Πολιτικη & Οικονομια

Αρβανίτης: «Η παρέμβαση Τσίπρα άργησε, είπε "σοβαρευτείτε"»

«Στις 10 Μαρτίου πρέπει να έχουμε τελειώσει με την εκλογή προέδρου», σημειώνει ο ευρωβουλευτής

Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κώστας Αρβανίτης: Ο ευρωβουλευτής για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την παρέμβαση Τσίπρα

Η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα και η απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη φέρνουν νέες εξελίξεις στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης σχολίασε σήμερα (23.2) στην ΕΡΤ ότι η παρέμβαση του πρώην προέδρου του κόμματος άργησε, «αν και είναι ξεκάθαρη, τους λέει σοβαρευτείτε». Ο κ. Αρβανίτης παραδέχθηκε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην Κουμουνδούρου και σχολίασε ότι οι ευθύνες τους βαραίνουν όλους. 

Κώστας Αρβανίτης και Αλέξης Τσίπρας © EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ο Κώστας Αρβανίτης για την παρέμβαση του Τσίπρα

«Δεν με αιφνιδίαζε καθόλου. Άργησε κιόλας. Υπήρχε μια ιστορία παρακμής» είπε ο Κώστας Αρβανίτης για την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα. «Όποιος θέλει να καταλάβει καταλαβαίνει. Και όποιος δεν θέλει να καταλάβει, λέει δεν αφορά εμένα αφορά τους άλλους», δήλωσε σχετικά με το μήνυμα του πρώην προέδρου. «Ο Τσίπρας είπε ανοίγω τον δρόμο στο νέο και είδαμε το νέο. Το νέο είναι πάρα πολύ χθεσινό και πάρα πολύ παλιομοδίτικο, μπανάλ». Ο ευρωβουλευτής διευκρίνισε ότι το «μπανάλ» δεν αφορά στον Στέφανο Κασσελάκη αλλά σε όλα τα πρόσωπα. «Δεν έχω καταλάβει ποιοι είναι οι συνεργάτες που τον περιβάλουν».

Ο Κώστας Αρβανίτης έκανε ακόμη λόγο για προσωπικές ατζέντες και σχολίασε: «Εγώ είμαι ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είμαι πρώην κάτι. Αυτό σημαίνει ότι όταν αποδέχεσαι τις διαδικασίες και λες ότι πάμε να στηρίξουμε το σπίτι μας, γιατί έχει αξία για τη δημοκρατία αυτό το πράγμα, δεν μπορεί κανένας, από τον πρόεδρο μέχρι το μέλος, να έχει προσωπική ατζέντα. Αυτό το πράγμα δεν πάει άλλο. Και αυτές τις τρεις μέρες είδαμε προσωπικές ατζέντες και από τον κύριο Κασσελάκη και από τους άλλους. Όλους μαζί. Οπότε βγαίνει ο Τσίπρας και λέει σοβαρευτείτε, φτάνει πια. Τέλος». 

Ο Κώστας Αρβανίτης για τον χρόνο εκλογής προέδρου

Επιπλέον, ο ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στο χρονοδιάγραμμα για την εκλογή προέδρου. «Στις 10 Μαρτίου πρέπει να έχουμε τελειώσει με την εκλογή προέδρου» ανέφερε. Ο κ. Αρβανίτης αρνήθηκε να μπει σε ονοματολογία για τις υποψηφιότητες για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θεωρεί ότι είναι μέρος του προβλήματος. «Το πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πως είναι πολλά τα αρχηγούπουλα και φτάνει. Πρέπει να κάνουμε δουλειά. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη και την πολιτική της δεξιάς να πάρει την ευθύνη. Μέχρι στιγμής πάντως, όπως πάει το σχήμα από 18% που παρέλαβε η νέα ηγεσία, οι δημοσκοπήσεις μας δείχνουν στο 9,9. Δηλαδή δεν πάει» κατέληξε ο Κώστας Αρβανίτης.