι η εικόνα της Ελλάδας ότι πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και η κριτική αυτή αδικεί την προσπάθεια που κάνουμε όλοι μας» συμπλήρωσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε, ακόμα ότι «κάθε εκλογική διαδικασία είναι μια συλλογική προσπάθεια. Έχουμε δείξει οτι ξέρουμε να κάνουμε εκλογές. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των υπουργών. Όλοι τρέχουν» για να συμπληρώσει ότι «η απόδοση του κυβερνητικού σχήματος αξιολογείται συνέχεια. Δεν είμαι οπαδός των συχνών αλλαγών αλλά αν χρειαστεί παρέμβαση θα γίνει»

«Δεν θα επιστρέψουμε ποτέ στη λογική των λεφτόδεντρων. Η αντιπολίτευση δεν έχιε μάθει από τα λάθη της. Στα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ τέμνονται οι χειρότερες εποχές του λεφτά υπάρχουν και του προγράμματος της Θεσσαλονίκης» πρόσθεσε στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Μητσοτάκης για την υγεία και τα νοσοκομεία Παίδων

Εκτίμησε, παράλληλα, ότι «πολύ καλά θα κάνει ο υπουργός Υγείας να προσφύγει στον ιδιωτικό τομέα. Όταν ζητήματα όπως αυτά της υγείας των παιδιών εργαλειοποιούνται από κάποιους το κράτος οφείλει να παρέμβει και να βρει πρακτικές λύσεις. Δεν μπορεί να την πληρώνουν τα παιδιά και οι γονείς»

Στο πλαίσιο αυτό παρατήρησε ότι «είναι βαριά η διαδικασία στο ΑΣΕΠ για προσλήψεις. Μας προβληματίζει πώς μπορούμε να κάνουμε πιο γρήγορη τη διαδικασία διατηρώντας τα εχέγγυα του ΑΣΕΠ. Είναι απαραίτητο να αλλάξει αυτή η διαδικασία, είναι ένα θέμα που πρέπει να το δούμε μετά τις εκλογές.»

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «Μπράβο του. Καλό είναι να είμαστε φιλόδοξοι. Ο καθένας που πολιτεύεται θέλει να κερδίσει εκλογές. Να κάνω όμως ένα σχόλιο που αφορά τη χρήση της λέξης «αλαζονεία» στον πολιτικό διάλογο. Το 41% μας το έδωσαν οι πολίτες. Όταν κάποιοι το επικρίνουν, τους πολίτες επικρίνουν. Να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί. Και όταν κάποιοι προεξοφλούν ότι θα γίνουν πρωθυπουργοί και έχουν κανονίσει από τώρα και το υπουργικό συμβούλιο ενώ κατηγορούν τους άλλους για αλαζονεία, ας βγάλουν οι ακροατές τα συμπεράσματά τους».

Γιατί ο Μητσοτάκης θέλει να πάει στα μπουζούκια με τον Κασσελάκη

Για τη θέση του κ. Ανδρουλάκη ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει ως αντίπαλο τον κ. Κασσελάκη, ο πρωθυπουργός είπε ότι οι κοινοβουλευτικοί συσχετισμοί καθορίστηκαν από τις εκλογές του Ιουνίου και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αξιωματική αντιπολίτευση. «Δεν επιλέγω αντίπαλο. Το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να μπορεί να εκμεταλλεύεται τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ερώτημα που πρέπει να απαντήσει ο κ. Ανδρουλάκης», επισήμανε.

Σε ερώτηση με ποιον από τους κ.κ. Κασσελάκη, Ανδρουλάκη και Κουτσούμπα θα διάλεγε να ήταν αποκλεισμένος σε έρημο νησί, να παίξει ποδόσφαιρο και να πάει στα μπουζούκια ο κ. Μητσοτάκης είπε πως θα έπαιζε μπάσκετ με τον κ. Ανδρουλάκη που όπως και εκείνος παίζει.

«Σε έρημο νησί θα διάλεγα να είμαι με τον κ. Κουτσούμπα για να συζητήσω σε βάθος μαζί του τι είναι αυτό που κάνει κάποιον άνθρωπο σήμερα να είναι κομμουνιστής και δια της ατόπου απαγωγής στα μπουζούκια θα πήγαινα με τον κ. Κασσελάκη. Όχι για να διαπιστώσουμε ποιος είναι ποιος λαϊκός αλλά επειδή αυτή την επιλογή μου αφήσατε. Δεν πάω συχνά παρότι μου αρέσει πολύ η ελληνική μουσική. Αγνοούσα ότι υπάρχουν σουίτες για να πω την αλήθεια. Σε άλλες εποχές σουίτες δεν υπήρχαν», ανέφερε.

Τέλος για τα παπούτσια της ΝΔ είπε πως πολλοί, ειδικά νέοι, θέλουν να τα φορέσουν ενώ αστειευόμενος επέλεξε τη δημοσιογράφο Χριστίνα Κοράη για το πρόσωπο που θα ήθελε

Ακούστε την συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη: