Πολιτικη & Οικονομια

«Στροφή στην κοινωνία» για τον ΣΥΡΙΖΑ - Αιχμηρά σχόλια από τους «11» βουλευτές που αποχώρησαν

Σφοδρή κριτική του Στέφανου Κασσελάκη έναντι των κυβερνητικών πολιτικών για τη ΛΑΡΚΟ

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

«Στροφή στην κοινωνία» για τον ΣΥΡΙΖΑ - Αιχμηρά σχόλια από τους «11» βουλευτές που αποχώρησαν - Σφοδρή κριτική του Στέφανου Κασσελάκη έναντι των κυβερνητικών πολιτικών για τη ΛΑΡΚΟ

Στροφή στα προβλήματα των πολιτών κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος  επιχειρεί αναμέτρηση με την κυβέρνηση, μετά την πολύμηνη εσωκομματική περιπέτεια. Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε δριμεία κριτική κατά των «11» που αποχώρησαν, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η ηθική μας κοινοβουλευτική παρουσία είναι 47 βουλευτές, διότι αυτό επέλεξε ο ελληνικός λαός. Mερικοί δεν σεβάστηκαν τον Κώδικα Δεοντολογίας που συνυπέγραψαν για να παραδώσουν τις έδρες τους».

Σκληρή στάση από τους «11»

Συνεχίζουν τη σκληρή στάση τους απέναντι στη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, οι «11» ανεξάρτητοι βουλευτές, οι οποίοι αποχώρησαν από το κόμμα. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Αλέξης Χαρίτσης πρόεδρος της Κ.Ο. των «11», δήλωσε: «Στόχος μας είναι να υπάρξει μέχρι τις Ευρωεκλογές ένα σχήμα το οποίο θα αντανακλά το πολιτικό μας στίγμα, αλλά και την ανάγκη να υπάρξει μια σοβαρή προσπάθεια στο αριστερό προοδευτικό σκέλος του προοδευτικού φάσματος που αυτή τη στιγμή απουσιάζει».

Η ανεξάρτητη βουλευτής Έφη Αχτσιόγλου σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1, τόνισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την άποψή μου και τον τρόπο που κινήθηκε μετά, έχει εισέλθει σε φάση πυρηνικής μετάλλαξης. Εισήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ σε μία διαλυτική κρίση».

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στο Open, σχολίασε πως: «δεν είμαστε εμείς αυτοί που μετακινηθήκαμε. Εμείς δεν το έχουμε κουνήσει ρούπι σε σχέση με τις πολιτικές μας απόψεις. Αυτός που έχει μεταλλαχθεί είναι ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ λόγω της ηγεσίας του κυρίου Kασσελάκη και της νέας ηγετικής ομάδας».

Το βράδυ της Δευτέρας, σε ειδική εκδήλωση, οι «11» ανεξάρτητοι βουλευτές, θα κάνουν τις επίσημες ανακοινώσεις για τη νέα κοινοβουλευτική ομάδα.

Κριτική για τη ΛΑΡΚΟ

Σφοδρή ήταν η κριτική του Στέφανου Κασσελάκη έναντι των κυβερνητικών πολιτικών για τη ΛΑΡΚΟ, στη συνάντηση που είχε με τα σωματεία εργαζόμενων, οι οποίοι αγωνιούν για την επαναλειτουργία της επιχείρησης. Όπως δήλωσε: «Στις ΗΠΑ έχει παρέμβει η κυβέρνηση για να σώσει την βιομηχανία και οι εργαζόμενοι έχουν σώσει τις δουλειές τους και συμμετέχουν και κερδοφόρα τα επόμενα χρόνια. Αυτό είναι στρατηγικός σχεδιασμός και που; Στις ΗΠΑ, στη Μέκκα του καπιταλισμού και εδώ δεν καταλαβαίνω... μια χώρα, μια πόλη αντί να έχουμε αποκέντρωση».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης υποδέχεται εκπρόσωπους σωματείων της ΛΑΡΚΟ © ΑΠΕ - ΜΠΕ / ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει ευρύ κύκλο συναντήσεων με εργασιακές και κοινωνικές ομάδες.

Πηγή: ertnews