Πολιτικη & Οικονομια

Ανδρουλάκης: «Θα στείλω επιστολή στον πρωθυπουργό για να μειώσει τον ΦΠΑ στα βασικά αγαθά»

Τι είπε για τις υποκλοπές

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Νίκος Ανδρουλάκης: «Θα στείλω επιστολή στον πρωθυπουργό για να μειώσει τον ΦΠΑ στα βασικά αγαθά»

Εφόλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

«Δεν υπάρχει εισαγόμενη ακρίβεια»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι ενόψει ευρωεκλογών ο κ. Μητσοτάκης «δίνει ένα ρεσιτάλ αλαζονείας. Επισείει τον τρόμο της αστάθειας, παρόλο που έχει πολύ περισσότερους βουλευτές από το δεύτερο κόμμα. Ερωτηθείς ως προς την άνοδο της ακροδεξιάς είπε πως «ανεβαίνει τα τελευταία 10 χρόνια, δεν έχουμε όμως μια μεγάλη χώρα με ισχυρή παρουσία» υπενθυμίζοντας ότι ως σοδιαλδημοκράτες υπογράψαμε μια χάρτα μη συνεργασίας με την ακροδεξιά, την οποία δεν υπέγραψε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν δέχθηκε τον όρο εισαγόμενη ακρίβεια, υπογραμμίζοντας πως «η ακρίβεια είχε ξεκινήσει και πριν από την βάρβαρη εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία».

Κληθείς να σχολιάσει την πρόταση Κασσελάκη να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε: «Θα στείλω επιστολή στον πρωθυπουργό για να μειώσει τον ΦΠΑ στα βασικά αγαθά».

Στο ζήτημα της πρόκλησης της ΠτΔ της Βόρειας Μακεδονίας και για το αν πρέπει να κυρώσει η Ελλάδα τώρα τα μνημόνια συνεργασίας επειδή επικαλείται την τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ανέφερε: «Είναι μνημείο αλυτρωτισμού και μόνο το όνομα του κυβερνώντος κόμματος στη Βόρεια Μακεδονία (…) Όταν “κοιμάται” το υπουργείο Εξωτερικών πώς εκπλήσσεται όταν βγαίνει μια πρόεδρος και λέει όσα είπε; Πρέπει να υπάρξει απευθείας αντίδραση. Όσο σέρνονται τα πράγματα δυσκολεύεται η κατάσταση (…)».

Για τις υποκλοπές

Ως προς την ενημέρωσή του για το θέμα των υποκλοπών τόνισε: «Είδα ένα δημοσίευμα, αναμένω την επίσημη ενημέρωσή μου. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι η ΕΥΠ δεν θα σεβαστεί την απόφαση του ΣτΕ, που είναι ξεκάθαρη, ότι πρέπει να ενημερωθώ νόμιμα για την τυπικό λόγο παρακολούθησής μου, δεν μπορώ να φανταστώ . Σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσω νομικά».

Επέμεινε για το debate λέγοντας ότι έγινε και το 2004 και το 2009. Τόνισε δε ότι εφόσον ο κ. Μητσοτάκης έχει αναγάγει τις εκλογές με εθνική διάσταση, πρέπει να έρθει να κάνει debate και όχι μονολόγους όπως επιδιώκει