- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή - Ποιες οι θέσεις της Ελλάδας
Με ποιους θα συναντηθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Στην 28η Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή - Ο βασικός στόχος της Ελλάδας και οι συναντήσεις του πρωθυπουργού
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί σήμερα στη σύνοδο της 28ης Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (COP28) που πραγματοποιείται στο Ντουμπάι έως και τις 12 Δεκεμβρίου 2023.
Βασικός στόχος της Ελλάδας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Συνόδου για την κλιματική αλλαγή (COP28) είναι η ενίσχυση των προσπαθειών σε παγκόσμιο επίπεδο, για μία κλιματικά ανθεκτική και βιώσιμη ανάπτυξη, που θα συγκρατεί την αύξηση της θερμοκρασίας στον 1,5 βαθμό C. Στην COP28 η Ελλάδα εκπροσωπείται σε υψηλότατο επίπεδο, από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρο Σκυλακάκη, τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα οικονομικής διπλωματίας και εξωστρέφειας, Κώστα Φραγκογιάννη και την υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου.
Ποιες οι συναντήσεις που θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της COP28
Σήμερα Παρασκευή, στις 11:30 ώρα Ελλάδας, ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη στην τηλεόραση του Bloomberg και στη δημοσιογράφο Francine Lacqua. Στις 12:15 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εγκαινιάσει το ελληνικό περίπτερο. Στις 12:30, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στην εκδήλωση «9th Our Ocean Conference 2024: Priorities and Opportunities» και στις 14:30 στην εκδήλωση «Unveiling the next GR -Eco Island», που διοργανώνονται από την ελληνική αντιπροσωπεία.
Το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην ολομέλεια της συνόδου.
Ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε δύο εκδηλώσεις στο Ελληνικό Περίπτερο. Μαζί με τον Ειδικό Απεσταλμένο των Ηνωμένων Πολιτειών για το κλίμα Τζον Κέρι, θα παρουσιάσει το Συνέδριο «Our Ocean Conference», τη διοργάνωση του οποίου για το 2024 έχει αναλάβει η χώρα μας. Το Συνέδριο, που θα διεξαχθεί τον Απρίλιο στην Αθήνα, επικεντρώνεται στην προστασία των ωκεανών του πλανήτη και των θαλάσσιων και παράκτιων οικοσυστημάτων.
Στη δεύτερη εκδήλωση ο πρωθυπουργός, μαζί με τον πρόεδρο της COP28 και Ειδικό Απεσταλμένο για την Κλιματική Αλλαγή των ΗΑΕ, Σουλτάν Αλ Τζάμπερ, θα τιμήσουν με την παρουσία τους την ειδική εκδήλωση για την αποκάλυψη του επόμενου νησιού που θα ενταχθεί στην πρωτοβουλία των GR-Eco Islands, μετά την Αστυπάλαια και τη Χάλκη.
Στο Ελληνικό περίπτερο, το Yπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει προγραμματίσει περισσότερα από 30 εκδηλώσεις, όπου θα αναπτυχθεί όλο το εύρος της ενεργειακής και περιβαλλοντικής πολιτικής της χώρας. Οι εκδηλώσεις οργανώνονται σε συνεργασία με ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς φορείς και εταιρείες και θα προβάλλονται και μέσω live streaming από την ιστοσελίδα της ελληνικής συμμετοχής (www.greeceincop.gr), στην οποία υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες για τις θεματικές των εκδηλώσεων και τους συμμετέχοντες.
Το μήνυμα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για τη Διάσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στέλνει το μήνυμά της για την κλιματική κρίση με αφορμή την ετήσια διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή που ξεκινά σήμερα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και σημειώνει ότι «είναι ολέθριο λάθος να πιστέψει κανείς ότι κάθε προσπάθεια είναι καταδικασμένη σε αποτυχία και ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει».
«Τα αποτελέσματα της κλιματικής κρίσης είναι ήδη ορατά. Ειδικά η γειτονιά μας, η Μεσόγειος, έχει καταστεί «επίκεντρο (hotspot) της κλιματικής αλλαγής». Η επιστημονική κοινότητα έχει προειδοποιήσει για τους κινδύνους της ανεπαρκούς προετοιμασίας, υπογραμμίζοντας ότι το κόστος της αδράνειας είναι πολύ μεγαλύτερο από το κόστος της πρόληψης. Γι’ αυτόν τον λόγο, τον περασμένο Αύγουστο, μαζί με τους ομολόγους μου από την Ιταλία, την Κροατία, τη Μάλτα, την Πορτογαλία και τη Σλοβενία, τονίσαμε ότι οι μεσογειακές χώρες πρέπει να αντιδράσουν συντονισμένα και να αναλάβουν συλλογική δράση για την αντιστροφή των επιπτώσεών της», σημειώνει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και συμπληρώνει ότι «χρειάζεται, αντίθετα, εμπιστοσύνη στην επιστήμη και τα διδάγματά της και πρωτίστως πολιτική βούληση, ώστε να αντιμετωπίσουμε έγκαιρα και αποτελεσματικά την πρόκληση του αιώνα μας. Παράλληλα, καθένας από εμάς πρέπει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του και να συμβάλλει με τον δικό του τρόπο σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια. Δεν υπάρχει πλέον καιρός για χάσιμο!»
Ολόκληρη η ανάρτηση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου