Πολιτικη & Οικονομια

«Μην αποφασίσουν άλλοι για εσένα»: Το σποτ του Ευρωκοινοβουλίου για τις Ευρωεκλογές 2024

Ένα μίνι - ντοκιμαντέρ για τη σημασία της ψήφου στις εκλογές του Ιουνίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ευρωεκλογές 2024: Το σποτ «Αξιοποίησε την ψήφο σου»
Ευρωεκλογές 2024: Το σποτ «Αξιοποίησε την ψήφο σου»

Ευρωεκλογές 2024: Το σποτ «Αξιοποίησε την ψήφο σου» - Ένα μίνι - ντοκιμαντέρ 4 λεπτών 

Με ένα μίνι - ντοκιμαντέρ 4 λεπτών με τον τίτλο «Αξιοποίησε την ψήφο σου, για να μην αποφασίσουν άλλοι για εσένα», μία φράση που αποτελεί το μήνυμα του Ευρωκοινοβουλίου για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου, οι πολίτες της Ευρώπης καλούνται να αναγνωρίσουν τη σημασία της ψήφου τους και να ψηφίσουν τους νέους τους εκπροσώπους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Στιγμιότυπο από το σποτ για τις Ευρωεκλογές 2024
Ευρωεκλογές 2024: Το σποτ «Αξιοποίησε την ψήφο σου»

Ευρωεκλογές 2024: Το σποτ «Αξιοποίησε την ψήφο σου»

Με το σποτ που μπορείτε να δείτε παρακάτω, το Ευρωκοινοβούλιο εγκαινιάζει την εκστρατεία για να ενθαρρύνει τη συμμετοχή των πολιτών στις Ευρωπαϊκές Εκλογές, που είναι σε περίπου ένα μήνα. Στο σποτ βλέπουμε ηλικιωμένους, παππούδες και γιαγιάδες, να μιλούν για τις δυσκολίες που έχουν ζήσει, τα δύσκολα χρόνια της καταστολής, της καταπίεσης, και να μας δείχνουν ότι η Δημοκρατία και το δικαίωμα του εκλέγειν δεν ήταν ποτέ δεδομένο. Πρόκειται για έναν διάλογο μεταξύ γενεών. 

Ηλικιωμένοι πολίτες που έζησαν το πόσο εύθραυστη είναι η δημοκρατία, καταθέτουν αυτές τις εμπειρίες στα εγγόνια τους, καταλήγοντας: «Αξιοποίησε την ψήφο σου. Για να μην αποφασίσουν άλλοι για σένα». 

Στο βίντεο, ηλικιωμένοι προσέρχονται στον χώρο των συνεντεύξεων, όπου κάμερες και φώτα τους περιμένουν για να στείλουν το δικό τους μήνυμα για τη Δημοκρατία και τη σημασία της ψήφου. Συνοδεύονται από το εγγόνι τους, και απευθύνουν ένα μήνυμα προς αυτό, αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη. 

Όπως σημειώνεται, «στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η δημοκρατία μπορεί να φαίνεται προφανής για εμάς σήμερα. Αυτό όμως δεν συνέβαινε πάντοτε. Σε μια εποχή όχι πολύ μακρινή, εκατομμύρια Ευρωπαίοι έζησαν καταστάσεις στις οποίες δεν μπορούσαν να ψηφίσουν ούτε καν να εκφραστούν ελεύθερα. Η ίδια τους η ζωή μπορεί να κινδύνευε, απλώς και μόνο επειδή ήταν διαφορετικοί, είχαν διαφορετικές απόψεις ή επιθυμούσαν μια διαφορετική ζωή. Η δημοκρατία είναι ένα πολύτιμο δώρο που μας κληροδότησαν οι προηγούμενες γενιές. Την οραματίστηκαν και αγωνίστηκαν για την επίτευξή της. Τώρα εναπόκειται σε εμάς να τη διατηρήσουμε, να την ενισχύσουμε και να την κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές. Ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι η ψήφος - διότι όσο περισσότεροι άνθρωποι ψηφίζουν, τόσο ισχυρότερη γίνεται η δημοκρατία». 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.