Πολιτικη & Οικονομια

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Οι άδειες καρέκλες και ο ευδιάθετος Κασσελάκης

Προχωρά η 2η μέρα του Συνεδρίου - «Τρέχουν» οι εξελίξεις

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Οι άδειες καρέκλες και ο Στέφανος Κασσελάκης
Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Οι άδειες καρέκλες και ο Στέφανος Κασσελάκης © ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/ EUROKINISSI

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Η 2η ημέρα, ο Στέφανος Κασσελάκης και οι εξελίξεις με πρωταγωνίστρια την Όλγα Γεροβασίλη

Με χαμηλή συμμετοχή πραγματοποιείται η δεύτερη μέρα των εργασιών του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα Παρασκευή 23 φεβρουαρίου, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις που πυροδότησε η παρέμβαση Τσίπρα και το ζήτημα ηγεσίας που προέκυψε.

O Κασσελάκης στη 2η μέρα συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ
O Κασσελάκης στη 2η μέρα συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ © Dimitris Kapantais / SOOC

Στις φωτογραφίες από το κλειστό του Τάε Κβο Ντο, όπου διεξάγεται το συνέδριο του κόμματος, φαίνονται οι άδειες καρέκλες, που είναι πολλές, αλλά και το κεντρικό πρόσωπο των ημερών που δεν είναι άλλο από τον σκεπτικό αλλά ευδιάθετο Στέφανο Κασσελάκη.

O Στέφανος Κασσελάκης τη 2η μέρα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ
O Στέφανος Κασσελάκης τη 2η μέρα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ © ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/ EUROKINISSI

Στιγμές από τη 2η μέρα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ

Από τη σημερινή ημέρα δεν έλειψαν βέβαια και τα ευτράπελα όταν ένας ηλικιωμένος σύνεδρος με πανό που έγραφε «ΣΥΡΙΖΑ ενωμένος ποτέ νικημένος» περιφερόταν μέσα στο γήπεδο και στάθηκε μπροστά στον Διονύση Τεμπονέρα την ώρα που βρισκόταν στο βήμα.

Ευτράπελα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ
Ευτράπελα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/ EUROKINISSI

Μαζί του πάντως φωτογραφήθηκε ευδιάθετος και ο Στέφανος Κασσελάκης.

2η ημέρα συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
Ο Διονύσης Τεμπονέρας στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Διονύσης Τεμπονέρας στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ © ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/ EUROKINISSI
Ο Κασσελάκης στη 2η μέρα συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ
© Dimitris Kapantais / SOOC

Την ίδια ώρα με ιλιγγιώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι διεργασίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με την Όλγα Γεροβασίλη να προχωρά σε αλλεπάληλα ραντεβού με στελέχη και βουλευτές ενώ μεταξύ αυτών που συνομίλησε ήταν και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Θέση υπέρ της βουλεύτριας θα πάρει σύμφωνα με πληροφορίες και ο Αλέξης Τσίπρας. 

Η βουλεύτρια Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη
Η Όλγα Γεροβασίλη υποψήφια για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κόντρα στον Στέφανο Κασσελάκη; © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Επικρατέστερη η Γεροβασίλη απέναντι στον Κασσελάκη - Ποιοι θα τη στηρίξουν

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα τα τηλέφωνα είχαν ήδη αρχίσει να γίνονται μεταξύ στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε μία προσπάθεια να βρεθεί το πρόσωπο που θα αντιπαρατεθεί απέναντι στον κ. Κασσελάκη.

Σε αυτή τη φάση και μετά τις συνεχείς επαφές και αναζητήσεις φαίνεται πως τις περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει η Όλγα Γεροβασίλη, ως το πρόσωπο που μπορεί να επαναφέρει το κόμμα στην πολιτική και να αποτελέσει την πιο αξιόπιστη πρόταση ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών.

Εάν επιβεβαιωθεί η υποψηφιότητα της τότε θεωρείται σίγουρο ότι δίπλα της θα σταθούν πολλά από τα γνωστά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Γιάννης Ραγκούσης.

Άγνωστη πάντως παραμένει η στάση που θα κρατήσει τοσο ο Νίκος Παππάς όσο και ο Παύλος Πολάκης. Ο κ. Παππάς τα προηγούμενα 24ωρα φαινόταν από τη μία να αμφισβητεί τις επιλογές του κ. Κασσελάκη, από την άλλη όμως μέσω της Πολιτικής Γραμματείας επεδίωκε να αμβλύνει τις αντιπαραθέσεις. Από την άλλη ο Παύλος Πολάκης δε διατηρεί πια τις καλές σχέσεςι που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και για τον λόγο αυτό η στάση του θεωρείται αβέβαιη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.