Πολιτικη & Οικονομια

Οργή Σχοινά για την απόφαση της EBU να απαγορεύσει τη σημαία της ΕΕ στην Eurovision

«Είναι εξωφρενικό αυτό που έκανε η EBU», σημειώνει ο Έλληνας αξιωματούχος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαργαρίτης Σχοινάς
Ο Μαργαρίτης Σχοινάς για απαγόρευση της σημαίας της ΕΕ από Eurovision © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς για την απαγόρευση της σημαίας της ΕΕ από την Eurovision 2024

Την οργή της Κομισιόν προκάλεσε η απόφαση της EBU να απαγορεύσει την ευρωπαϊκή σημαία από τον τελικό του 68ου Μουσικού Διαγωνισμού της Eurovision 2024. Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, δήλωσε ότι η απόφαση αυτή ήταν ένα δώρο στους «εχθρούς της Ευρώπης»

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς για την απαγόρευση της σημαίας της ΕΕ από την Eurovision

«Είναι εξωφρενικό αυτό που έκανε η EBU», είπε ο Μαργαρίτης Σχοινάς στο POLITICO. Ο επίτροπος σημείωσε ότι η απόφαση της EBU να αποκλείσει για πρώτη φορά σημαίες άλλες από αυτές των συμμετεχουσών χωρών ήταν άστοχη, δεδομένων των ευρωπαϊκών εκλογών του επόμενου μήνα, και τη στιγμή που χιλιάδες Γεωργιανοί διαδηλωτές συγκεντρώνονταν στους δρόμους της Τιφλίδας για να υποστηρίξουν τις δημοκρατικές αξίες που αντιπροσωπεύει η ΕΕ.

Ένας εκπρόσωπος της προέδρου της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, επέκρινε την κίνηση της EBU, δηλώνοντας: «Είναι σίγουρα λυπηρό να απαγορεύεται η σημαία, που είναι η σημαία όλων των μελών της ΕΕ και άλλων μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης που συμμετέχουν στον διαγωνισμό, η οποία συχνά κυματίζει δίπλα στις εθνικές σημαίες σε δημόσια κτίρια».

Μαργαρίτης Σχοινάς: «Δεν μπορώ να βρω λογική εξήγηση γιατί το κάνει αυτό η EBU»

Ο Έλληνας αξιωματούχος της ΕΕ είπε στο Playbook του POLITICO: «Δεν μπορώ να βρω λογική εξήγηση γιατί το κάνει αυτό η EBU. Και τι εξυπηρετεί αυτό; Λιγότερο από έναν μήνα από τις ευρωεκλογές, ποιος κερδίζει από την απαγόρευση της σημαίας της ΕΕ από την Eurovision; Μόνο οι ευρωσκεπτικιστές και οι εχθροί της Ευρώπης».

Ένας εκπρόσωπος της EBU υποστήριξε ότι η φετινή πολιτική της Eurovision για τις σημαίες ήταν «η ίδια με το 2023», με τους θαυμαστές να επιτρέπεται να φέρουν μόνο σημαίες των «συμμετεχουσών χωρών και τις σημαίες του ουράνιου τόξου/υπερηφάνειας». Ωστόσο, βίντεο της περσινής εκδήλωσης δείχνουν ξεκάθαρα πολλές σημαίες της ΕΕ στο κοινό. Ο Σχοινάς είπε ότι θα θέσει το θέμα στη διοίκηση της EBU εντός της ημέρας (Δευτέρα). «Θα μιλήσω μαζί τους. Δεν θα το αφήσω αυτό να περάσει. Θα αναζητήσω εξηγήσεις και διευκρινίσεις».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.