Πολιτικη & Οικονομια

Φλωρίδης για οπαδική βία: «Θα αντιμετωπιστεί χωρίς έλεος - Κανείς στο απυρόβλητο»

Αύριο Δευτέρα οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Γιώργος Φλωρίδης για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας
Ο Γιώργος Φλωρίδης για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Γιώργος Φλωρίδης: Ο υπουργός Δικαιοσύνης για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας και την ανάρτηση Μητσοτάκη

Τη Δευτέρα αναμένονται οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, μετά τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού στα επεισόδια του Ρέντη. Ο Γιώργος Φλωρίδης υποστήριξε σε δηλώσεις του ότι το πλαίσιο που αποφασίστηκε «είναι σαφές και πολύ καθαρό».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης σχολίασε ότι «γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι δεν πρόκειται για μία συνηθισμένη αντιμετώπιση ή μία απόπειρα αντιμετώπισης με τους συγκεκριμένους τρόπους. Αυτό που είναι αποφασισμένος να κάνει ο Πρωθυπουργός είναι να δώσει μία συνέχεια σε ένα πλαίσιο αντιμετώπισης αυτών των φαινομένων με έναν τρόπο αδυσώπητο, με έναν τρόπο που δεν πρόκειται να αφήσει περιθώρια σε κανέναν. Θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί μία αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού χωρίς έλεος. Η αναφορά του Πρωθυπουργού σε αυτούς που όσο ψηλά και αν βρίσκονται υποκινούν τα φαινόμενα αυτά, λέει πολλά. Όλοι ξέρουμε πάρα πολύ καλά τι συμβαίνει. Η φράση του Πρωθυπουργού δείχνει ότι κανένας δεν θα μείνει στο απυρόβλητο. Κανείς δεν πρόκειται να μπει σε καθεστώς προστασίας. Δεν μπορεί μία χώρα να είναι έρμαιο από ομάδες, οι οποίες θεωρούν ότι ζουν σε ένα καθεστώς ατιμωρησίας». 

Ο κ. Φλωρίδης κατέληξε ότι «η κοινωνία δεν πρέπει να νιώθει απροστάτευτη».

Οργή Μητσοτάκη για την οπαδική βία: «Θα τη νικήσουμε, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται οι υποκινητές»

«Εγκληματική επίθεση κατά της αστυνομίας» χαρακτηρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα επεισόδια στο Ρέντη και τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού που δίνει σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Σε οργισμένη του ανάρτηση στο Facebook, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ανακοινώσεις τη Δευτέρα για την οπαδική βία ενώ διαβεβαίωσε ότι «όσο ψηλά κι αν βρίσκονται αυτοί που υποκινούν την οπαδική βία ή την ανέχονται, θα τη νικήσουμε».

«Θέλω να κάνω μια αναφορά στην εγκληματική επίθεση που δέχτηκε η αστυνομία κατά τη διάρκεια αγώνα βόλεϊ, η οποία είχε ως συνέπεια τον τραγικό τραυματισμό ενός αστυνομικού. Θα υπάρξουν ανακοινώσεις αύριο για την οπαδική βία, γι’ αυτό δεν θα γράψω για πολλά γι' αυτά σήμερα. Θέλω όμως να εκφράσω την οργή μου για το συμβάν αυτό, και να σας διαβεβαιώσω ότι όσο δύσκολη κι αν είναι η καταπολέμηση της λεγόμενης οπαδικής βίας, εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και τον αγώνα για να νικήσουμε σε αυτήν την μάχη. Όσο ψηλά κι αν βρίσκονται αυτοί που την υποκινούν ή έστω την ανέχονται. Το οφείλουμε στον αστυνομικό που παλεύει για τη ζωή του, αλλά και στον Άλκη, στον Μιχάλη, και σε όλα τα θύματα της οπαδικής βίας. Το οφείλουμε στα νέα παιδιά που θέλουν έναν υγιή αθλητισμό, το οφείλουμε στην κοινωνία. Και σήμερα, θέλω να σας ζητήσω να πούμε μαζί μια προσευχή για τον νέο αυτό άνθρωπο που δίνει τον αγώνα για τη ζωή του. Οι αστυνομικοί άλλωστε είναι παιδιά μας και διακινδυνεύουν τη ζωή τους καθημερινά για την ασφάλεια όλων μας», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxkm7i8h5sht)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.