Πολιτικη & Οικονομια

Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στη «μάχη» των Ευρωεκλογών

Τα ευρήματα νέας δημοσκόπησης

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ευρωεκλογές 2024: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται - Νέα δημοσκόπηση - Οι πρώτοι σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Λιγότερες από 30 ημέρες απομένουν μέχρι τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου και οι δημοσκοπήσεις που βρίσκουν το φως της δημοσιότητας μάς δίνουν ενδιαφέροντα ευρήματα για τη «μάχη» των υποψήφιων ευρωβουλευτών.

Ευρωεκλογές 2024: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται - Νέα δημοσκόπηση

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Good Affairs που παρουσιάζει σήμερα το «ΒΗΜΑ», η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να εκλέξει 7 έως 8 ευρωβουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ 3 έως 4 και το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ 3 ευρωβουλευτές. 

Στη ΝΔ την κούρσα των υποψήφιων ευρωβουλευτών οδηγεί ο Γιώργος Αυτιάς, ακολουθεί η Ελίζα Βόζεμπεργκ, ο Φρέντυ Μπελέρης, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Πύρρος Δήμας, η Ελεονώρα Μελέτη και ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Αυτιάς © EUROKINISSI

Στον ΣΥΡΙΖΑ προηγείται ο Κώστας Αρβανίτης, ακολουθούν οι: Νίκος Παππάς, Νικόλας Φαραντούρης και Σοφία Μπεκατώρου, ενώ στη συνέχεια βλέπουμε τους: Δώρα Αυγέρη, Ελενα Κουντουρά και τον Μάριο Αθανασίου.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης © EUROKINISSI

Στο ΠΑΣΟΚ στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Νίκος Παπανδρέου, ενώ ακολουθεί ο Γιάννης Μανιάτης

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Παπανδρέου © EUROKINISSI

Όπως αναφέρει στην εκτίμησή του ο εκλογικός αναλυτής, Γιώργος Τράπαλης, «στο ΠαΣοΚ σε αντιδιαστολή με τα άλλα δυο κόμματα δεν βλέπουμε πρόσωπα της τηλεόρασης στις πρώτες αλλά πολιτικούς από την παλιά γενιά με μεγάλη διαδρομή. Είναι χαρακτηριστικό ότι προηγείται ο Νίκος Παπανδρέου που φέρει για τους ψηφοφόρους του ΠαΣοΚ αυτό το βαρύ επώνυμο».  Ο κ. Τράπαλης σημειώνει ακόμη ότι στο ΠΑΣΟΚ στις πρώτες θέσεις καταγράφεται πλήρης απουσία γυναικών από τις πρώτες θέσεις. Στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ παρατηρείται ότι η προτίμηση σε γυναίκες υποψήφιες δεν είναι έντονη. Στην πρώτη δεκάδα της ΝΔ υπάρχουν μόλις δύο γυναίκες ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πιο έντονη παρουσία, αλλά όχι σε εκλόγιμες θέσεις.