- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Χάρης Δούκας: Με την αποκέντρωση δημιουργούμε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο
Τι συζήτησε ο Δήμαρχος Αθηναίων με τον Πρόεδρο της «Νέας Αριστεράς», Αλέξη Χαρίτση
Σε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο με περισσότερο λόγo στους πολίτες αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας κατά την συνάντησή του με τον Αλέξη Χαρίτση
Η προώθηση της ενεργειακής δημοκρατίας, η ενίσχυση της λογοδοσίας, η αύξηση της συμμετοχής των πολιτών στη λήψη σημαντικών αποφάσεων και η συνδιαμόρφωση κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών στην αυτοδιοίκηση ήταν τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος στην συνάντηση του Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα με τον Πρόεδρο της ΚΟ της «Νέας Αριστεράς», Αλέξη Χαρίτση και τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο, Νάσο Ηλιόπουλο.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάγκη να ενισχυθεί η αυτοτέλεια της τοπικής αυτοδιοίκησης, προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στις σύγχρονες προκλήσεις και να βρει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών.
Χάρης Δούκας: Ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο με περισσότερο λόγo στους πολίτες
Μετά το τέλος της συνάντησης ο Χάρης Δούκας επισήμανε: «Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση. Παρουσιάσαμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας για την ενίσχυση της αυτονομίας της αυτοδιοίκησης. Είναι πάρα πολύ σημαντική η αποκέντρωση, ώστε να δημιουργήσουμε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο συνολικά στη χώρα, που θα δίνει περισσότερο λόγo στους πολίτες, περισσότερη δύναμη. Με τη συνδιαμόρφωση κοινών δράσεων μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα πραγματικά προβλήματα που είναι σήμερα πάρα πολλά. Μπορέσαμε να συζητήσουμε τις αναλυτικές δράσεις που μπαίνουν στην ατζέντα μας ενόψει της κρίσιμης διεκδίκησης που έχουμε μπροστά μας για την Kεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος».
Αλέξης Χαρίτσης: Μέσω της αποκέντρωσης μπορεί να βελτιωθεί η ζωή των πολιτών
Από την πλευρά του ο Αλέξης Χαρίτσης υποστήριξε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Αθηναίων για την πολύ αναλυτική και τεκμηριωμένη ενημέρωση που μας έκανε αλλά και τη συζήτηση που είχαμε για όλα τα μεγάλα και μικρά ζητήματα του πρώτου δήμου της χώρας, του δήμου Αθηναίων. Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να ενημερωνόμαστε και να συζητάμε για ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών, την ποιότητα ζωής αλλά και μια διαφορετική αντίληψη για το πώς, μέσω της αποκέντρωσης και μέσω της στήριξης τοπικών και δημοτικών πρωτοβουλιών, μπορεί να βελτιωθεί η ζωή των πολιτών. Η «Νέα Αριστερά» θα σταθεί αρωγός, θα υποστηρίξει κάθε προοδευτική προσπάθεια, που κινείται σε αυτήν την κατεύθυνση. Είμαι βέβαιος ότι και στο μέλλον θα έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε μια πάρα πολύ εποικοδομητική συνεργασία για το καλό της αυτοδιοίκησης, για το καλό των πολιτών της Αθήνας».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Κωστής Χατζηδάκης παρουσίασε τα πιο σημαντικά επιτεύγματα της κυβέρνησης που έγιναν πράξη φέτος
Τι αναφέρει η βουλευτής της ΝΔ σε δήλωσή της
Σε εξέλιξη πρόγραμμα 500.000 ωφελούμενων για αναβάθμιση δεξιοτήτων και επανακατάρτιση
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας μιλάει για τις δυσκολίες αλλά και την πρόοδο της κοινωνικής πολιτικής
Τα λάθη και η πελατειακή νοοτροπία είδαμε πού μας οδήγησαν. Οι επιλογές που γίνονται σήμερα θα καθορίσουν αν θα αφήσουμε οριστικά πίσω μας την κρίση ή αν θα ξαναμπούμε στον φαύλο κύκλο.
Τι προβλέπεται για την κύρια σύνταξη και τη προσωπική διαφορά
Το μήνυμα προς τους αγρότες - Τι λέει για τους οδικούς αποκλεισμούς
Τι θα παρέχει στους δικαιούχους
«Με ευθύνη της κυβέρνησης, έχουν χαθεί πόροι δισεκατομμυρίων για τον πρωτογενή τομέα», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Η Αθήνα δεν αντέχει άλλες χαμένες χρονιές» σημειώνει η «Αθήνα Ψηλά»
Στόχος η πλήρης εξόφληση των διακρατικών δανείων του Μνημονίου έως το 2031
Οι ημερομηνίες πληρωμής των τριών δόσεων
Επενδύσεις 420 εκατ. ευρώ και νέοι κανόνες στον σιδηρόδρομο με αυστηρότερες ρήτρες
Στην Ιερουσαλήμ ο πρωθυπουργός για την τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ
Υπεγράφη συμφωνία ανάμεσα σε Hellenic Train και Alstom
Τα ονόματα που θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του κόμματος
Αφορά την προκήρυξη 1Κ/2024
Ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα η πιλοτική εγκατάσταση καμερών
«Δεν είναι ασφαλής ένας δρόμος που στη μία του άκρη είναι παρκαρισμένα τρακτέρ», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.