Πολιτικη & Οικονομια

Δημοσκόπηση Alco: Αυτοί είναι οι 5 πιο επιτυχημένοι υπουργοί της κυβέρνησης

Το δεύτερο μέρος της έρευνας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Προβάδισμα 17,5 μονάδων για ΝΔ
© Alexandros Michailidis/SOOC

Δημοσκόπηση Alco: Αυτοί είναι οι 5 πιο επιτυχημένοι υπουργοί της κυβέρνησης

Τους δημοφιλέστερους υπουργούς αναδεικνύει στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της ALCO για λογαριασμό του ALPHA. 

Σύμφωνα με την έρευνα, ο Νίκος Δένδιας θεωρείται από το 27% του συνόλου των ερωτηθέντων ο πιο επιτυχημένος υπουργός της κυβέρνησης και ακολουθεί με 14% ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Την τρίτη θέση «μοιράζονται» οι Άδ. Γεωργιάδης και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (από 6%). Η σειρά δεν αλλάζει και στους ψηφοφόρους της ΝΔ. Ο υπ. Άμυνας Ν. Δένδιας πρώτος με 50%, ο υπ. Παιδείας Κυρ. Πιερρακάκης ακολουθεί με 24%, ο υπ. Υγείας Αδ. Γεωργιάδης με 20%, ο υπ. Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδης με 17% και την πεντάδα κλείνει ο υπ. Οικονομίας Κ. Χατζηδάκης με 9%.

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα της ΝΔ

Υπενθυμίζεται ότι χθες, στο πρώτο μέρος της πανελλαδικής έρευνας της Alco, η ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου, κινείται σε ένα εύρος από 30,5% έως 34,5%, ποσοστό πάνω από αυτό που είχε θέσει ως πήχη ο πρωθυπουργός. Ο ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη θέση, με εύρος από 14,5% μέχρι 17,5% και το ΠΑΣΟΚ, κινείται από 11,5% έως 14,5%.

Στην πρόθεση ψήφου, με 15,8% αναποφάσιστους, η ΝΔ είναι στο 27% (ποσοστό ανεβασμένο κατά 1,4% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση), ενώ μισή μονάδα κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται στο 12,8%.Το ΠΑΣΟΚ έχει μικρή πτώση 0,4% και βρίσκεται στο 11%, ενώ ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 8%, προσπερνώντας το ΚΚΕ, που βρίσκεται στο 7,5%. Ακολουθούν Νίκη με 3%, Πλεύση Ελευθερίας με 2,8%, Νέα Αριστερά με 2,6%, ΜεΡΑ25 με 2,2%, όσο και οι Δημοκράτες, ενώ στο 2,1% είναι η Φωνή Λογικής.

Δημοσκόπηση Alco: Τα υπόλοιπα ευρήματα

Στο ερώτημα αν οι ευρωεκλογές ενδιαφέρουν τους πολίτες, το 22% απαντά «πολύ» (έναντι 14% του Μαρτίου και 24% του Απριλίου), το 36% απαντά «αρκετά», το 21% «λίγο» και το 20% «καθόλου».

Σχεδόν οι μισοί (ποσοστό 47%) απαντά ότι οι αποφάσεις που λάμβάνονται στην Ευρώπη επηρεάζουν αρκετά τη ζωή τους. Το 37% απαντά «πολύ», «λίγο» λέει το 8% και «καθόλου» μόλις το 5%.

Σύμφωνα με την έρευνα της Alco σχεδόν οι μισοί (46%) αναποφάσιστοι το 2023 ψήφισαν ΝΔ το 11% ΣΥΡΙΖΑ, το 2% ΠΑΣΟΚ, Σπαρτιάτες το %, άλλο 8% και Λύση το 2%.

Η ΝΔ έχει ανεβάσει τη συσπείρωσή της κατά 5 μονάδες, στο 66% και εμφανίζει διαρροά προς την αποχή (7%), Δημοκράτες και Φωνή Λογικής (από 3%). Αναποφάσιστο είναι ακόμη το 18%, μια δεξαμενή στην οποία στοχεύει με την στρατηγική της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επίσης ανεβάσει κατά 8 μονάδες την συσπείρωσή του, φτάνοντας στο 66%. Οι μεγαλύτερες διαρροές του είναι προς Νέα Αριστερά (10%), ΚΚΕ (4%), ΠΑΣΟΚ (2%), Κόσμος (2%), άλλο κόμμα (4%), αποχή (2%) και αναποφάσιστους που κινούνται στο 10%. Το ΠΑΣΟΚ έχει την πιο ισχυρή συσπείρωση, καθώς φτάνει το 85%. «Ζημιά» στο κόμμα κάνουν οι Δημοκράτες του Α. Λοβέρδου καθώς το επιλέγει το 7% ενώ αναποφάσιστο είναι το 4%.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.