Πολιτικη & Οικονομια

Κασσελάκης: Πρότυπο μου ο Ανδρέας Παπανδρέου

Η αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα και τα εσωκομματικά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κασσελάκης: Πρότυπο μου ο Ανδρέας Παπανδρέου
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ LONDON SCHOOLS OF ECONOMICS (SOCIAL MEDIA / LONDON SCHOOLS OF ECONOMICS / EUROKINISSI)

Στέφανος Κασσελάκης: Η ομιλία στο LSE για τον ΣΥΡΙΖΑ και στην αριστερά 

Την ώρα που μαίνονται οι αντιδράσεις για το ερωτηματολόγιο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης μίλησε απόψε στο London School of Economics, με θέμα «Η σύγχρονη Αριστερά για μια προοδευτική διακυβέρνηση» στη συζήτηση, που συνδιοργανώθηκε με το Hellenic Observatory, συμμετείχε επίσης ο καθηγητής και διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου, Κέβιν Φέδερστοουν.

Κασσελάκης: Η αναφορά στον σύζυγο του και ο γάμος των ομόφυλων

Στην έναρξη της εκδήλωσης και κατά την παρουσίαση του κ. Κασσελάκη, ο κ. Φέδερστοουν αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον σύντροφό του, Τάιλερ Μακμπέθ, ο οποίος βρισκόταν ανάμεσα στο κοινό, για να τον διορθώσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Είναι σύζυγος, όχι σύντροφος. Δουλέψαμε σκληρά για να γίνει αυτό αποδεκτό στην Ελλάδα». Μάλιστα, όταν ο κ. Φέδερστοουν ζήτησε από το κοινό να χειροκροτήσει την πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών στην Ελλάδα, ο κ. Κασσελάκης χειροκρότησε επίσης.

Κασσελάκης: Ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι το πρότυπο που θαυμάζω στην πολιτική

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι το πρότυπο που θαυμάζω, γιατί είναι κάποιος που κατάφερε να ενώσει τη χώρα, εκείνη την εποχή, μετά από χρόνια διχασμού και διώξεων της Αριστεράς από τη Δεξιά» είπε, όταν ρωτήθηκε ποιος είναι ο «πολιτικός ήρωάς» του.

«Ο πρωθυπουργός Παπανδρέου έκανε στροφή στη στάση του για την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, δεν το ενστερνίζομαι αυτό, η ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πολύ πιο φιλοευρωπαϊκή από την αντίστοιχη ιστορία του ΠΑΣΟΚ και μπράβο στον ΣΥΡΙΖΑ που είναι έτσι.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου κατάφερε να φέρει κάποιες πραγματικές κοινωνικές αλλαγές, να δημιουργήσει ένα κράτος πρόνοιας, να δημιουργήσει θεσμούς και να δημιουργήσει πραγματικά μια μεσαία τάξη στη χώρα και νομίζω ότι αυτό το μοντέλο είναι αυτό που πρέπει να εφαρμόσουμε τώρα» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

H αναφορά στο iSyriza

«Είμαι ο πρόεδρος του κόμματος, 150.000 άνθρωποι με ψήφισαν από τη βάση και βγήκα με καθαρό μήνυμα ότι θα δώσω φωνή στα μέλη», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής του ελληνικού παρατηρητηρίου του London School of Economics, Κέβιν Φέδερστοουν, για το αν ρώτησε κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ πριν δημοσιεύσει το επίμαχο ερωτηματολόγιο στο iSyriza. Και πρόσθεσε: «Η ερώτηση που πρέπει να κάνουμε είναι: η δομή όπως είναι, αντανακλά αυτό που επιθυμούν πραγματικά τα μέλη; Δεν είμαι εγώ και τα μέλη εναντίον της δομής. Πρέπει να ακούσουμε τα μέλη, ας τους μιλήσουμε. Αν οι δομές λειτουργούσαν εγώ δεν θα ήμουν αρχηγός».

Κασσελάκης: Κανείς δεν πίεσε τον Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί

«Ένα μήνα πριν τις δεύτερες εκλογές (Ιούνιος 2023), ταξίδευα με τον Αλέξη Τσίπρα και μου είπε ''Στέφανε, ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται ολοκληρωτική ανανέωση και δύο είναι οι επιλογές: είτε με νέο αρχηγό είτε με αλλαγή των πάντων μέσα στο κόμμα'', και του απάντησα ''το δεύτερο, ας αλλάξουμε τα πάντα. Μείνε εσύ στη θέση σου και θα αλλάξουμε τα πάντα''. Κανείς δεν τον πίεσε να παραιτηθεί. Οι περισσότεροι ήθελαν να μείνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Επέλεξε να απομακρυνθεί και να ανανεωθεί το κόμμα» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας για την περίοδο της εκλογικής συντριβής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.