Πολιτικη & Οικονομια

«Όχι» Σαμαρά στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών - «Κακή ιδέα η επίσκεψη Ερντογάν»

Τι σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αντώνης Σαμαράς: Η δήλωση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα

Ο Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» την αντίθεσή του στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και δήλωσε ότι η επίκειμενη επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα είναι «κακή ιδέα».

Συγκεκριμένα, στη συνέντευξή του ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται αντίθετος με ορισμένα σημεία της κυβερνητικής πολιτικής και εκφράζει ενστάσεις για τη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών. «Ας μη τρέφουμε αυταπάτες: εγγύηση για την αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης αποτελεί μόνο η αποφασιστικότητά μας και η ενίσχυση των δικών μας και των ευρωπαϊκών μέσων αντιμετώπισης…», σημειώνει ο Αντώνης Σαμαράς.

Αντώνης Σαμάρας: «Πιστεύω ότι οφείλουμε να στηρίξουμε την "πυρηνική" οικογένεια»

Ο πρώην πρωθυπουργός, ρωτήθηκε ακόμη και για το αν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, το οποίο αναμένεται να έρθει στη Βουλή μέσα στο επόμενο διάστημα. Ο Αντώνης Σαμαράς είναι αρνητικός: «Όχι. Πιστεύω ότι οφείλουμε να στηρίξουμε την "πυρηνική" οικογένεια, όπου υπάρχουν γονεϊκά πρότυπα και των δύο φύλων. Δηλαδή υπάρχει μάνα και πατέρας. Για να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό, οφείλουμε να δώσουμε έμφαση στην πυρηνική οικογένεια». Επιπλέον, αναφέρθηκε και στο σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια: «Έλυσε κάθε πρόβλημα δικαιωμάτων. Από κει και ύστερα, αν τους αναγνωρίσουμε γάμο, θα αναγκαστούμε αργότερα - για λόγους εξίσωσης ανόμοιων πραγμάτων - να αναγνωρίσουμε και την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια. Όμως τα παιδιά έχουν ανάγκη από γονεϊκά πρότυπα και των δύο φύλων. Έχουν ανάγκη- και δικαίωμα- να έχουν μάνα και πατέρα. Όχι "γονέα ένα" και "γονέα δύο". Μην μπερδεύουμε τις σεξουαλικές προτιμήσεις- που μπορεί να είναι πολλαπλές - με τα φύλα που είναι δύο. Και μην μπερδεύουμε το σύμφωνο συμβίωσης με το θεσμό της οικογένειας που μεγαλώνει παιδιά, τα οποία χρειάζονται και τα δύο φύλα».

Σε άλλο σημείο στην ίδια συνέντευξη, ο Αντώνης Σαμαράς συμπλήρωσε: «Οι γυναίκες δεν είναι "τεκνοποιητικές μηχανές" που θα βοηθούν τα ομόφυλα ζευγάρια να αποκτήσουν παιδιά κι ύστερα θα εξαφανίζονται. Αυτό υποτιμά τη γυναίκα και τραυματίζει τα παιδιά. Και η μητρότητα δεν είναι παροχή υπηρεσίας. Ούτε οικονομική συναλλαγή. Είναι πηγή ζωής και επένδυση ζωής, με τεράστιο συναισθηματικό φορτίο - και για τις γυναίκες και για τα παιδιά».

Πώς σχολιάζει το Μαξίμου τις δηλώσεις Σαμαρά

«Δεν έχουμε κανένα σχόλιο» αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου για τη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στην «Καθημερινή της Κυριακής». «Οι απόψεις του πρώην πρωθυπουργού είναι γνωστές και δεν έχουμε κάποιο σχόλιο. Η κυβέρνηση κινείται με βάση το πρόγραμμα και τις διακηρυγμένες θέσεις της. Στη βάση αυτών εφαρμόζει και την πολιτική της» λένε κυβερνητικές πηγές.