Πολιτικη & Οικονομια

Σαμαράς: Ο,τι είχα χρέος να πω το είπα

Πέρασε η τροπολογία για τους μετανάστες με κομματική πειθαρχία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέρασε η τροπολογία για τους μετανάστες – Καταψήφισε ο Σαμαράς: Ό,τι είχα χρέος να πω, το είπα, όποιος θέλει να το καταλάβει, το κατάλαβε
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Πέρασε η τροπολογία για τους μετανάστες με κομματική πειθαρχία – Καταψήφισε ο Αντώνης Σαμαράς

Ψηφίστηκε η τροπολογία για το μεταναστευτικό κάτω από έντονες αντιπαραθέσεις, που δίνει άπαξ τη δυνατότητα άδειας διαμονής για εργασία σε μετανάστες υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, με τη ΝΔ να έχει ζητήσει την κομματική πειθαρχία από όλους τους βουλευτές της.

«Ότι είχα χρέος να πω το είπα. Όποιος θέλει να το καταλάβει, κατάλαβε», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς o oποίος καταψήφισε την τροπολογία Καιρίδη για τους μετανάστες. Σημειώνεται ότι για τον πρώην πρωθυπουργό δεν ετέθη ζήτημα κομματικής πειθαρχίας από τη ΝΔ, απαίτηση που ζητήθηκε από τους υπόλοιπους βουλευτές που είχαν αντιρρήσεις για την επίμαχη ρύθμιση.  

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σταύρος Μιχαηλίδης και οι τρεις βουλευτές από το κόμμα «Σπαρτιάτες», Γιώργος Ασπιώτης, Μιχάλης Γαυγιωτάκης και Πέτρος Δημητριάδης.

Tι προβλέπει η τροπολογία για το μεταναστευτικό

Η τροπολογία που αφορά περίπου 30.000 άτομα και επισημαίνεται πως η άδεια διαμονής θα εκδίδεται μόνον αν ο πολίτης τρίτης χώρας αποδείξει ότι έχει ξεκινήσει να εργάζεται νόμιμα και θα ανακαλείται αν δεν απασχολείται επί μακρό χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, αφορά σε πολίτες τρίτων χωρών οι οποίοι:

  • διαθέτουν δήλωση προσφοράς εργασίας από εργοδότη στην Ελλάδα για την απασχόλησή τους με καθεστώς εξαρτημένης εργασίας ή παροχής υπηρεσιών ή έργου,
  • διέμεναν στην Ελλάδα έως και την 30ή Νοεμβρίου 2023 χωρίς άδεια διαμονής,
    συνεχίζουν να διαμένουν στη χώρα και
  • συμπληρώνουν τουλάχιστον τρία συνεχή έτη παραμονής στη χώρα πριν από την υποβολή αίτησης, σύμφωνα με έγγραφα βέβαιης χρονολογίας και πληρούν ορισμένες επιπλέον προϋποθέσεις.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.