- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Δ. Μιχαηλίδου: Προχωράμε στην 4η διαδοχική αύξηση του κατώτατου μισθού
Τι είπε η υπουργός Εργασίας για αναδρομικά και τριετίες
Δόμνα Μιχαηλίδου: Προχωράμε στην τέταρτη διαδοχική αύξηση του κατώτατου μισθού
«Προχωράμε στην τέταρτη διαδοχική αύξηση του κατώτατου μισθού, καθώς ήδη, από το 2019, έχει αυξηθεί κατά 20%», δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας σε εκπομπή στα «Παραπολιτικά 90.1».
Μιχαηλίδου: Ο κατώτατος μισθός θα έχει το 8 μπροστά
Η κυρία Μιχαηλίδου σημείωσε ότι οι κοινωνικοί εταίροι έχουν υποβάλει τις προτάσεις τους και γίνεται επεξεργασία, ώστε να κατατεθεί η πρόταση στο υπουργικό συμβούλιο, ενώ διαβεβαίωσε ότι ο κατώτατος μισθός θα έχει το 8 μπροστά.
Σε ερώτηση για τα αναδρομικά σε συνταξιούχους με παράλληλη ασφάλιση, η υπουργός Εργασίας απάντησε τα εξής:
«Μέχρι το τέλος Μαρτίου, αρκετοί συνταξιούχοι θα δουν στον λογαριασμό τους περισσότερα αναδρομικά. Αυτό συμβαίνει γιατί συνταξιούχοι του ΗΣΑΠ, της Ολυμπιακής, Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, αλλά και τραπεζών, δεν είχαν δει τον επανυπολογισμό των συντάξεών τους τόσο από τον νόμο Κατρούγκαλου όσο και από τον νόμο Βρούτση. Οπότε, με δεδομένο ότι ο διοικητής του e-ΕΦΚΑ, Αλέξανδρος Βαρβέρης, έχει κάνει μεγάλο αγώνα όχι μόνο στο κομμάτι της γρήγορης απονομής των συντάξεων, αλλά και στον σωστό επανυπολογισμό των συντάξεων των πολιτών που ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες, στο τέλος του μήνα, οι συνταξιούχοι θα δουν τις αναθεωρημένες συντάξεις τους προς τα πάνω στον τραπεζικό τους λογαριασμό».
«Tελείωσε η δύσκολη περίοδος λιτότητας και μνημονίων»
Αναφορικά με τις τριετίες, η κυρία Μιχαηλίδου σχολίασε ότι, από 1 Ιανουαρίου 2024, «ξεπάγωσαν» στον ιδιωτικό τομέα, που ήταν σε αναστολή από το 2012. Όπως είπε, η απόφαση για την επαναφορά των τριετιών είναι πάρα πολύ σημαντική για τη στήριξη της αγοράς εργασίας, ώστε να ξέρουν οι μισθωτοί ότι τελείωσε η δύσκολη περίοδος λιτότητας και μνημονίων.
Παράλληλα, η υπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι η αύξηση είναι υποχρεωτική. «Για να το διασφαλίσουμε αυτό, από τη μια πλευρά, έχουμε τους εντατικούς ελέγχους από την Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας και, από την άλλη, το Πληροφοριακό Σύστημα "ΕΡΓΑΝΗ", μέσω του οποίου ο κάθε εργαζόμενος μπορεί να ενημερώνεται πώς εφαρμόζεται το μέτρο αυτό» συμπλήρωσε η κυρία Μιχαηλίδου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O πρωθυπουργός θα μεταβεί και στη Ραμάλα
Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στο περιστατικό του ξυλοδαρμού του
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη σημασία της εορταστικής περιόδου για τις τοπικές αγορές
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καλεί σε διάλογο χωρίς μπλόκα
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης καλεί σε αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων
Η υπουργός Παιδείας ανακοινώνει την επέκταση του θεσμού μετά την πρώτη επιτυχημένη χρονιά
Όσα αλλάζουν από τον Ιανουάριο - Όφελος για εκατομμύρια πολίτες
Αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων
Παρόντες στο περιστατικό ήταν τουλάχιστον άλλοι έξι δημοσιογράφοι και οι συνεργάτες του ευρωβουλευτή
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών εκπροσώπησε την Ευρωζώνη στη συνεδρίαση
Η μηνιαία κλήρωση για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές ανέδειξε 556 τυχερούς
Υπερψηφίστηκε στη Βουλή η οριστική μεταφορά των αρμοδιοτήτων του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ
Σφοδρή κριτική του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για τον «διάλογο» στον πρωτογενή τομέα, τη μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ και την απουσία νησιωτικών πολιτικών
«Το βιβλίο είναι απολύτως πρωτότυπο και δικό μου και κανενός άλλου», τόνισε ο υπουργός Υγείας
Αιχμές από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή Θεσμών για την ακρίβεια, τα πρόστιμα αισχροκέρδειας και τον ρόλο της νέας Αρχής
Επτά δεν μπορούν να επιλυθούν
Εγκρίθηκε από τη Βουλή η πρόταση του Τάκη Θεοδωρικάκου
«Τώρα βρίζει τους πάντες με ψέματα, επιτέθηκε σε σύζυγο υπουργού»
Πέρασε και η τροπολογία με τις ρυθμίσεις για τις οφειλές δανείων σε ελβετικό φράγκο ψηφίσθηκε
Οι ανακοινώσεις και οι διευκρινίσεις για το πάγιο ύδρευσης και το πάγιο αποχέτευσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.