Πολιτικη & Οικονομια

Αχτσιόγλου για τα περί υπονόμευσης Τσίπρα: «Χυδαία αθλιότητα, εκτέλεσαν ένα συμβόλαιο που υπηρέτησε τον Κασσελάκη»

Τι είπε για τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα και την πιθανότητα συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έφη Αχτσιόγλου
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Έφη Αχτσιόγλου: «Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο παράδειγμα πολιτικής»

Θέση για τις κατηγορίες που εξαπολύθηκαν εναντίον της, πριν τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, περί «υπονόμευσης του Αλέξη Τσίπρα» πήρε η Έφη Αχτσιόγλου.

Η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής έκανε λόγο για «χυδαία αθλιότητα» από κάποιους που «ανέλαβαν να εκτελέσουν συμβόλαιο» που «υπηρέτησε» τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Κάποιοι ανέλαβαν να εκτελέσουν ένα συμβόλαιο το οποίο υπηρέτησε τον κ. Κασσελάκη και στηρίχθηκε από εξέχοντα στελέχη της ηγετικής του ομάδας. Ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης δεν αποδοκίμασε ούτε καταδίκασε αυτή την πρακτική και όσους από το περιβάλλον του τη στήριξαν», σημείωσε η κ. Αχτσιόγλου.

Για τη στάση του Αλέξη Τσίπρα όλη αυτή την περίοδο, η βουλευτής είπε ότι είναι απολύτως σεβαστή: «Επέλεξε να είναι ουδέτερος στη διαδικασία εκλογής και να μη μιλήσει για να μην την επηρεάσει».

Πρόσθεσε ότι από την πλευρά της επέλεξε συνειδητά να μη χρησιμοποιήσει το όνομα του κ. Τσίπρα σε κανένα στάδιο της προεδρικής εκλογής, ενώ επισήμανε ότι η τελευταία επικοινωνία που είχαν με τον πρώην πρωθυπουργό ήταν το βράδυ των εσωκομματικών εκλογών, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οπότε και την κάλεσε για να τη συγχαρεί για τον αγώνα που έδωσε.

Έφη Αχτσιόγλου: Τι είπε για τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα

Για τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα, που θα συγκροτήσουν οι 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και της οποίας το όνομα θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα, η Έφη Αχτσιόγλου σημείωσε ότι «θα παρουσιάσει ένα συνεκτικό σχέδιο μιας προοδευτικής, οικολογικής, αριστερής εναλλακτικής πρότασης για τη χώρα».

Στη συνέντευξή της στην «Εφημερίδα των Συντακτών», η ανεξάρτητη βουλευτής ανέφερε ότι στόχος τους είναι να φέρουν στο επίκεντρο τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι επαγγελματίες, τα νοικοκυριά των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων, αλλά με προτάσεις για λύσεις.

Επιπλέον, υπογράμμισε πως το κρίσιμο στο νέο εγχείρημα «είναι η κινητοποίηση του κόσμου της Αριστεράς από τα κάτω», «ένα νέο παράδειγμα πολιτικής που ο προοδευτικός κόσμος έχει ανάγκη και θα του δώσει πνοή».

«Όχι» σε συμπόρευση με ΠΑΣΟΚ, πιθανά τα σημεία σύγκλισης

Στο ερώτημα αν ο νέος φορέας θα είναι ανοιχτός σε συνεργασίες και αν σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και το ΠΑΣΟΚ, η Έφη Αχτσιόγλου απάντησε ότι «είναι διαφορετικό ζήτημα οι κοινοβουλευτικές συγκλίσεις σε ζητήματα αντιπολίτευσης και άλλο πράγμα η πολιτική συμπόρευση».

Τέλος, επισήμανε ότι «δυνατότητα συμπόρευσης με τα υπάρχοντα κοινοβουλευτικά κόμματα ή με πρώην κοινοβουλευτικά κόμματα δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή» και πως «η πολιτική συμμαχιών και συνεργασιών έχει πολλά κριτήρια και προϋποθέσεις που σήμερα δεν πληρούνται, σε κάθε περίπτωση όμως εμείς παραμένουμε ανοιχτοί στον διάλογο με θέσεις και προτάσεις από τη σκοπιά του κόσμου της εργασίας».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Podcast Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας
Podcast Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας | Στρέψτε το πηδάλιο της επιχείρησής σας προς λογικές sustainability

Ικανοποιήστε τις ανάγκες του παρόντος χωρίς να διακινδυνεύσετε την ικανότητα των επόμενων γενεών να ικανοποιήσουν τις δικές τους ανάγκες

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.