Πολιτικη & Οικονομια

Επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την ακρίβεια την Παρασκευή

Ο πρωθυπουργός θα ζητήσει ευρωπαϊκές παρεμβάσεις για εναρμόνιση τιμών απέναντι στις πολυεθνικές

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης-Ακρίβεια: Επιστολή αύριο για τις πολυεθνικές - Ο πρωθυπουργός θα ζητήσει ευρωπαϊκές παρεμβάσεις για εναρμόνιση τιμών απέναντι στις πολυεθνικές

Επιστολή προς την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα στείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή (17.5) με την οποία θα ζητήσει ευρωπαϊκές παρεμβάσεις για εναρμόνιση τιμών απέναντι στις πολυεθνικές για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Μιλώντας στην Κατερίνη ο πρωθυπουργός που βρέθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας του για τις Ευρωεκλογές έκανε ειδική αναφορά για την ακρίβεια που ταλανίζει τους πολίτες.

«Αύριο θα στείλω επιστολή στην πρόεδρο της Κομισιόν να αναδείξω ένα ζήτημα που μας απασχολεί όλους και έχει να κάνει με τις τιμές των προϊόντων σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Και έχω ένα ερώτημα: αν έχουμε ενιαία αγορά γιατί ανεχόμαστε διαφοροποιήσεις τιμών στα ελληνικά σούπερ μάρκετ σε σχέση με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά; Θα ζητήσω ευρωπαϊκές παρεμβάσεις για να μπορέσουμε να έχουμε εναρμόνιση τιμών απέναντι στις πολυεθνικές που μπορεί να εκμεταλλεύονται την παρουσία τους σε άλλες χώρες», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε εδώ: Η περιοδεία του πρωθυπουργού στην Κατερίνη