Πολιτικη & Οικονομια

Τάσεις MRB: Πλήρης κυριαρχία της ΝΔ - Το 52,9% δε συμφωνεί με τους γάμους ομόφυλων

Σε ποσοστό 74% οι πολίτες πιστεύουν πως ότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Τάσεις MRB: Μονοκρατορία της ΝΔ - Δεύτερος πόλος το ΠΑΣΟΚ - Σε ποσοστό 74%  οι πολίτες πιστεύουν πως ότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση 

Το δεύτερο μέρος στην έρευνα «Τάσεις» της MRB δημοσιέυτηκε από το Open που θίγει πολιτικά αλλά κοινωνικά ζητήματα.

MRB: Χωρίς αντιπολίτευση η κυβέρνηση της ΝΔ

Σε ποσοστό 74% (37,7% σίγουρα συμφωνώ και 36,3% μάλλον συμφωνώ) οι πολίτες πιστεύουν πως ότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, ενώ μόλις ένα ποσοστό 20,8% πιστεύει το αντίθετο.

Η ανυπαρξία αντιπολίτευσης, ανησυχεί περισσότερους από τους μισούς (52,3%) που απάντησαν στην έρευνα. Το 21,2% λέει πως δεν το απασχολεί, ενώ το 20,8% απαντά ότι διαφωνεί με την άποψη περί ισχνής αντιπολίτευσης.

MRB: Ομόφυλα ζευγάρια - Γάμος και τεκνοθεσία

Η πλειοψηφία των ερωτησθέντων στην έρευνα «Τάσεις» της MRB τάσσεται κατά του γάμου ομόφυλων ζευγαριών σε ποσοστό 52,9%, ενώ υπέρ εμφανίζεται να είναι το 40,3%. το 49,8% δηλώνει ότι θα πήγαινε στον γάμο ενός ομόφυλου ζευγαριού («θα πήγαινα άνετα χωρίς να έχω κάποιο θέμα» 31,5%, «θα πήγαινα αλλά θα ένιωθα άβολα» 18,3%), έναντι ποσοστού 44,2%, που δηλώνει ότι δεν θα πήγαινε («θα έβρισκα μια δικαιολογία να μην πάω 21,6%, θα αγνοούσα την πρόσκληση γιατί την βρίσκω προσβλητική» 22,6%).
Υψηλά τα ποσοστά των δηλωθέντων όσον αφορά την τεκνοθεσία από όμοφυλα ζευγάρια. Συμφωνεί (σίγουρα ή μάλλον) το 24,2%, ενώ διαφωνεί (σίγουρα ή μάλλον) το 68,7%.

MRB: Ιδιωτικά πανεπιστήμια

Υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων τάσσεται το 52,7% των ερωτηθέντων, την ώρα που το 44,1% διαφωνεί. Όσον αφορά στο κατά πόσο θα συνεισφέρει η ίδρυση και λειτουργία των ιδιωτικών πανεπιστημίων στη βελτίωση της ανώτερης δημόσιας εκπαίδευσης, το 50,5% εκτιμά ότι θα αναβαθμιστεί η δημόσια εκπαίδευση. Το 31,9% πιστεύει ότι «μάλλον θα υποβαθμιστεί» ή «σίγουρα θα υποβαθμιστεί».