- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Κορυφώνεται η τριήμερη συζήτηση για το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια
Σήμερα στις 11 το πρωί η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη - Τι αναμένεται να σημειώσει
Μη κρατικά πανεπιστήμια: Κορυφώνεται η συζήτηση - Σήμερα στις 11 το πρωί η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη - Τι αναμένεται να σημειώσει
Με τις ομιλίες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και των αρχηγών των κομμάτων, κορυφώνεται σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής η τριήμερη συζήτηση επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την ενίσχυση του δημοσίου πανεπιστημίου και τα μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια.
Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί το βράδυ με ονομαστική ψηφοφορία, επί της αρχής και των επίμαχων άρθρων για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, την οποία ζήτησαν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΚΚΕ.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να τοποθετηθεί μετά τις 11 το πρωί της Παρασκευής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα υπερτονίσει την διπλή κυβερνητική παρέμβαση για την θεσμοθέτηση της λειτουργίας μη κρατικών μη κερδοσκοπικών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων στην Ελλάδα και την παράλληλη ενίσχυση των δημόσιων πανεπιστημίων.
Ακόμα, ο πρωθυπουργός θα θίξει την αναγκαιότητα για μια αναγκαία θεσμική τομή που καθυστέρησε αρκετές δεκαετίες να γίνει πράξη.
Στη συνέχεια, θα μιλήσει για τις αυστηρές προϋποθέσεις για την αδειοδότηση και λειτουργία των παραρτημάτων ξένων ΑΕΙ.
Την ίδια ώρα θα υπογραμμίσει πως η κυβέρνηση της ΝΔ έχει πετύχει τον διπλασιασμό της χρηματοδότησης της ανώτατης δημόσιας εκπαίδευσης και έχει εισάγει το επίδομα φοιτητικής στέγης που ανέρχεται ετησίως σε 2.000 ευρώ έως 2.500 ευρώ.
Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να σταθεί και στην στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης και ειδικότερα σε αυτή του ΠΑΣΟΚ και του Νίκου Ανδρουλάκη. Να σημειωθεί πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αρχικά δήλωνε ότι δεν θα σταθεί εμπόδιο στην ψήφιση του σχεδίου νόμου. Ωστόσο, τελικά υιοθέτησε την σκληρή και στείρα γραμμή της καταψήφισης.