Πολιτικη & Οικονομια

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Προβάδισμα 15,3 μονάδων για ΝΔ

Κοντά στο 33% του κυβερνών κόμμα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Προβάδισμα 15,3 μονάδων για ΝΔ - Κοντά στον πήχη του 33%

Mεγάλο προβάδισμα 15,3 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, 12 ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, όπως προκύπτει από τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Mega. 

Δημοσκόπηση: Εκτίμηση ψήφου

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 31%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 15,7%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 12%, το ΚΚΕ με 7,9%, η Ελληνική Λύση με 7,3%, η Πλεύση Ελευθερίας με 4,2% και η Νίκη με 3,8%. Στο 3,3% βρίσκεται το ΜέΡΑ25, ενώ η Νέα Αριστερά βρίσκεται στο 3,1% και τα λοιπά κόμματα στο 4,1%.

Πρόθεση ψήφου

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 25,4%, έναντι 12,9% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 10,5%, το ΚΚΕ με 6,4%, η Ελληνική Λύση στο 6%, η Πλεύση Ελευθερίας στο 3,4%, η Νίκη 3,1%, το ΜέΡΑ25 με 2,7% και η Νέα Αριστερά με 2,5%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός

Ως προς το ποιο πρόσωπο είναι καταλληλότερο για τη θέση του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζει άνετο προβάδισμα με ποσοστό 36%, με τον Στέφανο Κασσελάκη να καταγράφει μονοψήφιο ποσοστό δημοφιλίας, μόλις 7%. 

Ακολουθούν οι Κυριάκος Βελόπουλος και Νίκος Ανδουλάκης με 4%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 3%, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Γιάνης Βαρουφάκης με 2% και ο Αλέξης Χαρίτσης με 1%.

Πρόβλημα η ακρίβεια για τους πολίτες

Η ακρίβεια παραμένει το σημαντικότερο πρόβλημα για την πλειονότητα των ερωτηθέντων (40%), ενώ το 25% θεωρεί σημαντικό πρόβλημα την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θετικά αποτιμά την κυβέρνηση της ΝΔ με 30%, έναντι ποσοστού 14% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.